Trikkeligaen

Sju strake tap for Grorud – nå kommer skjebnekampene

August vil bli en helt avgjørende måned for Grorud, med kamper mot både Stjørdals-Blink, Skeid og Bryne. Nå må rett og slett seieren komme, dersom de skal overleve.

Det har vært en fryktelig tung sesong så langt for Grorud. 17 seriekamper har blitt spilt, og Johan Gjønnes Nilsens gutter står stadig uten én eneste seier. Det burde tilsagt at de omtrent var klare for spill i 2. divisjon neste sesong, allerede. Men slik er det ikke.

For med seks uavgjorte, og da totalt seks poeng, er de bare ett poeng bak Skeid på kvalikplass, og foran Stjørdals-Blink, på målforskjell.

Og nettopp Stjørdals-Blink er neste motstander for Grorud. Torsdag er de gule og blå på plass i Trøndelag, til det som er en helt avgjørende kamp.

Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen mener likevel ikke at Grorud må vinne denne kampen.

– Man må ingenting, men vi bør veldig, sa han etter søndagens hjemmekamp mot KFUM, der de tapte 1-3.

Blink, Bryne og Skeid i august

Etter kampen mot Blink kommer det tre kamper til, som vil bli helt avgjørende for hvordan sagaen om Grorud 2022, skal skrives ferdig. For etter kampen mot Blink venter Kongsvinger (hjemme), Bryne (borte), og Skeid (hjemme)

– Det er noe med summen av de fire kampene. Fem poeng på de fire – er du enig i at det ikke er så halvgærent, om man står igjen med det?

– Det spørs jo helt hvem det er mot, og de ulike tingene, men nå handler det om Stjørdals-Blink. Jeg har ikke tenkt så mye på Bryne, eller Skeid. Det handler om Stjørdals-Blink på torsdag, det er det eneste som betyr noe. Så får andre telle, og regne og alt mulig. Hvis vi begynner med det så er vi ferdige. Vi må se på vår neste kamp, og vår neste prestasjon, og den må være god nok til å slå de. Det er det eneste som gjelder inn mot torsdag, er beskjeden fra Gjønnes Nilsen.

Samtidig er han selvfølgelig fullstendig klar over hvor viktig august kommer til å bli.

– Vi skal møte fire lag rundt oss på tabellen, og da må vi komme ut på pluss i forhold til de. Spesielt i forhold til de to rett rundt oss, poengterer han.

– Hva tenker man før disse kampene? Gleder man seg, er man nervøs, eller spent?

– Det er jo spennende, selvsagt. Det handler om å sy sammen noe man tror kan ta årets første seier, mot Stjørdals-Blink.

Den første seieren har Grorud jakta sesongens i lang tid. Forrige seier i serien kom 20. november, altså på tampen av forrige sesong, og det er ingen tvil om at det begynner å tære på spillergruppa.

– Skuffelse, og frustrasjon, men også energi

At man nå i tillegg står med seks strake tap (sju, hvis man tar med cupen), gjør det ekstra vondt.

– Det har vært mye frustrasjon, og sinne. Kan man gå tom for de følelsene også. Det kan vel også være litt skummelt?

– Nei, det er en skuffa gjeng. Jeg opplever at du ser en gjeng i førsteomgang (mot KFUM) som går ut her, og har tro på seg selv, og på det vi gjør. Det mobiliseres. Det er ikke en gjeng utpå der, som har gitt opp. Det er folk som prøver. Det er skuffelse, frustrasjon, men også energi i alle. Det er ikke flatt. Vi må få energien til hver og en til å bli samla, og sterk, inn i den kampen mot Blink. Få utløp for det sammen, svarer Gjønnes.

Til tross for et resultatene ikke har vært slik Grorud hadde håpet, er likevel Grorud-treneren klar på at de har bevist at de har nivået inne. Nøkkelen er bare å få det ut i samtlige minutter, i en enkelt kamp.

– Vi har vist i perioder at vi kan, men vi har slitt med å skape 90 sånne minutter. Det er det det handler om. For vi har vist omganger, 60-minuttere, 70-minuttere, og 80-minuttere som er mer enn gode nok. Så det handler om å sy sammen 96 minutter mot Stjørdal på torsdag, som er bra nok.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Slik ser august ut for Grorud:

04.08: Stjørdals-Blink – Grorud (18.00)

08.08: Grorud – Kongsvinger (18.00)

14.08: Bryne – Grorud (15.00)

22.08: Grorud -Skeid (18.00)

29.08: Start – Grorud (18.00)

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: