Trikkeligaen

Grorud fikk svi for slepphendt forsvarsspill nok en gang: – Blytungt

I hjemmekampen mot KFUM slapp Grorud inn to mål like etter pause, og da reduseringen endelig kom, smalt det bakover kun sekunder seinere.

GRORUD (Dagsavisen): Grorud jakter stadig sesongens første seier, og med seks strake tap er virkelig trenden svak for de gule og blå. I søndagens derby mot KFUM hang de lenge med, men til tross for at de jobbet godt i store deler av kampen, sprakk det opp voldsomt ved noen få anledninger. Slikt koster dyrt i 1. divisjon.

KFUM var det beste laget jevnt over, det var alle enige om etter kampslutt søndag. Men forskjellen var ikke større enn at det var helt greit at det sto 0-0 til pause. Til tross for at Johannes Hummelvoll-Nunez brant en stor mulighet helt på tampen av omgangen.

– Førsteomgang som er tett og jevn, mye dueller. KFUM har mest ball. Har noen halvsjanser, og så en kjempestor like før pause. Vi har et par nesten-muligheter som bør bli større sjanser, og vi er egentlig fornøyd der vi står til pause, sier Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen til Dagsavisen etter kampslutt.

– Hva sier man i garderoben?

– Vi snakker om å opprettholde det duellspillet, som vi følte vi hadde OK kontroll på. Snakka om små justeringer, og mye om hvordan vi kunne få angrepet, og skapt mer trøbbel for Kåffa, svarer Gjønnes Nilsen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nær ledelse like etter pause

Og like etter pause var Grorud uhyre nære å ta ledelsen. Et frispark endte til slutt opp i føttene til Bjørn Martin Kristensen, men spissens avslutning fra 6-7 meter ble blokkert.

– Andreomgang starter med et korridorfrispark, der vi har et trekk som fungerer, og ballen detter ned hos Bjørn Martin. På en normal dag så scorer han på den. Det er en enorm sjanse på 0-0. Og det er klart at sånne sjanser må bli mål i den situasjonen vi står i, sier en frustrert, og lei Grorud-sjef.

Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen venter fortsatt på sesongens første seier. Søndag ble det 1-3-tap i byderbyet mot KFUM Oslo.

Herfra gikk det plutselig brått utfor med Grorud. For innen ti minutter var spilt av andre omgang, sto det plutselig 0-2, etter scoringer fra nevnte Hummelvoll-Nunez, og Simen Hestnes.

– Vi blir nølende i eget forsvarsspill. Lar KFUM-spillerne få en meter til å vende opp. Kommer til avslutning, som Simen redder, vi slipper vår mann, og de kan sette inn 1-0 på returen. Vi har sett det tidligere denne sesongen, forteller Gjønnes.

Blant annet slapp Grorud inn et ganske lignende mål i den viktige bunnkampen, borte mot Skeid, tidligere i sesongen.

– Alt for dårlig

Grorud så heller ikke ut til å være i stand til å skape all verdens trøbbel for KFUM i det klokka runda 69 minutter. Men så fant Grorud plutselig en åpning, og Didrik Sereba dunket ballen ned i hjørnet. Redusering, og ordentlig liv i kampen igjen.

Tjue minutter igjen, og bare ett mål opp. Da fikk Grorud nok en gang et gjensyn med en annen trist gjenganger denne sesongen. For KFUM gikk mer eller mindre rett fra avspark, opp i angrep, og scora 1-3. Remi André Svindland skjøt fra veldig spiss vinkel, men Simen Lillevik klarte likevel ikke å stoppe skuddet, til tross for at det var lavt, og heller ikke spesielt godt plassert.

– Som Simen selv; det er for dårlig. Men det er ikke Simens skyld at vi taper i dag, poengterer Gjønnes Nilsen, og fortsetter:

– Vi er litt bedre, og scorer ett mål, og har litt trøkk, men som jeg sa til Simen Lillevik også; han har redda oss i hele år. Så det er typisk at når det står og vipper i en kamp, at det er da det først kommer en … men det er alt for dårlig forsvarsspill av oss, som gir dem det muligheten. Det skal aldri bli en sjanse, forklarer Gjønnes Nilsen.

Fire viktige kamper

Grorud-scoringen, som skulle gi dem momentum, og trykk i innspurten, forsvant nok i ganske stor grad da KFUM fikk den siste scoringen. Grorud forsøkte riktignok å komme tilbake, men uten å sette Jonas Brauti, i Kåffa-målet, på de helt store prøvene.

– Vi klarer å opprettholde trykket til en viss grad, men å slippe inn rett etter vi har scora, i den situasjonen vi er i, er blytungt, sier Gjønnes Nilsen.

Nå venter fire ekstremt viktige kamper for Grorud. Først skal de til Stjørdalen, og møte Stjørdals-Blink, som ligger nederst på tabellen, med seks poeng – det samme som Grorud. Deretter venter Kongsvinger (hjemme), Bryne (borte), og Skeid (hjemme).

Disse kampene vil bli helt avgjørende for Groruds skjebne kommende sesong.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

Obosligaen, runde 17

Grorud – KFUM Oslo 1-3 (0-0)

Grorud Match kunstgress, 592 tilskuere

Mål: 0-1 Johannes Nunez (49.), 0-2 Simen Hestnes (55.), 1-2 Didrik Sereba (70.), 1-3 Remi-André Svindland (72.)

Gule kort: Aaron Kiil Olsen, KFUM Oslo

Dommer: Marius Lien (Fossum IF Skien)

Grorud (4-4-2): Simen Lillevik Kjellevold – Fabian Østigård Ness, Glenn Harviken (William Bjeglerud fra 85.), Geirald Meyer, Fredrik Pedersen – Saadiq Elmi, Hassan Yusuf, Preben Mankowitz (Peder Meen Johansen fra 85.), Nikolai Hristov (Thomas Elsebutangen fra 65.) – Didrik Sereba, Bjørn Martin Kristensen (Sindre Osestad fra 72.)

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Brauti – Momodou Lion Njie, Aaron Kiil Olsen, Fredrik Kristensen Dahl – Dadi Dodou Gaye, Simen Hestnes (Remi-André Svindland fra 62.), Robin Rasch, Håkon Hoseth (Keivan Ghaedamini fra 62.) – Petter Dahl (Filip Møller Delaveris fra 62.), Johannes Nunez (Tore Andre Sørås fra 74.), Moussa Njie.

---





Mer fra Dagsavisen