KFUM tapte stort i Trondheim og flyturen tirsdag er kansellert

(Ranheim - KFUM Oslo 4-1). Ett kvarter før slutt burde KFUM redusert til 2-3. 30 sekunder senere lå ballen i nota på andre siden av banen. 4-1 og punktert kamp. - De hadde fire sjanser og scoret fire mål. Da går det gærent, sier KFUM-trener Jørgen Isnes. Etter kampen var det fullt kaos i Kåffa-leiren. Morgendagens fly er kansellert og det er rift om å leie busser.

Vertene scoret på sjansene, gjestene (nesten) ikke. Da går det som regel i favør av førstnevnte.

På stillingen 3-1 til hjemmelaget, kvarteret før slutt, hadde Dadi Dodou Gaye et langt raid på høyresiden. Han så opp, og slo en perfekt hodeball til Petter Nosakhare Dahl. Unggutten sto umarkert ved straffemerket, fikk all verdens tid til å sikte, men nikket usedvanlig svakt langt utenfor mål.

Vertene slo kjapt kontra, og pang 4-1. Punktert. Ferdig.

– I dag var vi litt for dårlige i alt. Offensivt, og defensivt, sa Isnes til Dagsavisen etter kampslutt.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Da var fokuset gått over til hvordan de skal komme seg sørover fra Trønderhovedstaden. Tirsdagens morgenfly med SAS er kansellert grunnet streiken.

Mandag kveld ringte de det som er av busselskaper i Trøndelag, men klokka 20.30 hadde de fremdeles ikke fått napp. Og togbilletter er gull verdt i disse fly-streik-tider.

– Dette bekymrer meg. Det ser rett og slett ikke ut til at vi har noe konkret i forhold til å komme oss sørover. Og torsdag møter vi Sogndal i cupen, sa Isnes på telefonen.

Vi kommer tilbake til det lille dramaet.

Ranheim åpnet best

Vertene startet best, og allerede etter seks minutters spill tok de ledelsen. En corner ble slått inn i feltet. KFUM-kaptein Jørgen Hammer var litt på hæla, og nokså umarkert kunne Mads Reginiussen nikke inn ledermålet.

Kåffa-spillerne ble stående og se på hverandre. Med “hvem hadde skylda her-blikk”..

Ranheim fortsatte med et spillemessig overtak, dog uten å kjøre over gjestene. De store sjansene uteble - til det 34. minutt. Da tok hjemmelagets Marcus Johansen Mehnert fram fotballteknikk fra aller øverste hylle. Makker Erik Tønne hadde slått en langpasning, som Mehnert elegant dempet med venstre fot, og i samme momentet feide han ballen direkte i mål bak en sjanseløs Mats Gulbrandsen Viken i KFUM-målet. Nydelig scoring.

Der og da så det mørkt ut for gjestene, som virket tamme framover. Så etter 40 minutters spill skjedde det noe offensivt for Oslo-laget. Som satte inn et trøkk, anført av Simen Hestnes. Litt hit og dit inne i feltet, så tok spissen Filip Møller Delaveris ansvar, og feide ballen inn i nettmaskene.

En scoring fem minutter før pause er gull for et lag som ligger under med to mål.

2-1 til hjemmelaget ved pause.

Snytt for straffe?

KFUM tok initiativet fra start i 2. omgang. Etter 50 minutter reagerte samtlige offensive KFUM-spillere likt etter en hendelse inne i Ranheims felt. De hadde sett en hands på en Ranheim-spiller. Men det så ikke dommeren, som lot spillet gå.

Kåffas høye press førte til rom for vertene ved kjappe overganger. Etter 60 minutters spill ble vondt til verre for Oslo-klubben. Marcus Johansen Mehnert og Mads Reginiussen, de to målscorerne, var stadig farlige da de kom kjapt framover, og sistnevnte ble tomålsscorer da han dundret ballen inn i nettmaskene bak en sjanseløs Viken i KFUMs mål.

Så hadde altså Dahl kjempemuligheten til å gjøre 2-3 og fullt fyr i teltet. Men bare sekunder senere ble det 4-1 da også Mehnert ble tomålsscorer for hjemmelaget.

KFUM kom til noen muligheter mot slutten, men Ranheim vant fullt fortjent og inntok 2. plassen på tabellen.

KFUM får snu hatten og se mot torsdagens cupkamp hjemme mot Sogndal.

Hvis de har kommet seg hjem fra Trondheim..

---

1. divisjon menn mandag, 11. runde:

Ranheim – KFUM Oslo 4-1 (2-1)

Mål: 1-0 Mads Reginiussen (5), 2-0 Marcus Mehnert (34), 2-1 Filip Delaveris (40), 3-1 Reginiussen (60), 4-1 Mehnert (74).

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen, Kråkerøy.

Gult kort: Erik Tønne, Sondre Langås, Christian Eggen Rismark, Ranheim, Simen Hestnes, Håkon Hoseth, KFUM Oslo.

Ranheim (4-3-3): Nicklas Frenderup – Sivert Solli (Sevald Bøkestad Andreassen fra 89.), Sondre Langås, Christian Eggen Rismark, Erik Tønne – Mads Reginiussen, Jakob Tromsdal (Henrik Kristiansen fra 64.), Ruben Alte – Marcus Mehnert (Magnus Høiseth fra 89.), Vegard Erlien (Adrian Bartel fra 81.), Simon Marklund (Michael Karlsen fra 89.).

KFUM Oslo (3-4-3): Mats Viken – Jørgen Hammer, Aaron Kiil Olsen (Momodou Lion Njie fra 77.), Fredrik Kristensen Dahl – Dadi Dodou Gaye, Robin Rasch (Moa Mahnin fra 64.), Simen Hestnes, Håkon Hoseth – Petter Nosakhare Dahl, Håkon Stavrum (Remi-André Svindland fra 71.), Filip Delaveris (Moussa Njie fra 65.).

Øvrige kamper mandag: Bryne – Stjørdals-Blink 0-0, Grorud – Brann 0-2, Sogndal – Mjøndalen 1-0, Åsane – Sandnes Ulf 2-1.

Spilt søndag: Raufoss – Skeid 1-0 , Stabæk – Fredrikstad 0-0 , Start – Kongsvinger 0-1 .