Sport

Frigg i trøbbel etter nytt tap: – I andre omgang oppfører vi oss som et bånnlag

(Frigg - Levanger 1-4). Lørdag gikk Frigg på sesongens åttende tap, og ligger fremdeles nederst på tabellen i 2. divisjon.

TØRTEBERG (Dagsavisen): Frigg gikk til pause med 1-0 i lørdagens kamp hjemme mot Levanger. Men Ulrik Ferrers scoring var ikke godt for mer enn det. Etter pause raknet Frigg fullstendig, og tapte til slutt 1-4.

– Hva er det som skjer i andre omgang her?

– Nei ,det er ikke så greit å si egentlig. Vi sprekker jo helt opp. Vi gjør veldig lite av det vi følte funka i første omgang, og det vi trener, og øver på. Vi er for mange som bukker under rett og slett, og som begynner å prøve på helt andre ting. Helt meningsløst, sier en skuffet Magnus Aadland til Dagsavisen etter kampen.

Frigg-sjefen fikk nemlig se to ganske forskjellige omganger. For der Frigg klarte å vaske fram flere gode overgangsmuligheter, og stenge fint igjen bakover i første omgang, var det noe helt annet etter hvilen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Tre mål på fem minutter

Utligningen kom allerede ett minutt etter pause, og 1-1 sto seg riktignok lenge. Men da klokka passerte 80 minutter banket Levanger inn tre mål i løpet av fem minutter, og Frigg sto nok en gang igjen uten poeng, og et stygt 1-4-tap på lystavla.

– Det er så enkelt som at vi får en scoring imot, og det tåler vi ikke. For meg virker det som at mange begynner å se ned på skoa, og melde seg ut. Det å holde ballen i gang når de to-tre nærmeste ikke vil ha den, da blir det utrygt og usikkert. Man ser frustrasjonen over at vi ikke følger planen offensivt, og det forplanter seg defensivt, forklarer Aadland.

Han vet at det nærmest er umulig å unngå feil i løpet av en fotballkamp, men det er måten de håndterte det på i andreomgang, som irriterer han mest.

– Vi gjorde feil i førsteomgang også, men da omstiller vi samla. I andre sprekker vi opp. Det er et tegn på frustrasjon, eller et tegn på …

– … at man ikke har kommet seg over kneika ennå?

– Ja, rett og slett. Det at vi skal sprekke opp sånn har ikke noe med at vi er slitne å gjøre heller. Det er ikke så mye klokt å si om det, annet enn at i andreomgangen i dag så oppfører vi oss litt som et bånnlag, er den tydelige beskjeden.

Saken fortsetter under bildet.

Shariff Cham og de andre Frigg-gutta fikk mye å frustrere seg over mot slutten av kampen mot Levanger.

Sliter med å holde planen hele kampen

Det var ikke en veldig sjanserik kamp mellom Frigg og Levanger på Tørteberg. Det første baklengsmålet til Frigg kom etter en gjennombruddspasning, det andre etter et innlegg der hjemmelaget var uoppmerksomme etter et innkast, det tredje, og fjerde var begge langskudd.

Til tross for at Frigg kun står med seks poeng etter ti kamper, føler Aadland at de ikke kan gjøre så mye annet enn de gjør akkurat nå. I hvert fall når det kommer til spillestilen. For også i denne kampen beviste de for seg selv, og alle andre, at de er kapable til å spille sitt spill. Problemet er at de ikke klarer det over lang nok tid.

– Hadde det vært sånn at vi prøver på det vi skal uten å lykkes, så er det klart at det hadde vært lettere for meg å sette meg ved tegnebrettet, og si at her må vi gjøre noe annerledes, men når man ser at de periodene vi gjør det vi øver på så opplever spillerne at det er enkelt å spille fotball, de opplever at vi lykkes med det, at vi slipper inn lite mål, og at vi scorer mål, og skaper målsjanser. Så er det de periodene i kampene hvor vi går bort fra det. Det er i de periodene vi glipper kampene. Hvis det hadde vært sånn at vi gjør det vi skal, eller at motstanderen gjør det umulig for oss å gjøre det vi skal, så kan man jo begynne å prate om spillestil og kampplan, forklarer Aadland.

Han føler rett og slett at Frigg også i denne kampen ga vekk seieren, snarere enn at Levanger tok den.

– Jeg tror jo vi skal vinne lenge i dag. Jeg føler jo at det er gode muligheter veldig lenge, og så ser jeg ikke helt at Levanger gjør så mye annerledes. Jeg føler at når matchen snur, så er det mer vi som gjør noe annerledes, sier Aadland.

– Vi gjør de tinga vi har blitt enige om at det ikke er nødvendig å gjøre, legger han til.

– Det er litt tungt

Han syns Frigg etter hvert begynte å gjøre det unødvendig vanskelig for seg selv, og står fast ved at årsaken til dagens tap var at de ikke klarte å holde seg til planen i stor nok grad.

– Det er mye mer komplisert å drible fire, fem mann, og så i full spurt slå en førtimeterspasning på en annen som også spurter. Det er mye vanskeligere enn det vi øver på. Så det er ikke noen rasjonell grunn til at vi begynner å spille komplisert fotball.

– Men er det vanskelig å forklare hvorfor man ender opp med å gjøre det?

– Nei, det er egentlig ikke det. Det kommer av frustrasjon, usikkerhet, «her vi må gjøre noe», svarer Aadland, og tar seg en liten tenkepause før han fortsetter:

– Nei, jeg orker ikke mistenke at spillerne mine ikke gjør sitt beste. Vi ser at i perioder så gjør vi det, og man ser at de samme spillerne som gjør teite ting de står og vil ha de andre til å holde seg til planen. Det er rett og slett at vi ikke er trygge nok.

– Nei … det er litt tungt, sukker han, før han bøyer hodet ned, og lener det mot en stolpe.

Vil ikke endre for mye

Han tror imidlertid ikke at veien til ny kontrakt i 2. divisjon går gjennom å bytte spillestil.

– Hvis vi skal spille klabb og babb, og lykke-til-fotball, da må vi stikke fingeren i jorda. For det er en del lag som er ganske gode på det, så vi har jo ikke lyst til å spille den kampen. Det er ikke gitt at vi tar noe mer poeng om vi spiller dypt forsvar, legger han til.

Deretter går han litt mer inn på hva han tenker rundt egen spillestil.

– Det handler om spilletyper, og kultur også. Vi skal på en måte ikke be spillerne våre om å være annerledes. Jeg mener vi har masse fart i front, og så ser vi det at hvis vi «kælker» på fart i front så blir det feilvendte dueller, og ballmiss. For å få tilgang på bakrom, så må vi true mellomrom, for å få tilgang på mellomrom, så må vi true i siderom. Det henger sammen. Hvis du er endimensjonal, så blir det dueller, og så blir det andreballspill, og der ser vi at de laga som har liggi her og kriga lenge, sånn som Levanger, er gode. Vi møter mange lag som er dyktige på dette. Alta sist var det samme. I det etablerte angrepet er det lite overraskelser, og lite dilemmaer, men det er kvalitet i det enkle, forklarer han.

Friggs neste kamp er i cupen. Da venter Skeid. Deretter reiser de til Ulsteinvik for å måle krefter med Hødd.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta:

PostNord-ligaen avd. 2 – runde 10 lørdag:

Frigg – Levanger 1-4 (1-0)

Tørteberg kunstgress: 75 tilskuere.

Mål: 1-0 Ulrik Ferrer (42), 1-1 Simen Bakkemyr Hagbø (47), 1-2 Andreas Hegdahl Gundersen (81), 1-3 Preben Asp (83), 1-4 Andreas Hegdahl Gundersen.

Gule kort: Markus Alsaker Rogde, Frigg. Sander Munkeby Sundnes, Audun Engen Vik, Bendik Brevik, Kjartan Ulstad, Levanger.

Dommer: Magnus Henriksen Tjelle (Ready)

Frigg: Egil Borgen Evensen - Mugula Chris Safari, Markus Alsaker Rogde, Ilir Kukleci, Jonas Halsne - Shariff Cham, Varg Ringdal Støvland (Ola Johan Antonsen-Meløy, 81), Joakim Holmedahl, Per Erik Forgaard, Sebastian Fjose Berg - Ulrik Ferrer.

Levanger: Sebastian Hornnes Heggland - Bendik Brevik, Simen Bakkemyr Hagbø, Marius Berntsen Olsen, Sander Munkeby Sundnes - Jo Sondre Aas, Sander Saugestad (Kjartan Ulstad, 46), Adrian Olsen Teigen, Audun Engen Vik (Heine Gikling Bruseth, 86), Sanel Bojadzic (Andreas Hegdahl Gundersen, 46), Preben Asp (Bjørge Nonstad, 86).

---

Mer fra Dagsavisen