Grorud rotet vekk både seieren, og poengene, i løpet av to minutter: – Enormt vondt for alle

(Åsane - Grorud 3-2). Gamle kjenninger av Oslo-fotballen markerte seg da Grorud mista alle poengene, etter å ha leda med fire minutter igjen av ordinær tid.

Det ble en ny nesestyver for Grorud i torsdagens bortekamp mot Åsane. For til tross for at tidligere Skeid-keeper Idar Nordby Lysgård gjorde det han kunne for å hjelpe Grorud, var det ikke nok. Og to minutter før slutt dunket en Oppsal-gutt inn seiersmålet for hjemmelaget fra Bergen, som vant 3-2.

Den svei for Grorud, og trener Johan Gjønnes Nilsen.

– Det er enormt vondt for alle involverte. Nå må vi få ut alt dette i en sinnsyk prestasjon på mandag mot Blink. Vi er ekstremt revansjelystne nå, skriver han til Dagsavisen etter kampen.

Tidligere Oslo-spillere i hovedrollene

Oppgjøret borte mot Åsane svingte voldsomt, og vi ble servert en ganske vill andreomgang. For etter en målløs førsteomgang, der et Preben Mankowitz-skudd på oversiden av krysstanga var det nærmeste Grorud kom, tok det helt av i den andre.

Først snudde Grorud 1-0 til 1-2 i løpet av seks minutter, før Åsane svarte med samme mynt, og vendte tilbake til 3-2, i løpet av to minutter. Seiersmålet til hjemmelaget kom i det 89. minutt, signert den tidligere Oppsal-spilleren Ryan Doghman.

Da hadde allerede hans lagkamerat, og tidligere Skeid-keeper Idar Nordby Lysgård rukket å markere seg like markant, men med negativt fortegn. For etter at Åsane tok ledelsen etter bare ett minutts spill i andre omgang, tok det ikke mer enn ti minutter for Lysgård ble tatt på senga av en påskrudd Bjørn Martin Kristensen. Grorud-spissen gikk alt han kunne etter sisteskansen, som sto med ballen i beina på egen strek. Kristensen kom så kjapt at Lysgård aldri rakk å kvitte seg med ballen, og dermed kunne Groruds nye spissjuvel sklitakle inn 1-1.

Kunne scora flere

På det tidspunktet her av kampen var Grorud skikkelig i dytten. Kun fire minutter etter utligninga var Fabian Ness igjennom, men en svak avslutning sørget for at det ikke ble scoring. Den skulle imidlertid komme. For kun seks minutter etter 1-1, satt 1-2.

Nok en gang var Ness involvert, i et flott angrep som starta med at Hassan Yusuf tredde igjennom nettopp Ness ute til venstre. Backen svingte ballen hardt inn foran mål, der Hristov kom stormende inn, og styrte ballen inn bak Lysgård.

Bare to minutter etter dette igjen krangla Kristensen med seg kula inne i feltet, og fikk avslutta fra venstre. Spissen som scora sesongens første mot Bryne på mandag, og som allerede hadde scora i denne kampen, forsøkte seg i nærmeste hjørne, men ble stoppet av en god beinparade fra Lysgård.

Etter kampen ergret Gjønnes Nilsen seg over at ikke Grorud fikk satt en til i denne delen av kampen.

– God respons på 1-0, og komme tilbake til 1-2. Vi bør også avgjøre kampen da, vi har enorme sjanser, skriver Gjønnes Nilsen.

To baklengs på hjørnespark: – Jeg har full tiltro til det vi gjør

Likevel så det lenge ut til at de skulle klare å ri seieren i land, og ta sin første trepoenger denne sesongen.

Men i det 86. minutt sprakk det, og Bjarte Haugsdal stanget inn 2-2 etter et hjørnespark. Også det første målet til Åsane kom etter hjørnespark.

– To baklengs på lange innkast mot Bryne på mandag, to baklengs på hjørnespark imot i dag?

– Jepp. Ikke godt nok i dag, og det er tungt, svarer Grorud-treneren.

Han mener likevel ikke at de trenger å øve mer på dette, for å unngå flere baklengs på dødballer i kampene som kommer.

– Nei, ikke noe mer enn vanlig. Jeg har full tiltro til det vi gjør på dødball. Den lander i sonen til vår sonespiller, og han skal ha kontroll på den. Vi har forsvart oss likt på dødball i mange år, og hatt god kontroll, er beskjeden fra Gjønnes Nilsen, før han legger til:

– Men vi må lære, og det fort. Hva som kreves for å vinne kamper i OBOS-ligaen. Vi må avgjøre den kampen her når vi har muligheten, og når vi ikke gjør det, og skal stå imot, må vi som gruppe håndtere det bedre. Vi må bli mer kyniske i de situasjonene, og sørge for å vinne vår duell, og klarere ballen ordentlig unna.

På dette tidspunktet var det altså under fire minutter igjen av ordinær tid. I stedet for sesongens første seier, så det nå ut til at det skulle bli sesongens sjette uavgjorte. Men det skulle bli enda verre.

For etter 88 minutter rulla Åsane opp et angrep til venstre. Ballen ble frakta på tvers, og til slutt trilla fram til Ryan Doghman, som klinka ballen i mål fra 16 meter, bak Simen Lillevik Kjellevold, som til tross for tre baklengs hadde stått nok en god kamp, og levert noen strålende redninger. Blant annet da Haugsdal ble spilt aleine igjennom, ti minutter før slutt.

Grorud forsøkte seg på en liten sluttspurt, men klarte aldri å sette Lysgård på noen riktig store prøver, og dermed må Grorud reiste tomhendte hjem fra Bergen.

Groruds neste kamp er altså mot Stjørdals-Blink, som også står uten seier denne sesongen. Det oppgjøret spilles mandag, på Grorud.

---

Åsane – Grorud 3-2 (0-0)

Mål: 1-0 Kristoffer Stephensen (46), 1-1 Bjørn Martin Kristensen (56), 1-2 Nikolai Hristov (62), 2-2 Bjarte Haugsdal (86), 3-2 Ryan Doghman (88).

Åsane arena: 965 tilskuere.