Sport

Skeid-debutant med klar beskjed til supporterne: – Vi rykker ikke ned. Det lover jeg

Torsdag fikk Maxwell Effiom sin Skeid-debut. Det endte med en overraskende, og imponerende seier hjemme mot Ranheim. Nå lover nigerianeren at Skeid kommer til å holde seg i 1. divisjon.

22 år gamle Maxwell Effiom har allerede rukket å bli varm på treningene til Skeid. Nigerianeren kom fra Sandens Ulf allerede i juni, men har måttet vente på at overgangsvinduet skulle åpne, for å kunne vise seg fram i kamp.

Torsdag var det endelig klart for den unge kantspillerens Skeid-debut, og Effiom sparte ikke på noe som helst, i 1-0-seieren.

Han øste på fra start, og sammen med Ousmane Diallo Toure, som fikk sin første kamp fra start for Skeid i seriespill, utgjorde de venstresida til oksene fra Torshov. Diallo på backen, Effiom på kanten. Spillegleden lå tjukt utenpå begge to, og de var med på å skape en magisk atmosfære under kampen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Effiom legger ikke skjul på at han har gått, og venta på muligheten til å få vise seg fram for sitt nye publikum.

– Det føles fantastisk å få noen minutter igjen. Jeg er veldig glad. Det er et fantastisk lag, og jeg er veldig glad for seieren, og gleder meg til flere framover, sa han til Dagsavisen etter kampslutt.

Saken fortsetter under bildet.

Maxwell Effiom (i front) kunne feire tre poeng sammen med Skeid-supporterne etter debuten. Han tror det blir mer å juble for også videre denne sesongen.

Spennende ferdigheter

Foran sin tidligere trener i Sandnes Ulf (nå Ukk/Kisa), Steffen Landro, som hadde tatt turen, fikk 22-åringen virkelig vist seg frem også for sin nye sjef.

– Maxwell har fart, og teknikk. Og han tør å utfordre. Han kommer til å bli en fin tilvekst til gruppa, sa en fornøyd Gard Holme etter kampen.

Og det var akkurat disse ferdighetene fikk vi andre, som ikke kjente han like godt fra før, også fikk stifte bekjentskap med denne torsdagen. Han lyktes ikke med alt, men der Skeid i mange kamper har hatt en del ball uten at det har skjedd noe, så klarte Effiom ved omtrent hver eneste involvering å få noe til å skje. Bevegelser skaper bevegelser, og energien smittet over på lagkameratene, som tidvis feide over Ranheim.

Etter kampen kom debutanten med en klar beskjed til Skeid-supporterne.

– Jeg lover deg at Skeid ikke vil rykke ned, sa han med det bredt glis.

– Du lover at Skeid holder plassen?

– Ja, selvfølgelig. Jeg føler meg veldig sikker på det! Vi kommer til å holde oss i OBOS-ligaen. Det er et løfte, svarte han.

Saken fortsetter under bildet.

Maxwell Effiom kommer med en klar lovnad til Skeidoksene, om at de kommer til å få se laget sitt i 1. divisjon også neste sesong.

– Jeg er her for å hjelpe, og lære

At han var strålende fornøyd etter seieren overrasker ingen. Dette var nemlig den første kampen Effiom har starta, i seriespill, siden september 2021. Han har heller ikke spilt siden slutten av mai. Da fikk han 20 minutter som innbytter for Sandnes Ulf. En knapp måned seinere hadde han signert for Skeid i håp om mer spilletid, og da han fikk muligheten fra start, var det ingenting å spare på.

– Dette er noe jeg har sett fram mot i mange måneder nå – å få spille. Det føles veldig godt. Jeg var sulten i dag, forteller Effiom.

– Du har jo vært en del av laget en stund. Du vet hvordan de har slitt, og kjenner på følelsen i garderoben?

– Ja, hver kamp er viktig for Skeid, for de har slitt. De er ikke et dårlig lag. De har spilt bra. Det har vært de små tinga. Jeg lover at det er god energi i gutta, og at de tror på seg selv. Og jeg er her for å hjelpe, og for å lære av gutta. Jeg ser fram mot flere seiere, smiler han.

Flere seiere er det muligheter for allerede på mandag. Da reiser Effiom tilbake til sin gamle hjemmebane, for å bryne seg på Sandnes Ulf. Ulf klatra opp på annenplass på tabellen torsdag, takket være Skeids seier over Ranheim.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen