Sport

Roy Johansen til Manglerud Star: - Har følt meg ønsket

Roy Johansen blir hovedtrener for Manglerud Star de tre neste årene.

MANGLERUDHALLEN: Den tidligere Vålerenga- og landslagssjefen har skrevet under på en treårsavtale med Manglerud Star. Han gleder seg stort til nye arbeidsoppgaver hos barndomsklubben.

Med Dagsavisen og TV2 på plass sammen med noen styremedlemmer ble A-lagets nye trener Roy Johansen presentert torsdag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Det har vært dialog mellom meg og MS helt siden jeg sluttet som hovedtrener i Vålerenga i fjor sommer. Jeg følte meg veldig ønsket, som jeg har satt stor pris på. Jeg ser veldig fram til å starte i jobben i august, i det prosjektet som MS la fram for meg. Jeg synes det var veldig interessant. Det er mye entusiasme og engasjement, både for å få stabilisert A-laget i Fjordkraft-ligaen og for å drive talentutvikling, sier Roy Johansen til Dagsavisen.

Dermed blir han trener på heltid for laget han hjalp i kvalifiseringen i midten av mars. De grønnkledde sikret plassen i siste kvalikkamp mot Grüner, som de vant etter spilleforlengning.

– De har et spennende konsept, så det var enkelt for meg å takke ja nå, sier Johansen. Han legger til at de er såpass tidlig i prosessen at han ikke enda har funnet seg en assistenttrener – men forsikrer at det kommer til å komme på plass.

– Kommer til å blomstre

Styreleder Henning Thoresen er henrykt over å kunne presentere Johansen som klubbens nye trener.

– Jeg mener Roy er den mest hockeyfaglige mannen i Norge. Han har oppnådd store ting og han brenner for dette her. Roy er en Manglerud-gutt, en tøffing og han stiller krav, men jeg er sikker på at han kommer til å passe perfekt. Jeg tror vi kommer til å blomstre, sier han ivrig og fortsetter:

– Vi skal ikke ha noen større ambisjoner enn å prøve å etablere oss mellom 6. og 8. plass i ligaen. Vi skal utvikle talenter og jobbe langsiktig. Dette er egentlig et 20-årsprosjekt, men Roy har sagt seg villig til å være med i hvert fall tre år. Det blir utrolig bra, sier han.

Allerede fredag starter de første møtene med sponsorer, forteller Thoresen.

– Vi er i ferd med å få med oss litt større sponsorer. Vi har en del mindre sponsorer som har støttet oss i mange år, men nå vil vi få med litt større krefter. De vil ikke bare sponse MS Hockey, men også utviklingsprogrammet vårt. Jeg tror dette opplegget til MS kommer til å revolusjonere hockeysporten i Norge, sier Thoresen, uten å si så altfor mye mer.

Avtale med klausul

Den tidligere VIF-treneren forteller at det er en treårsavtale, men at han har en klausul som sier at han kan forlate klubben hvis det kommer et spennende tilbud fra utlandet.

Johansen har trent Vålerenga fra 1997 til 2001 og igjen fra 2016 til sommeren 2021. Han vant ett seriegull og tre NM-gull med klubben.

– Det blir greit å møte VIF. Det er ikke sånn at du alltid kan være i den samme klubben. Ting skjer fort i idretten, så det har jeg et profesjonelt forhold til. Men det blir jo litt spesielt å møte dem, innrømmer Johansen, som vokste opp bare et steinkast unna Manglerudhallen, men spilte aldri for grønntrøyene.

Klubben har går fra, Vålerenga, står uten trener og sportssjef.

– Jeg registrerer at det er nye folk inn i styret og inn i det sportslige. Jeg har vært for langt unna til å vite hva som skjer i kulissene, sier han.






Mer fra Dagsavisen