Sport

Oslogutten hylles av landslagssjefen: – «Outstanding»

Jonas Wille har tatt ut sin første landslagstropp som ny trener for håndballgutta. Én av profilene som får ros, er Tyskland-proff og oslogutt Magnus Abelvik Rød.

Landslagssjefen presenterte sine utvalgte på en seanse i Skien onsdag. Willes første kamper som Norge-sjef skjer mot Slovakia i Larvik 13. oktober og borte mot Finland tre dager senere. Begge er en del av kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2024.

Bakspiller Magnus Abelvik Rød (25), som til daglig spiller for Flensburg-Handewitt i tysk Bundesliga, kan fort bli en nøkkelbrikke for Wille. Det blir viktig for 25-åringen å unngå flere skadeproblemer.

– Magnus er i veldig god form. Han har prestert bra den siste tiden. Det har væt litt opp og ned angrepsmessig i noen kamper, men han er veldig stabil bakover. Han har spilt både toer og treer i Flensburg. Det har vært kamper innimellom der han har vært helt «outstanding», også angrepsmessig. Det er moro for ham og hele Håndball-Norge at han er tilbake, sier Wille til NTB.

Landslagssjefen understreker viktigheten av å forebygge flere skadeproblemer for bakspilleren.

– Vi skal følge opp spillerne mellom samlinger. Da går det på dialog med klubbene, trenerne der og både det fysiske og medisinske apparatet i den enkelte klubb, påpeker Wille.

– Det er jo noe av det som er viktig med Magnus. Vi må være sikre på at vi samarbeider og er på lag med klubben hans. At vi sammen jobber med detaljer på totalbelastning, og at vi sammen skreddersyr et fysisk opplegg. Dialogen mellom oss og klubben må være god. Så vi er tett på. Samtidig har vi også en følelse av at klubben hans også tar det veldig på alvor, sier Wille.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!


Mer fra Dagsavisen