All dramatikken kom på overtid mellom Lokomotiv Oslo og Grei: – Dommeren er en skandale

(Lokomotiv Oslo - Grei 1-1) Grei scoret idet kampuret rundet 90 minutter, men i siste sekund fikk Lokomotiv Oslo en diskutabel straffe, og utlignet. Dermed deler de poengene i bunnstriden.

TØRTEBERG KUNSTGRESS (Dagsavisen): – Han holder ikke nivå. Vi har opplevd han flere ganger de siste årene og han kjører alltid den samme arrogante tonen, sier Grei-kaptein Marcus Kristiansen om dommer Philip Aarskog til Dagsavisen.

Kristiansen pådro seg gult kort etter kampslutt for protester mot Aarskog.

– Han velger å dømme straffe, det er greit nok, men han ser jo ikke hva som skjer. Jeg så heller ikke hva som skjedde, men jeg reagerer på tonen hans. Jeg ber han endre tonefallet, men han ble forbanna på det og trekker opp situasjoner fra kampen. Da spør jeg han om vi er ferdig, og så velger han å gi meg gult kort. Det er helt latterlig, fortsetter Kristiansen.

Det var følelser i sving i Grei-leiren etter nå to kamper der de har mistet seieren i sluttminuttene. I dag sendte Frederic Storødegård Grei i ledelsen da kampen gikk inn i overtiden. Og det etter målgivende fra broren hans. «Loket» pompet på for en utligning og fikk straffe da Jakob Ugland gikk overende i duell med Erik Jørgensen. Jørgensen mente det var han som ble dratt, men protestene ble ikke hørt. Knut-Idar Dalhus ekspederte straffen i mål med kampens siste spark.

– Vi burde hatt seks poeng på de to siste kampene og det er jo surt når vi slipper inn mot slutten. Men vi leverer en god kamp og gutta fortjente det ene poenget vi får med oss. Jeg syns vi har vist at vi holder nivået i denne divisjonen, så får heller poengfangsten komme senere. Det er ikke noe vi stresser med. Det er bare en seier som skal til før vi er over streken, sier Marcus Kristiansen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Grei trodde seieren var sikret.

To lag på poengjakt

Grei kom fra en god opplevelse sist, da de holdt Lyn til uavgjort, og kanskje burde vunnet. «Loket» har måttet svelge to vonde tap i det siste, sist med cuptapet på overtid mot Eidsvoll. Med andre ord var det to lag med et stort ønske om å vinne som møttes under kveldssola på Tørteberg søndag kveld.

Det ble lenge en stillingskrig og tempoet bar preg av mange stopp i spillet. Dommeren pådro seg misnøye i begge leire for å holde en ujevn linje. Det var flere sene taklinger som ikke ble blåst for og heller billige forseelser som ble slått ned på. Kampbildet: Grei hadde ballen mye, holdt ballen i bakre rekker og tok seg god tid i oppbyggingen. «Loket» fant ikke den optimale presslinja selvom de lå høyt med laget. Trym Thorbjørnsens lange diagonale pasninger var effektivt, men ble ikke brukt så mye. Bortelaget søkte heller langs bakken og i midten.

Det var ikke ofte det lyktes, men Paul de Macedo kom til omgangens største sjanse. Thorbjørsen slo langt i retning spissen som vant skulder-mot-skulder duellen med Sløve Sæter. De Macedo satte fart mot mål, via en liten omvei, og kom til avslutning alene med Sivert Pieroth. Hjemmelagets sisteskanse reddet med magen. Litt senere løp Christian Wielens seg fri på venstrekanten, skar inn for å avslutte, men en dårlig sålefinte ødela skuddvinkelen og førte han i stedet vekk fra mål. Det burde blitt en stor sjanse, men endte i ingenting.

Mot slutten av omgangen kom hjemmelagets beste minutter. For første gang måtte Greis keeper Marcus Kristiansen i ordentlig aksjon. Det ble flere halvsjanser, men «Loket» bar preg av alle fraværene av viktige spillere. Joakim Birkeland er ute i noen uker etter en smell i cuptapet, Andreas Kytiri er ute i resten av vårsesongen etter skaden mot Nordstrand og Mika Mykkeltvedt er stadig utilgjengelig etter skaden mot Skeid.

Det var en jevn affære på tørteberg.

Lite sjanser

Sjanseproduksjonen lot vente på seg etter hvilen. Begge lagene tok lite risiko, for eksempel lå backene igjen i begge forsvarsrekker, til tross for mye rom på kantene. Forsøkene kom som regel gjennom midten og ble stoppet lenge før skuddhold eller innleggsposisjon. Da man først kom rettvendt i mellomrommet endte det likevel ofte med en støttepasning. Det var to lag som ikke så spesielt giftige ut offensivt.

Men Grei hadde et lite overtak og kjørte kampen i femten minutter midt i andreomgang. Det ble noen hjørnespark og ettertrykk. Rundt 70 minutter skapte de også et par sjanser. Christian Wielens kom seg løs på siden og slo hardt inn foran. Ballen gikk via Knut-Idar Dalhus og i nærmeste stolpe. Etter den påfølgende corneren oppsto det tilfeldigheter, etterhvert havnet ballen i beina på Erik Jørgensen som brant til fra hjørnet av femmeteren. Han traff ikke rent og ballen gikk også via et bein og til corner.

I de siste ti minuttene jevnet det seg ut på nytt. Hjemmelaget var nære scoring i det 87. minutt. Espen Ringlund traff godt, men traff bare nettveggen fra god posisjon.

Lokomotiv Oslo var i angrep og hadde et lite momentum, men mistet ballen og Grei tok kontringen med full innsats. Ballen havnet hos Thomas Storødegård på venstrekanten. Inne foran mål lå broren hans Frederic helt umarkert. Innlegget var presist, avslutningen kontant, men i tverrligger! Heldigvis for Grei fikk Frederic summet seg, han slang seg rundt og satt returen i mål. Da så det endelig ut til å gå veien for gjestene.

Mens bortelaget jublet i hjørnet samlet «Loket» seg for en peptalk midt på banen. De sendte opp Sølve Sæter som en ekstra spiss og fikk etablert det trykket de ønsket. Fire minutter på overtid kom det et innlegg fra høyre, Jakob Ugland falt overende sammen med Erik Jørgensen. Dommer var ikke i tvil og pekte rett på straffemerket. Bortelagets protester ble ikke hørt, Knut-Idar Dalhus gikk frem og satt den ned i høyre hjørnet. Marcus Kristiansen var etter den, men nådde ikke bort. Grei tok avspark og dommer blåste av kampen.

– Det er en kaoskamp der lite skjer før det eksploderer på slutten. Det er kjedelig at vi ikke ror det inn, men dommerne har sett noe vi ikke ser i de to siste kampene. Vi tar med oss det ene poenget og en god prestasjon, avslutter Marcus Kristiansen.

Begge lag forblir på samme tabellposisjon som før kampen, Lokomotiv Oslo rett over streken, Grei nederst.