Trikkeligaen

Terje Kirsebom klar for ny sesong – kan sette Kjelsås-rekord

43 år gamle Terje Kirsebom sier til Trikkeligaen at han fremdeles føler han har mer å gi, og går på nok en sesong med Kjelsås. Det betyr også at en 17 år gammel klubbrekord står for fall.

Målvakten fra Søndre Land, i nærheten av Gjøvik, kom til Kjelsås i 2010. Der ble han værende i åtte år, før han de siste sesongene har vært litt fram og tilbake mellom Ullern og Kjelsås. I mai ble det klart at han nok en gang var klar for Kjelsås. I Dagsavisens podkast, Trikkeligaen, innrømmer 43-åringen at han har bestemt seg for å ta enda en sesong i den helblå drakta på Oslos tak, som han totalt har spilt 118 kamper for.

– Ja, jeg er faktisk klar for en ny sesong. Det blir moro det, opplyser han under sendinga.

– Er grunnen at du ikke veit hva du skal gjøre om du ikke står i mål?

– Ja, jeg tror nok det. Jeg gruer meg til å legge opp. Men jeg har ikke utsatt det på grunn av det heller. Det er fordi jeg syns det er gøy. Det er det viktigste, og fordi jeg selv føler at jeg er god nok fortsatt. Hvis jeg hadde falt igjennom, så hadde det ikke vært noen vits å spille.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Kunne du sett for deg selv som 50-åring i 6. divisjon, for eksempel?

– Jeg vet ikke. Det var et vanskelig spørsmål, ler Kirsebom.

– Jeg håper vel kanskje at jeg har gitt meg da, men man vet ikke, legger han til.

– Ville vært utrolig stort for meg

Tiden for vise hva Kirsebom, som også er assisterende rektor på ungdomsskole, og jobber for NTB, ender opp med å gjøre. Men nå ligger fokuset på spill for Kjelsås i 2023, og med det står også klubblegenden Steinar Bruns rekord for fall.

Han spilte nemlig sin siste kamp for Kjelsås i 2005, da som 43-åring, og var da klubbens eldste spiller gjennom tidene. I juli neste år fyller Terje Kirsebom 44, og det er derfor godt mulig at Bruns rekord, som den eldste med kamp for Kjelsås, blir slått.

– Steinar Brun er jo en fantastisk legende oppå taket, og jeg visste faktisk ikke at han spilte sin siste match som 43-åring. Skulle jeg være så heldig å ta den rekorden så ville det være utrolig stort for meg, og jeg tror nok samtidig utrolig bittert for Steinar. Han er jo en fin mann, men jeg tror nok den kan stikke litt, ler Kirsebom, mens han forteller.

Tilfeldighetenes spill

Kirsebom starta denne sesongen i Ullern, men etter et blodig sammenstøt med Abel Stensrud måtte han sy 19 sting, og han mistet samtidig plassen sin i Ullern-målet.

– Etter den episoden var jo jeg klar for å spille mer. Men da valgte Ullern å sette inn en annen keeper. Ukene gikk, og jeg var både andre- og tredjekeeper. Så valgte Emil Fiskvik å legge opp i Kjelsås, og da ble én pluss én til to, sier Kirsebom.

Hør Trikkeligaen-episoden under.

Han kom tilbake til Kjelsås i slutten av mai, og fikk fem kamper denne sesongen. I så måte var han med på det han selv opplyser om er en historisk sterk defensiv sesong av Kjelsås. Kun 20 baklengsmål ble det for Eivind Kampens mannskap.

– Det er veldig, veldig bra. Vi kan gå helt tilbake til Steinar Bruns dager. Jeg har kontroll på hele 2000-tallet, og vet at i 2002 slapp dem inn 30, som var det minste helt fram til den supersesongen vår i 2014, da vi nesten rykka opp. Da slapp vi inn bare 28, og mindre enn det har vi ikke sluppet inn på hele 2000-tallet. Det kommer av både godt keeperspill og stopperspill, men nå skal ikke jeg ta æren for det, for det er William da Rocha som har spilt nesten alle kampene i mål, og hatt en fantastisk sesong. Men jeg tror også at hele laget som en kollektiv enhet forsvarer seg godt. Man må se på hele laget for å forstå hvordan man har klart å holde det så lavt.

Kjelsås havnet denne sesongen på 4. plass, 18 poeng bak serievinner Hødd.

---

FAKTA

Navn: Terje Kirsebom.

Født: 16. juli, 1979.

Klubb: Kjelsås (118 kamper)

Klubber: Søndre Land, Toten, Raufoss, Vang, Ullern og Kjelsås.

Aktuell: Klar for ny sesong i Kjelsås, og kan sette ny klubbrekord.

---Nyeste fra Dagsavisen.no: