Sport

Grorud-trener Gjønnes etter nok en uavgjort: – Dette er vårt bunnivå

Grorud står uten seier på de fire første kampene i 1. divisjon, etter at de søndag spilte 1-1 borte mot Raufoss. Trener Johan Gjønnes Nilsen er likevel ikke bekymret.

Etter fire kamper av årets 1. divisjon står Grorud med tre uavgjorte, og ett tap. I åpningskampen røk seieren på overtid mot KFUM, og mot FFK i runde to kopierte de 2-2-resultatet fra Kåffa-kampen. I forrige runde tapte de mot Ranheim, før de leverte et nytt uavgjortresultat borte mot Raufoss søndag.

Seieren lar med andre ord vente på seg.

– Når den gruppa her får en seier nå neste gang (mot Start) så begynner det å rulle. Jeg er ikke bekymra for at vi ikke har vunnet ennå. Det er jevnt i denne ligaen, og vi tar i hvert fall med oss poeng, mens andre lag taper, sier Gjønnes Nilsen til Dagsavisen etter kampen på Raufoss.

Kun ett baklengsmål

Etter to baklengsmål i samtlige av de tre første kampene var han også fornøyd med at de klarte å halvere dette på Toten.

– Nå har vi i hvert fall brutt den trenden. Det var godt. Nå blir det null neste gang, sier han optimistisk.

Men han var ikke like fornøyd med alt de leverte i den fjerde serierunden.

– Jeg er på en måte fornøyd med at det blir sjansefattig, men Raufoss er et vrient lag å møte. De gjør ting litt annerledes enn andre lag, og veldig gode på det de gjør, så du må ta hensyn til det. Måten de angriper passer oss dårlig i forhold til hvordan vi ønsker å forsvare oss, så vi må gå litt på kompromiss med oss selv for å håndtere det. Det fører til at kontringsspillet vårt ikke blir like bra som det pleier, forklarer han.

– I det etablerte er vi ikke presise nok, og vi virker nesten litt passive når de gir oss såpass god tid som vi får. Da burde vi tatt det oftere og utnytta de rommene de gir oss – for det er rom der – og skapt flere sjanser.

Ekstraordinær scoring

I en kamp der de ikke klarte å få til angrepsspillet trengte de noe ekstraordinært for å få med seg scoring, og poeng hjem til Oslo. Det leverte Sindre Osestad, som scoret på et fantastisk skudd, da han skrudde ballen i lengste hjørne fra høyre.

– Når kollektivitet ikke sitter totalt så må enkeltspillere ta ansvar. I dag tar Sindre ansvar. Den scoringa hører til bak betalingsmur, og han kan gjøre det oftere. Så må vi kollektivt levere enda bedre prestasjoner. Da blir det flere trepoengere, sier Grorud-sjefen.

Uhyggelig trend

Han mener at det de leverte på Raufoss totalt sett likevel ikke var i nærheten av å være Grorud på sitt beste. Og trenden har ikke vært oppløftende for Grorud. Etter at de spillemessig leverte to veldig gode prestasjoner i de to første kampene, mot KFUM og Fredrikstad, har de to siste, mot Ranheim og Raufoss, vært svake.

– Er du bekymra?

– Nei, jeg er ikke bekymra i det hele tatt. Dette er vårt bunnivå, sånn det tyder på, og da er jeg ganske trygg på at toppnivået vårt er ganske mye høyere, og da blir det mange trepoengere. Når vi først får den første nå mot Start, så kommer det bare til å begynne å rulle inn, sier en bestemt Gjønnes Nilsen, som alt i alt var glad for at de fikk med seg poeng hjem denne søndagen.

– Før kamp hadde jeg ikke vært fornøyd med ett poeng, men nå etter kampen; ja. Vi kriger med oss ett poeng på en dag der vi nok en gang ikke er helt på vårt beste. Vi må levere bedre, det har vi allerede vist tidligere i sesongen at vi kan.

Groruds neste kamp er ikke før 8. mai. Da kommer Start på besøk.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen