Sport

MS fikk stryk i viktig bunnkamp: – Jeg savner trøkket, og at alle kjemper det de kan

MANGLERUD STAR - RINGERIKE PANTHERS 3-7 (2-2, 0-4, 1-1): Manglerud Star kollapsa i andre periode mot Ringerike Panthers, som kutta forspranget opp til MS til ti poeng, med 3-7 i Manglerudhallen.

Manglerudhallen (Dagsavisen): Manglerud Star hadde en luke på 13 poeng ned til bunnlaget Ringerike Panthers før lørdagens kamp i Manglerudhallen. I tredje serierunde smadret MS gjengen fra Hønefoss med 7-0, denne lørdagen var det Ringerike sin tur til å score sju, og kutta forspranget til MS, og sluttspillsplass, ned til ti poeng.

Det starta dårlig allerede fra start for Manglerud Star, som kom fra et rykende ferskt 1-7-tap hjemme mot Frisk Asker på torsdag. Også i runden før landslagspausen, mot Grüner, lå MS under med to mål tidlig i første periode. Da kom de tilbake, og leda 3-2 til første pause.

Også i kveld havna MS bak med to, før det var spilt ni minutter, men igjen slo de tilbake, og det sto 2-2 etter første periode, etter scoringer av Steffen Thoresen, og Darien Craighead.

Mista kampen i andre periode

Men da andre periode satte i gang var det Ringerike som tok kommandoen igjen. De vant midtperioden 4-0, og skuddstatistikken 19-5.

Steffen Thoresen skjønner lite av hvorfor MS ikke leverte bedre i andre periode.

– Vi får en dårlig start i første, likevel kommer vi tilbake og får en bra avslutning på perioden, men så fortsetter den dårlige trenden i andre periode, bare at da fullfører vi med å være dårlige hele perioden. Da får vi fire, og da er matchen over, sier han skuffet til Dagsavisen etter kampen, og legger til:

– Men vi sier der inne at vi skal prøve å gjøre et forsøk. Vi møter bunnlaget, så da har vi fortsatt en liten mulighet til å komme tilbake, men det mangler litt kvalitet i alle ledd i dag da.

Inn i den tredje perioden var det fire mål opp for MS, men da Steffen Thoresen styrte inn et skudd fra Craighead i overtall, drøyt tre minutter etter pause tente det et lite håp.

Men etter reduseringa klarte ikke MS å skape så veldig mye mer trøbbel mot Ringerike, som i løpet av kampen hadde to stolpetreff, og en redning på strek. Steffen Thoresen hadde selv en avslutning som også gikk i stanga, i andre periode.

– Hadde vi vunnet her så hadde dem jo nesten vært hekta av. Vi har et lite forsprang ennå, men vi må ta flere poeng om vi skal holde den plassen, sier han.

– De fikk lov til å leke med oss

Til tross for to mål var ikke Steffen Thoresen en spesielt fornøyd mann etter kampslutt.

– Vi burde kommet ut med masse selvtillit, for vi avslutter perioden best, men vi gjør det motsatte egentlig. Jeg savner det trøkket, og at alle går ut og kjemper alt de de kan, selv om det er tunge bein. Skuffa over egen innsats også egentlig, selv om det blir to mål. Men jeg føler at jeg kan bidra enda mer, og flere må bidra om vi skal holde sluttspillplassen, forklarer han.

Vi ber han utdype:

– Det er småting. Vi scorer på et par med bra trafikk foran mål, men vi vil jo helst unngå å få de skudda inn på kassa vår. Så det er alt fra å tekke flere skudd, fullføre taklinger og senke farta på de beste spillerne deres. Vi må være mer våkne på første- og andrerekka som produserer for dem. Derfor står de med to-tre poeng hver i de rekkene der i dag, sier han.

– De fikk lov til å leke litt med oss, legger han til.

Saken fortsetter under bildet.

Steffen Thorsen kunne juble for scoring to ganger i løpet av kampen mot Ringerike lørdag. Likevel endte det med et stygt tap for MS.

Sju baklengs i andre kamp på rad

På tampen satte Ringerike inn kampens siste, og fastsatte sluttresultatet til 3-7. For andre kamp på rad slipper altså MS inn sju mål.

– Hva tenker man om det?

– Man tenker jo selvfølgelig at man ikke er så veldig god hockeyspiller. Samtidig er det mange unge. Vi hadde en debutant mot Frisk (Felix Amundsen). Vi har yngre backer, og noen feil er rett og slett fordi man ikke er vant til å spille på dette nivået. Man kan ikke bare kjefte heller, for alle har vært yngre og lært av feila sine. Man kan ikke gå og skylde på noe heller, men lære av feila sine, og ta steg da, forklarer Thoresen, som selv er 20 eldre enn Amundsen.

– Prøver du å si at du har lært noe på 20 år?

– Ja, alle har læringsprosess. Man må bare prøve å spille bedre for hver kamp. Vi har én på 17 og én på 18, og flere andre som er i sin andre sesong som senior. Det er ikke importbacker som de andre klubbene har. Det er unge, norske spillere. Det er en prosess, man må se bak det. Det er det Manglerud står for, opplyser Thoresen.

Han kommer også med en oppfordring til de unge spillerne på laget.

– Vær den som takler mest, eller får ut pucken mest, der føler jeg at særlig en del av de unge må klare å finne sin rolle i laget. Det må dem finne ut av sjøl da. Hvor er det plass, hvor kan jeg få mest spilletid, og hva må jeg gjøre for å få enda mer. Vi må ha en prat, og ta en samling i bånn der, for vi må stå sammen, er den klare beskjeden fra veteranen.

– Man må føle at man har gjort alt man kan

Etter kampen lukket MS garderoben til døra, og tok en kjapp prat. I følge Thorsen var det ikke noe spesielt som ble sagt eller gjort.

– Det blir bare at vi må være mer våkne fra start, og ha fokus på neste kamp. Ikke så mye mer enn det.

Torsdag venter en vesentlig tøffere test. Da reiser MS til Fredrikstad for å møte Stjernen. Thorsen har ett ønske for den kampen.

– I dag føler jeg at vi ikke gjør alt vi kan. Vi har ikke en gjennomført bra kamp der man kan sitte etterpå og tenke at “i dag gjorde jeg alt jeg kunne”. Den følelsen må man ha hvis man spiller på et dårligere lag, og skal overleve. Man må ikke grave seg ned, og føle seg dårlig. Men man må føle at man har gjort alt man kan.

I tillegg retter han søkelyset mot det defensive spillet.

– Vi må møte opp, og spille defensivt. Være trygge på det defensive spillet, og være syke i egen sone. Da kommer sjansene av seg sjøl. Vi veit det blir tøft mot de beste laga, men vi kan slå dem på en veldig god dag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

Manglerud Star – Ringerike 3-7 (2-2, 0-4, 1-1)

227 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (5.53) Leonards Rimjans (David Åslin, Kenneth Gulbrandsen), 0-2 (8.44) Åslin (Gulbrandsen, Jonas Slettebø Haughom), 1-2 (17.14) Steffen Thoresen (Joachim L. Hermansen, Kjetil Martinsen), 2-2 (18.26) Darien Craighead (Parker Bowles, Oscar Emil Bejmo).

2. periode: 2-3 (29.49) Colin Shae Jacobs (Johnny Corneil, Kristoffer Thomassen), 2-4 (35.05) Thomas Bækken (Thor Jørgen Friestad, Linus Rosdahl), 2-5 (36.55) Marius Carho Hansen (Åslin, Dennis Ryttar), 2-6 (39.51) Åslin (Ryttar, Hansen).

3. periode: 3-6 (43.12) Thoresen (Craighead, Bowles), 3-7 (56.23) Corneil (Michael Söderberg, Håkon Nilsen).

Utvisninger: Manglerud Star 6 x 2 min., Ringerike 2 x 2 min.

---






Mer fra Dagsavisen