Trikkeligaen

Lyn fikk to mål annullert i 1200-kronerskampen mot Skeid 2: – Det er langt unna å være offside

(Skeid2 - Lyn 0-0). Skeids 2. lag og Lyn gikk målløse av Nordre Åsen tirsdag kveld. Dermed er begge lag fremdeles ubeseira i 3. divisjon.

NORDRE ÅEN (Dagsavisen): Tirsdag kveld var det endelig duket for den mye omtalte 3. divisjonskampen mellom Skeid 2 og Lyn på Nordre Åsen. Kampen har fått stor oppmerksomhet etter at Skeid satte opp billettprisene på bortefeltet til 1200 kroner. Senere ble de satt ned til normal pris.

– Kunne kampen forsvart en billettpris på 1200 kroner?

– Nei, det har jeg ingen kommentar til, ler Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen, da vi snakka med han etter kampen.

– Men jeg tror de som var og kikka i dag syns dette var en god 3. divisjonskamp, og med god stemning. Fantastisk, helt nydelig, legger han til.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Straffebom og annullerte mål

Og det hadde han rett i. Kampen var hverken sjansefattig, eller kjedelig. Den tidligere Skeid-spissen David Tavakoli hadde flere muligheter til å score for Lyn, mens Skeid brant et straffespark, etter et lekkert framspill fra Yasir Sa’Ad til Gabriel Andersen, som ble felt av Lyn-keeper Alexander Pedersen i første omgang.

Erik Nordengen satt straffesparket til side for mål.

I tillegg hadde Lyns Anders Bjørntvedt Olsen to baller i nettet, som begge ble annullert for offside. I første omgang ble han spilt aleine med keeper av David Tavakoli, og satte ballen forbi Anders Gundersen i Skeid-målet. Han fikk ikke med seg at målet var annullert før langt uti feiringen sammen med Bastionen, som sto bak målet.

I andre omgang sto han helt alene, tre centimeter fra mål og headet inn William Sell sin stuss, på et hjørnespark.

– Det var ikke noen typisk 0-0-kamp. Det var mye sjanser. Vi scorer jo et mål i førsteomgang som er langt unna å være offside. Det er ikke i nærheten, sier Jan Halvor Halvorsen, og fortsetter:

– Så har vi jo ett til som vi scorer som er tvilsomt, så bommer de på en straffe. Men jeg er veldig fornøyd med gjennomføringa, og vi er sterke i andre omgang.

– Mangla bare scoring

Og det var Lyn. For etter en jevnspilt og innholdsrik førsteomgang der begge lag hadde gode muligheter, var det Lyn som tok over etter pause.

– Det mangla egentlig bare å få høl på byllen i dag. Men jeg er ikke misfornøyd med ett poeng. Vi må ikke være misfornøyd med poeng på bortebane, er hans klare beskjed.

– Selv om det er litt hjemmebane?

– Ja, men nå er det jo ikke helt hjemmebane. Vi starter jo egentlig med seks bortekamper, sier Halvorsen.

Lyn har nemlig Nordre Åsen som hjemmebane i starten av denne sesongen.

Ubeseira på tabelltopp

Med 0-0 mot Skeid 2 er fasit sju poeng på tre kamper i seriestarten. Det er Halvorsen godt fornøyd med etter å ha møtt Oppsal, Nordstrand og Skeid 2.

– Det var nesten, nesten, nesten i dag, men det ville seg ikke. Men ett poeng til på konto, og sju på tre kamper, det er vi strålende fornøyd med.

– Og dere holder nullen?

– Ja, det er bra. Nå har vi score seks mål på tre kamper, som er to i snitt. Det er der vi ønsker å være, og så har vi sluppet inn to, det er også bra. Så solid gjennomført kamp igjen. Jeg syns vi har vært nettopp det i sesongstarten. Vi ser ut som et solid, godt kollektivt lag.

– Står distansen godt også?

– Ja da, vi tok jo over, og backene våre kom som noen kuler hele veien. Men jeg må berømme keeperen til Skeid. Han hadde to-tre kjempegode redninger.

Sjanser til begge lag

Og det hadde han virkelig. I første omgang ble blant annet David Tavkoli spilt aleine igjennom, men en god redning av Gundersen i Skeid-målet forhindret baklengs.

David Tavakoli hadde flere muligheter til å sette ballen i mål i tirsdagens kamp mot Skeid 2, men både han og resten av aktørene på banen ble stående uten scoring.

Men også Skeid 2 hadde sine muligheter i kampen. En god, og livlig Yasir Sa’Ad på høyrekanten til Skeid 2 skapte trøbbel støtt og stadig. Spesielt i første omgang, og etter 26 minutter av kampen dro han seg forbi Christopher Lindquist, og serverte ballen 45 grader ut til Gabriel Andersen, som banket ballen til side for mål.

Andersen var en av flere spillere som også var involvert i Skeids A-lagskamp borte mot Start mandag. I tillegg til Gabriel Andersen var også mannet som bommet på straffesparket, Erik Nordengen, med til Sørlandet. Det samme var Mikkel Tveiten. Alle tre startet tirsdagens kamp for Skeid 2.

– Det er et ganske sterkt Skeid-lag dere møter her?

– Ja, de har ikke tapt i år. Vi må ikke glemme det. Og det er et lokaloppgjør. VI visste at dette kom til å bli tøft, og at de kom til å mobilisere. Men jeg er veldig fornøyd med gjennomføringa av kampen, og at vi tok over kampen fullstendig i andre omgang, svarer Halvorsen.

– De har noen gode, kvikke spillere. Så hvis du blottlegger deg litt for mye, så blir du straffa, legger han til.

Og selv om det var Lyn som kjørte på for alle tre poengene i andre omgang, fikk Skeid 2 noen overganger der de fort kunne ha rappa med seg alle poengene.

– Ja, det er nettopp det. Selv om vi går for seieren så må vi ikke blottlegge oss, sier Halvorsen, som visste at det kom til å bli tøft på Nordre Åsen.

– Vi visste at det kom til å bli en skikkelig mannfolkkamp. Vi må stikke fingeren i jorda. Det er ikke bare å trykke på en kamp, og så vinner vi alle 26 kampene. Men vi er ubeseira, det er Skeid også, og vi topper tabellen etter en seriestart mot tre tøffe lag. Det må vi være strålende fornøyde med.

Lyn og Grorud 2, som også spilte uavgjort tirsdag kveld, topper tabellen med sju poeng etter tre runder i 3. divisjon.

Lyns neste kamp er borte mot Sandviken, 1. mai. Samme dag spiller Skeid 2 borte mot Fyllingsdalen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

3.divisjon avd. 1 - runde 3

Skeid 2 - Lyn 0-0

Nordre Åsen: 628 tilskuere.

Gult kort: Florind Lokaj, Emil Tjøstheim (Skeid 2).Ole Breistøl (Lyn).

Dommer: Philip George Aarskog (Huk FK)

Skeid 2: Anders Gundersen - Tomas Boye Lopez Borgersen, Andreas Haraldsen, Henrik Hagen, Ousmane Diallo Toure, Mikkel Tveiten - Mads Foss Aaserud, Florind Lokaj, Erik Nordengen, Yasir Sa’Ad - Gabriel Andersen.

Lyn: Alexander Pedersen - Magnus Aleksander Tvedte, William Sell, Christopher Lindquist, Erik Haugstad - Martin Bakken, Herman Solberg Nilsen, Noah Bech Hermansen - Anders Bjørntvedt Olsen, David Tavakoli, Ole Breisøl.

---






Mer fra Dagsavisen