Sport

Grorud-treneren etter nytt Bully-show: – Det er klart det vekker interesse

(Grorud - Sogndal 2-0). Omar Bully (20) har vært fenomenal i de siste kampene for Grorud. Søndag herja han hjemme mot Sogndal, scora to, og sikret Grorud nok en seier. – Vi smadra dem, sier hovedpersonen.

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): Omar Bully har slitt med mye skader de siste årene. Men nå er 20-åringen endelig tilbake der han ønsker å være. Men til tross for to målgivende borte mot Sandnes Ulf sist, og to mål i 2-0-seieren over Sogndal søndag, mener han likevel at det er en del å gå på.

– Jeg synes jeg gjør en bra kamp, men det er ikke det beste av Omar Bully ennå. Det mangler litt fortsatt, men jeg syns jeg gjør en bra kamp, og deilig at jeg får score to mål, men selvfølgelig ville jeg ha hat trick. Det var en fin mulighet for at jeg kunne fått det i dag, smiler Bully, som ble bytta ut ti minutter før slutt, da Dagsavisen snakka med han etter kampen.

– Der har du litt typen Bully. Han forventer så mye av seg selv, og av og til kanskje for mye, sier trener Jonas Rygg.

For så veldig mye mer enn det Bully leverte i søndagens kamp mot Sogndal er det urimelig å forvente. Han plaget Sogndal fra første minutt, i en kamp der Grorud kunne scoret veldig mye mange flere.

– Vi smadrer dem

Til tross for at Grorud har storspilt, og vunnet de to siste kampene er det likevel ikke noe håp for at Grorud berger plassen i 1. divisjon. Nedrykket har allerede vært klart i nesten tre uker. Det irriterer Bully, og lagkameratene litt.

– Vi er strålende fornøyd med den kampen her. Vi rundspiller et lag som ligger på kvalikplass, og leverer en skikkelig god kamp. Så vi er fornøyd. Bare synd det kommer litt sent, forteller Bully.

– Er det litt irriterende at dere ikke har sjansen til å redde dere?

– Ja, vi har plutselig blitt skikkelig gode. Gutta tuller med det i garderoben, og sier at vi skulle gjort dette litt tidligere. Da hadde vi holdt oss, svarer Bully, og legger til:

– Gutta vil bare kose seg, og vise alle at vi egentlig ikke burde rykka ned. Vi spiller med senka skuldre, og kommer ut og smadrer et godt lag i Sogndal.

For det var akkurat det Grorud gjorde. Grorud var mange hakk bedre enn sine gjester fra Vestlandet.

– Han er nesten umulig å stoppe

Og best av dem alle var altså Omar Bully. Det første målet scora han etter en halvtime, da han med et lurt skudd fra 18 meter, lirket kula inn, helt nede ved stolperota. Etter 71 minutter stjal han til seg ballen på hjørnet av 16-meterstreken, og kortlinja -storma inn i feltet, og dunka inn 2-0.

Utover dette dansa han seg forbi Sogndal-spillere gang på gang, og trylla baller inn i feltet fra tilsynelatende håpløse situasjoner. Det var rett og slett ikke mulig å stoppe Bully, uten å ta i bruk ulovlige midler denne søndagen.

– Å se Omar Bully spille fotball om dagen er gøy for absolutt alt, og alle. Ikke minst hele Groruddalen, som har gått og lurt på hvor han er. Men han er her, og han er i form, og da er han nesten umulig å stoppe, sier trener Rygg, og fortsetter:

– Han har ekstreme kvaliteter. Det som gjør at Bully får tilgang til det nå, er at han gjør jobben for laget. Han er i posisjon i forsvarsspillet, som gjør at når vi vinner ballen så får han gunstige muligheter. Vi jobber med en spillestil for å få fram styrkene til spillerne. Når vi gjør det, og har god balanse rundt, så kan han bare få lov å fosse framover.

Endelig lyse dager

Det som gjør prestasjonene til Bully enda mer imponerende er at han har vært ute i flere sesonger med skader, og har slitt med kontinuitet. Bully selv tror skadeperioden bare har gjort ham sterkere.

– Jeg er en bedre spiller enn jeg var for ett og to år siden. Det har gjort meg sterkere, og nå er forhåpentligvis alle problemene borte. Så nå skal jeg kjøre på, og bli en enda bedre spiller. Jeg har jobba skikkelig hardt, og fått god hjelp av klubben, som gjør at jeg kan komme tilbake som en bedre spiller, men det har vært tungt selvfølgelig. Det har vært mange mørke dager.

– Men det er lyse dager nå, til tross for at man kom i gang litt seint?

– Det er lyse dager. Men Omar Bully er ikke hundre prosent ennå. Han er ikke på sitt beste ennå. Det kommer mer, sier han med et lurt smil.

Nyter å representere Groruddalen

Spørsmålet nå er om dette vil skje i Grorud-drakt, i 2. divisjon, eller om han kommer til å flytte på seg.

– Han har jo kontrakt her da. Han er ekstremt glad i Grorud, og Groruddalen, og har lengtet etter å være der han er nå. Det er ikke så mye vi fokuserer mye på. Forrige kamp, da spilte han 90 minutter for første gang på rundt fire år. Vi må sørge for å passe på at han får den progresjonen, for han har hatt en lang skadehistorikk, forklarer Rygg.

Samtidig er det ingen grunn til å benekte det åpenbare:

– Det er klart at det han gjør utpå her på det nivået vil alltid vekke interesse. Hvem er det som ikke kunne tenke seg å ha det, spør Rygg.

Men hva sier hovedpersonen selv om framtida?

– Det er ikke noe jeg tenker på akkurat nå. Nå er jeg fokusert på Grorud, og spille opp mot mitt beste.

– Men blir 2. divisjon for lavt nivå, når du leverer som dette i 1. divisjon?

– Nei, jeg tenker ikke at det er for lavt nivå. Det er mange gode spillere der. Jeg har ikke gått rundt, og tenkt at jeg er for god nok for noe.

– Er det å kunne representere Groruddalen noe som spiller inn, med tanke på hvor du fortsetter?

– Ja, selvfølgelig. Jeg er herfra, fra Romsås, det er gøy for meg å representere Groruddalen på en fin måte. Selvfølgelig har jeg også ambisjoner, men det viktigste for meg er å være skadefri og kunne spille mange kamper, så vil det andre komme, svarer 20-åringen.

Holdt nullen for første gang

Uavhengig av hvor Omar Bully spiller fotballen sin neste sesong, ser det lysere ut for Grorud nå. Jonas Rygg ser ut til å ha fått sving på sakene. Søndagens kamp mot Sogndal var et nytt steg i riktig retning. For ikke bare tok de hjem en ny seier, de holdt også nullen for første gang denne sesongen.

– Det er en milepæl for. Simen (Lillevik) var ekstremt happy, og var involvert i noen redninger på slutten der. Han blokker en med brystet der også sier han. At Sogndal kunne scora her er det ikke noe tvil om. De har en straffe i stanga, de har en heading fra Grønner, og et skudd til, pluss den redninga til Lillevik, oppsummerer Rygg.

– Vi hadde 4-2 i Sandnes. Og det kunne fort vært noe av det samme her. Et såpass bra lag som Sogndal kommer til å skape sjanser i løpet av 90 minutter, legger han til.

Grorud møter Mjøndalen borte i neste runde, før de avslutter sesongen hjemme mot Åsane.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

1. divisjon menn søndag:

Grorud – Sogndal 2-0 (1-0)

Grorud Arctic Match.

Mål: 1-0 Omar Bully Drammeh (31), 2-0 Drammeh (72).

Dommer: Emilie Rodahl Torkelsen, Bækkelaget.

Gult kort: Geirald Meyer, Torje Naustdal, Peder Meen Johansen, Grorud, Ulrik Mathisen, Sogndal.

Grorud (4-1-2-1-2): Simen Lillevik – Fredrik Carson Pedersen, Geirald Meyer, Kristoffer Lassen Harrison, Fabian Østigård Ness – Torje Naustdal – Peder Meen Johansen (Berger Kisaruko fra 90.), Omar Bully Drammeh (Preben Mankowitz fra 79.) – Didrik Sereba (Magnus Strandman Lundal fra 79.) – Peter Godly Michael (Thomas Elsebutangen fra 90.), Nikolai Hristov (Saadiq Elmi fra 67.).

Sogndal (3-2-3-2): Daniel Gjerde Sætren – Per-Egil Flo, Andreas van der Spa, Martin Ove Roseth – Andreas Hoven, Anders Nord (Kristoffer Nessø fra 45.) – Kristoffer Steinset (Philip Slørdahl fra 64.), Isaac Twum (Jónatan Ingi Jónsson fra 75.), Ulrik Mathisen – Alejandro Díaz (Emanuel Grønner fra 45.), Valdimar Ingimundarson (Sondre Ørjasæter fra 76.).

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: