Sport

Utligning seks minutter på overtid fikk det til å koke over: – Så intenst et lokaloppgjør skal være

(KFUM Oslo - Grorud 2-2). Det kokte fullstendig over for både spillere, trenere, og ledere da seriepremieren mellom de to Oslo-lagene KFUM og Grorud var ferdig. Grorud-sjefen gleder seg allerede til lagene møtes igjen, 31. juli.

EKEBERG (Dagsavisen): Det ble en hektisk, og opphetet avslutning på lokaloppgjøret mellom KFUM og Grorud i første serierunde av 1. divisjon, på Ekeberg søndag.

Grorud-keeper Simen Lillevik så lenge ut til å bli matchvinner. På tampen av kampen vartet han opp med en fenomenal enhåndsredning, og Grorud hadde stø kurs mot tre poeng. Så slo KFUM tilbake, og utlignet med det siste sparket på ballen, 40 sekunder over overtid.

– Folk ville jo gjerne at han skulle blåst av. Vi vil ha en hands rett før corneren. Når de scorer på påfølgende corner, så koker det over, sier Lillevik om dramaet som utspilte seg på Ekeberg i sluttminuttene.

For Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen var det tungt å svelge.

– Hvordan er følelsen når den siste går inn?

– Nei … det egner seg ikke på trykk. Du blir mest skuffa, og lei deg – frustrert, svarer han.

– Vi får beskjed av fjerdedommeren at det siste som skjer er denne corneren. Det er klart den følelsen når du vet det er det siste sparket på ballen, den er tung. Men det er en følelse vi må ta med oss, for den følelsen er den vi skal bygge videre på slik at vi står imot neste gang, sier Gjønnes Nilsen til Dagsavisen etter kampen.

Johan Gjønnes Nilsen fikk sett mye forskjellig type fotball i dag.

– Jubler litt feil vei

At det ble lagt til noen ekstra sekunder mener KFUM-trener Jørgen Isnes at Grorud kan skylde seg selv for.

– Det kan Grorud ta på sin egen kappe, som velger å drøye såpass som de gjør, sier Isnes til Dagsavisen.

Da scoringen kom kokte det fullstendig over for Isnes.

– Når det kommer en scoring seks minutter på overtid på den måten, og du har en trener i Kåffa (Isnes selv) som står og jubler litt feil vei kanskje, og blir litt intensiv, så går det jo følelsesmessig utover Grorud-spillerne. Samtidig blir vi veldig «på» sjøl, og da blir det smelt litt med leppa, og når det blir det så blir det et aggresjonsnivå, men jeg kan love deg nå etter matchen er alle venner igjen, sier Isnes.

For selv om scoringen, og feiringen, kunne vært nok, så hadde det bygget seg opp et voldsomt trykk de siste minuttene, før sluttsignalet lød.

Jørgen Isnes

Flere kontroverser

Groruds Thomas Elsebutangen hadde blant annet en enorm mulighet til å storme aleine mot målet til KFUM, men ble revet ned av Robin Rasch. Grorud-leiren mente dette skulle vært rødt kort. I stedet for gikk Robin Rasch opp, og slå hjørnesparket som sikret Kåffa ett poeng.

I tillegg til at det ble lagt til 40 sekunder ekstra, mente også Grorud at det var en soleklar hands i forkant av det avgjørende hjørnesparket. Alt dette bygget opp intensiteten mellom de to Oslo-klubbene i sluttminuttene.

– De scorer nærmere seks minutter på overtid. Det er forståelig, sånt skjer. Det blir ofte lagt til litt ekstra, men alle sånne ting hoper seg jo opp, og det er en duell med Elsebutangen like før, som Rasch bare drar ned. Det fyrer seg opp, og det koket kulminerer i enten ekstrem jubel fra oss, eller ekstrem jubel fra de, sier Groruds trener, og legger til:

– Det er jo Oslo-derby, det er serieåpning, og det er fotballkamp.

– Og det er hands?

– Og det er hands! Jeg tror det. Jeg ser hands. Men det er ikke det store. Det koker før det også, svarer Grorud-sjefen.

Isnes ønsker ikke å uttale seg like bastant om situasjonen.

– Veldig vanskelig for meg å få sett noe, men den med Robin kan jo diskuteres. Den må jeg se om igjen for å se hvor reel stor mulighet det er, sier han.

Temperaturen i kampen mellom KFUM og Grorud ble stadig hetere utover i oppgjøret.

– Det blir stygt

Da dommeren blåste av, like etter at avsparket ble tatt etter 2-2-målet, flokket det seg Grorud-spillere rundt dommerne. Samtidig fløy glosene mellom de to benkene, og ute på matta havnet etter hvert både ledere, spillere og trenere i heftige diskusjoner, og regelrett krangel.

– For meg blir den avslutninga på kampen et så intenst som et lokaloppgjør skal være, og temperaturen deretter. Så må man klare å legge bort det når det nå har gått 20 minutter etter kampen, sier Isnes.

Og det var tilsynelatende god stemning, og en del prat på tvers av de to leirene, inne i KFUM-hallen, etter kampen. Gjønnes Nilsen og Isnes hadde også en liten samtale der det var fin stemning mellom de to, men Grorud-treneren kommer ikke til å glemme den vonde følelsen med det første likevel.

– Gleder du deg til å få besøk av KFUM på Grorud?

– Off, det blir stygt. Jeg gleder meg, svarer han kontant.

Men Jørgen Isnes lar seg ikke skremme. Også han gleder seg til returmatchen i juli.

– Ja, selvfølgelig. Nå har jeg drivi og hausa opp lokaloppgjør. Hvis du har følelser, og er glad i en av disse klubbene, så var de siste 20 minuttene intense, og morsomme, sier KFUM-sjefen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen