Trikkeligaen

Fem mål fra Lunde sendte Skeid 2 til topps etter utklassing av Frøya

Daniel Størseth Lunde var i en egen klasse for seg selv i søndagens oppgjør mot Frøya. Spissen ga seg ikke før han hadde scoret fem mål i 6-1-seieren!

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): I Yasir Sa’Ad (fem mål) og Emil Tjøstheims (fire mål) fravær var det Daniel Størseth Lunde som tok ansvar for Skeid 2. 2004-modellen scoret hele fem (!) mål, der majoriteten av målene var skikkelig goalgetter-scoringer.

- Det kan bli vanskelig å sove i natt, vi får se. Jeg har bare smilt hele dagen. Det har vært mange folk som har tatt kontakt. Jeg har fått noen meldinger. Vi får se hvor lenge det holder, men det var sykt fett, sier femmålscorer Lunde til Dagsavisen.

Han kan ikke ha husket sist han scoret fem mål i en og samme kamp.

- Kanskje da jeg var bitteliten og spilte for Nesodden mot veldig dårlig motstand. Men jeg har ikke scoret mer enn tre mål for Skeid i en og samme kamp. Det er jo helt sykt. Det føles veldig bra, alt jeg gjorde i dag var perfekt, sier han og fortsetter:

- Alle målene kom på førstetouch. Jeg har stanget litt i det siste, så det var deilig å ende finne litt flyt. Jeg kjente at det løsnet litt etter å ha scoret mot Stabæk, så dette var bare helt konge, sier han.

- Hva tenkte du i pausen, etter hat trick?

- Jeg tenkte bare å gjøre det samme i 2. omgang og å fokusere på å komme i riktige posisjoner i boks. Det klarte jeg, kan man si.

Han har to fridager fra skolen nå, men:

- Jeg skal tilbake på skolen på onsdag, så jeg får håpe noen husker at jeg scoret fem da!

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Lovord fra trenerne

Og han fikk de herligste skussmål av A-lagstrener Gard Holme etter kampen, som så matchen og den svært så imponerende forestillingen til Lunde.

- Han var jo helt konge og spiller en kjempematch! Det er veldig morro med enda en unggutt som kommer og banker på A-lagsdøra. Fortsetter han å jobbe like hardt og bra fremover også, så kommer han langt, sier Holme til Dagsavisen.

Søndagens trener i Johnny Ademaj ler på spørsmål om hva han synes om spissens prestasjon:

- Det er selvsagt veldig kult, først og fremst for Daniel og familien hans. Det er også utrolig kult for oss som klubb og for juniortrenerne, som har fulgt han opp tett de siste årene. Han jobber knallhardt og beveger seg veldig godt i boks. Han har en rå fysikk, men ofte har det blitt litt for mye fokus på ball. I dag var han ofte på blindsiden til stopperne, som gjorde at han fikk så god uttelling, sier Ademaj.

Cupregler sørget for ungt lag

Rekruttene til Skeid kom uten noen faste A-lagsspillere og uten de mest toneangivende juniorspillerne søndag (de fem beste hvilte pga cupregler), men det så ut til å ha lite å si. Skeid 2 hadde full kontroll mot Frøya og ga seg ikke før det sto 6-1, etter utrolige fem mål av Størseth Lunde. Dermed står de med 17 poeng etter sju kamper – fem seirer og to uavgjort.

– Jeg er fornøyd etter de første kampene. Det er ingen grunn til å ta av for det, for det er et ungt lag som har startet sesongen bra og trent bra. Det er et urutinert lag, så vi har fokus av å ta en kamp av gangen. Det kommer til å gå opp og ned, men vi jobber veldig godt i alle deler på junior- og seniornivå, og vi får igjen for det nå, sier Ademaj.

– Jeg er veldig imponert og fornøyd over det Skeid 2 viste i dag. Det var en meget god kamp av gutta, og spesielt gøy å se hvordan vi spiller selv med såpass stor rotasjon på laget! Det kommer til å komme mye bra spillere fra Skeid i årene som kommer, sier en henrykt Holme.

Morsomt var det også at unggutten Moad Bouzidi (16 år) fikk sin debut i 2. omgang.

– Han er veldig spennende unggutt med gode kvaliteter. Det var fint å gi han en smakebit av hva som venter i tiden fremover. Han kommer til å ha en god treningsuke som følge av dette innhoppet, det er jeg sikker på. Det er fint å gi de unge impulser til hverdagen videre, sier Ademaj.

Er det lov å si at man allerede begynner å glede seg til Lyn-Skeid 2 6. september? Ja, men det er lenge til.

Inviterte til spørsmålsrunde

Før kampen hadde Skeidoksenes leder Jonny Normann Olsen invitert til en slags Q&A med A-lagstrener Gard Holme og kaptein Fredrik Berglie, samt Skeid-supportere, for å lufte ut og stille spørsmål om den brukbare seriestarten sett spillemessig, men horribelt poengmessig (null etter seks kamper, som eneste lag).

– Vi supportere setter stor pris på at Holme og Berglie tar seg tid til oss. Det er ikke negativ stemning eller murring innad i supportergruppa, men vi setter pris på at vi får muligheten til å få svar på ting vi lurer på, sier Olsen.

Han telte rundt 15 supportere i klubbhuset søndag før kampen, og var fornøyd med oppmøtet. Han meddeler også at de to svarte godt og konstruktivt for seg.

– Det var en fin seanse det. Det var bare hyggelig å svare på litt spørsmål fra supporterne en gang i blant, sier Holme.

Siden Skeid sitt A-lag spiller kamp mot Stjørdals-Blink mandag stilte Skeid 2 med så å si rent juniorlag. Kun to spillere i Francklyn Wollum-Goulehi og Henrik Hagen hadde erfaring fra A-laget tidligere. Begge har spilt i cupkampene mot Oppsal i fjor og i år, mens de fikk hvert sitt minutt mot Fram Larvik og Odd 2 på høsten i fjor. Utenom det stilte de rent juniorlag.

Lunde-dobbel

Ikke overraskende tok Skeid 2 kontroll på kampen umiddelbart på eget kunstgress søndag. Drøye ti minutter var spilt da hjemmelaget fikk en stor mulighet. En corner ble slått inn på bakerste stolpe, der nevnte Hagen ventet. Han fikk god klem på headingen mot mål, men Frøya-keeper Andreas Helland fikk avverget faren med en god redning.

Tre minutter senere skulle likevel Skeid 2 få den forløsende scoringen, og målet kom – ikke uventet? – etter en corner. Daniel Lunde raget høyest i boks fra seks-sju meter, og fikk umarkert heade ballen mot mål. Spissen headet ballen ned i det tørre kunstgress og via hanskene til Helland og i mål. Scoringen var svært fortjent.

25 minutter var spilt da Skeid 2 gikk opp til 2-0, etter en lekker scoring. Wollum-Goulehi kom i lange klyv på venstresiden og fikk dratt seg inn i Frøya-boksen. Han fant en umarkert Lunde, som denne gangen brukte beina for å score. Spissen satte ballen mellom beina på Helland og i mål.

Her jubler Skeid-spillerne for 5-1-målet til Lunde.

Rask redusering og pene mål

– Holde fokus oppe nå, kom det fra Frøya-benken etter det andre baklengsmålet.

Og det gjorde de. To minutter etter 0-2-målet reduserte Frøya til 1-2 på deres første sjanse. Et innlegg havnet i beina på Dennis Møller Wolfe, som etter litt klabb og babb fikk skutt fra 12 meter. Ballen gikk igjen mellom beina på keeper, denne gang mellom beina på Skeid-keeper Kasper Ofstad. Dermed var det kamp igjen på Nordre Åsen.

Men bare minuttet senere slukket Karl Omdahl gnisten og tenningen Frøya hadde fått etter sin redusering. Og for en praktscoring! Omdahl fikk ballen på 20 meter, kjørte en helfrekk tunnel på Mario Rieria og hamret ballen tilbake der han kom fra. Sekunder senere lå ballen i nettet.

Det gikk et sus gjennom tilskuerne på Nordre Åsen etter scoringen.

Kombinasjonen Wollum-Goulehi og Lunde fungerte som fjell – igjen – 37 minutter ut i oppgjøret. Kaptein Wollum dro seg igjen nedover langs venstresiden, før han denne gangen så at Lunde ventet ute på 12-13 meter. Pasningen var presis, avslutningen det samme. To sekunder etter at innlegget ble slått sto det 4-1.

Det var også stillingen til pause.

Nye Lunde-mål

Den andre omgangen var mye roligere enn den første, og det var lenger mellom de store sjansene og målene. Der vi i den første omgangen fikk servert fem scoringer, ble det to mål i 2. omgang. Begge til Skeid 2, og begge scoret av Lunde.

5-1 ble scoret etter timen spilt. Samuel Ekroll spilte en strøken crosser i bakrom til Jason Buan, som slo knallhardt inn i boks på første. På fem meter ventet ingen andre enn Lunde, som skled ballen i mål til sitt fjerde for dagen og Skeids femte.

5-1 ble til 6-1 på overtid. Habib Diallo dro seg ned til dødlinja ute til høyre før han slo ballen inn i boks. Frøya-keeper Helland leste innlegget og slang seg ut i boks for å avverge faren, men klarte ikke holde ballen fast. Der dukket selvfølgelig Lunde opp, som banket ballen opp i nettaket til 6-1. Det var også det siste som skjedde.

– Vi hadde veldig god kontroll på kampen. Vi stiller det yngste laget vi har stilt denne sesongen, men viser at det er mye bra ungt i Skeid om dagen. Vi scorer veldig mange fine angrepsmål, det er ikke enkeltmannsprestasjoner. Det er ordentlig gode angrep, avslutter Lunde.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

Norsk Tipping-ligaen avd 1, runde sju

Skeid 2-Frøya 6-1 (4-1)

Nordre Åsen kunstgress

Mål: 1-0 Daniel Lunde (14), 2-0 Lunde (24), 2-1 Dennis Møller Wolfe (27), 3-1 Karl Omdahl (29), 4-1 Lunde (37), 5-1 Lunde (62), 6-1 Lunde (90)

Gule kort: Jason Buan, Karl Omdahl, Habib Diallo

Skeid 2: Kasper Ofstad – Theo Trelnes, Christoffer Vie Angell (Linus Sveum Johansen etter 63), Noah Sveen – Samuel Ekroll (Moad Bouzidi etter 68), Francklyn Wollum-Goulehi, Henrik Hagen, Jason Buan (Eduard Hjelde etter 63) – Karl Aspevoll Omdahl (Sander Brauer-Ersoy etter 76), Matias Velldal (Habib Diallo etter 63), Daniel Lunde

---


Mer fra Dagsavisen