Sport

Surt baklengsmål forhindret Grorud-seier «hjemme» i Mjøndalen

(Grorud – Raufoss 1-1). Grorud leverte en god forestilling «hjemme» mot Raufoss, men et billig baklengsmål minuttet etter de tok ledelsen sørget for poengdeling i Mjøndalen.

Consto arena (Dagsavisen): Grorud så friske ut fra start da de tok imot Raufoss «hjemme» på Consto arena i Mjøndalen mandag kveld. Det var riktignok en ganske åpen fotballkamp, med muligheter for begge lag til å ta ledelsen. Men hverken Grorud eller Raufoss var kliniske nok da sjansene bød seg.

Grorud stilte opp med en spennende offensiv, der Nikolai Hristov og Peter Godly Michael lå som to ganske brede spisser, med Omar Bully, og Didrik Sereba like bak. Groruds angrep klarte ved flere anledninger å sette opp fine kombinasjoner med få berøringer, og etter 37 minutter tredde Bully gjennom Hristov, som ble tatt av Raufoss sin målvakt. Straffe til Grorud.

Den satte Peter Godly Michael sikkert i mål.

– Det er veldig åpent de første ti minuttene, men det klarer spillerne å justere fint. Etter hvert klare vi å spille de lave, og vi får satt opp fine kombinasjoner, blant annet et veldig fint angrep i forkant av straffa, der vi har 5-6 pasninger på førstetouch, før vi spiller oss igjennom, sier Grorud-trener Jonas Rygg til Dagsavisen etter kampslutt.

Saken fortsetter under bildet.

Grorud-gutta leverte tidvis flott offensiv fotball mot Raufoss, og kunne juble for ledelse etter 37 minutter.

Umiddelbar utligning

Gleden ble imidlertid kortvarig.

Kun ett minutt seinere fikk Raufoss hjørnespark, og Gard Simenstad slo inn på første stolpe. Didrik Sereba bomma på ballen, og Simen Lillevik fikk ballen såpass brått på seg at han ikke klarte å forhindre at kula så vidt lurte seg over streken.

– Det var surt, sier Lillevik til Dagsavisen etter kampen.

– Det er litt oppsummerende for sesongen vår at vi slipper inn et sånt mål like etter at vi har tatt ledelsen, legger han til.

Store muligheter til begge lag

Raufoss fikk en gavepakke av Lillevik etter 50 minutter også, men på åpent mål satt Simenstad ballen utenfor, fra rundt 30 meter.

Men Grorud var vel så nære. Kun fire minutter etter kjempesjansen til Raufoss havnet ballen i beina til Sereba etter et hjørnespark. Fra seks meter satt han ballen via gjestenes keeper, og i tverrliggeren.

– Nesten vil jeg si, var Grorud-trener Jonas Rygg sin veldig kjappe oppsummering av kampen.

Deretter la han på litt til:

– Vi gjør veldig mye bra i dag, men det er ikke nok, og ikke gjennom hele kampen. Jeg skulle gjerne sett at vi fikk til flere lange angrep fra 60 minutter, og inn. Hadde vi klart det så tror jeg vi hadde fått med oss mer herfra i dag.

For det var Raufoss som kjørte kampen mot slutten. De skaffet seg flere dødballer, men Grorud sto imot. Trener Rygg var likevel fornøyd med mye av det Grorud viste denne mandagen.

– Det er gledelig å se at vi får vist frem mer og mer av det vi faktisk øver på. Man kan ikke be om mer av spillerne enn at de gjør det vi trener på, forteller han, og legger til:

– Vi har fokus på hva vi er gode på. Hvordan vi kan få brukt våre styrker, i stedet for å se på hva vi er svake på. Dette var et steg i riktig retning sånn sett. Vi får til mye av det vi ønsker i dag. Samtidig får Raufoss lite tilgang på det de ønsker, det er jeg glad for å se.

Tenker utvikling

Trener Rygg forstår at selv om det er en teoretisk mulighet for at Grorud kan overleve i 1. divisjon, så er de i praksis klare for 2. divisjon. Likevel er det viktig for han at laget får brukt de resterende kampene til å spille på seg selvtillit, og bli et bedre fotballag.

Utvikling er et nøkkelord. I mandagens kamp slapp Rygg til 16 år gamle Tollef Kvello Etholm med tjue minutter igjen, til sin første kamp i 1. divisjon. Sammen med han kom også Magnus Lundal (22) ut på banen.

– Slipper til Tollef, og Magnus får også komme innpå. Det er utvikling. Vi må finne tilbake til det som har vært Groruds styrke de siste 10 årene. Vi må tenke utvikling. Det er ikke sånn at det har vært borte, men vi kan bli enda bedre på det. Uavhengig om vi rykker ned, så er det nøkkelen for Grorud, avslutter Rygg.

Grorud ligger nå elleve poeng unna kvalikplassen, med fire kamper igjen. Neste runde venter Sandnes Ulf borte.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

Fotball, 1. divisjon menn

Grorud – Raufoss 1-1 (1-1)

Consto arena: 125 tilskuere.

Mål: 1-0 Peter Godly Michael (str. 37), 1-1 Gard Simenstad (39).

Dommer: Steinar Hauge.

Gult kort: Emilie Noe Dadjo, Arnar Thór Gudjónsson, Erik Ansok Frøysa, Raufoss.

Lagene:

Grorud (4-1-2-1-2): Simen Lillevik – Fredrik Carson Pedersen, Glenn André Harviken, Kristoffer Lassen Harrison, Fabian Østigård Ness – Torje Naustdal – Peder Meen Johansen (Saadiq Elmi fra 78.), Omar Bully Drammeh (Tollef Kvello Etholm fra 68.) – Didrik Sereba (Shola Akinyemi fra 87.) – Peter Godly Michael, Nikolai Hristov (Magnus Strandman Lundal fra 68.).

Raufoss (4-3-3): Ole Kristian Lauvli – Amund Møllerhagen (Arnar Thór Gudjónsson fra 56.), Erik Ansok Frøysa, Nicolai Fremstad, Emilie Noe Dadjo – Gard Simenstad, Håkon Butli Hammer, Markus Karlsbakk – Kristoffer Sørensen (Teodor Berg Haltvik fra 74.), Filip Brattbakk (Mame Mor Ndiaye fra 56.), Magnus Fagernes (Tobias Flem fra 88.).

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: