Sport

Skiløperne inntar Holmenkollstafetten

Therese Johaug og Petter Northug er to av de nesten 45.000 løperne som skal ut i Oslos gater lørdag.

Holmenkollstafetten er tilbake med dunder og brak og det er en rekke aktive og tidligere toppidrettsutøvere representert.

Therese Johaug, som akkurat har avsluttet sin langrennskarriere med seier i Skarverennet, skal i aksjon for Vidar og skal ta den tøffe etappen opp til Besserud.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Debutanten Amalie Iuel

Tjalve vant kvinneklassen i 2016, 2017 og 2019 og har debutant Amailia Iuel på sisteetappen inne på Bislett.

Raumnes & Årnes stiller nærmest utelukkende med langrennsløpere og skiskyttere, blant dem Anne Kjersti Kalvå og to ganger olympisk mester Tiril Eckhoff.

Mosvik har blitt nummer fem i herreklassen i de to siste utgavene. Primus motor Petter Northug har med seg begge brødrene sine på laget.

Lyn Ski stiller naturligvis med sterke langrennsløpere, ledet an av olympisk mester Simen Hegstad Krüger på den sjuende etappen.

Vil prege bybildet

Alle klassene starter ved Knud Knudsens plass ved St. Hanshaugen og målgang er på Bislett. Dette vil naturlig nok prege bybildet i Oslo der en rekke gater og veier er stengt for almen trafikk. Hvordan det påvirker kollektivtrafikken kan ruter.no fortelle mer om. Første start går klokka 14.00.

Matias Lavik, som er daglig leder i arrangørklubben Tjalve, sier seg i en pressemelding godt fornøyd med at så mange har greid å mobilisere lag til stafetten.

– Det var ventet at det kunne ta tid å bygge opp igjen Holmenkollstafetten etter to pandemiavlysninger, men det ser nå ut som 2022 kan bli året med tredje flest påmeldte etter rekordårene 2015 og 2019, sier Lavik.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen