Ishockey

Historisk NM-seier for Hasle-Løren: – Jeg er skikkelig stolt

(Stavanger - Hasle-Løren 1-4). Stavanger har sittet på tronen av norsk dameishockey i en årrekke, men i Grünerhallen søndag tok det slutt. Etter å ha stått imot i 50 minutter kom det tre raske scoringer som sikret Hasle/Løren klubbens aller første kongepokal.

Av: Håvard Sollie

Lagene scoret ett hver i første periode og lenge så det ut til å bli ekstraomganger. Men da uret rundet 50 minutter løsnet det fullstendig for Hasle-Løren. Tre raske scoringer avgjorde finalen, og alle var av det vakre slaget. Først prikket Rania Asrih inn 2-1 etter en flott pasning fra Ylva Reiten, så gjorde Miriam Toet-Uddveg alt selv i et elegant soloraid. All tvil ble borte da Sofie Fjellvang ble tomålsscorer fra blålinja i powerplay. Stavanger kom aldri tilbake og damene fra Hasle-Løren jublet vilt da sluttsignalet lød.

– Jentene har jobbet målbevisst i to år for å oppnå dette her. Stavanger skulle vippes ned av tronen. Vi la en plan og jentene løste det. Nå bobler det innvendig, jeg er stolt og rørt, sa en behersket hovedtrener Frode Behn til TV 2 da tittelen var i boks.

Øyeblikket

Kampens høydepunkt sto 15 år gamle Miriam Toet-Uddveg for. Ida Rogstad fant henne i midtsonen, med et perfekt medtak danset hun seg i mellom to forsvarere og kom alene med keeper. På majestetisk vis ble pucken løftet opp i nettaket. Toet-Uddveg var strålende fornøyd etter kampen og var tydelig på hvordan det skal feires. - Det var utrolig deilig å se den gå inn. Det sikret også seieren ordentlig. Nå skal jeg rett på McDonalds, selvfølgelig. Det blir en BigMac, sjokolademilkshake og medium fries, sa hun med et bredt glis til TV 2.

Men det er flere som skal ha ære for at dette lykkes for Hasle-Løren. Emilie Ilseng Kristiansen ble kåret til lagets beste og det var fortjent. - Det sier det meste om hvor glimrende hun har stått for oss, sa trener Frode Behn. Stavanger hadde store sjanser og vant skuddstatistikken klart, men Ilseng Kristiansen er mye av grunnen til at Oilers ikke scoret flere. I tillegg hadde hun litt hjelp av stolpene. - Man må være venn med stolpene, som hun selv sa.

Stavanger dominerte, men scoret ikke

Sofie Fjellvang da Hasle-Løren ledelsen allerede i det fjerde spilleminuttet, men Stine Sørbø utlignet sent i første periode. Stavanger dominerte stort i den andre perioden og slapp ikke til flere enn tre skudd. Men de misbrukte dominansen og scoret ikke på sjansene sine. Sinja Paurat var uheldig da hun traff stolpen.

Dominansen fortsatte i den siste perioden, frem 50 minutter, da det vippet den andre veien. Rania Asrih har ikke for vane å score, men var klinisk da hun satte inn 2-1-målet som ble vendepunktet i kampen.

- Helt oppe i krysset også. Det var deilig, sa hun om målet sitt.

Og med Miriam Toet-Uddvegs øyeblikk tre minutter senere anet man en historisk seier. Hasle-Løren holdt seg også disiplinerte. Det ble bare én utvisning gjennom samtlige 60 minutter. Ikke dumt mot en bedre motstander. Stavanger gikk på flere, og i siste periode ble de straffet i undertall. Sofie Fjellvang satte spikeren i kista tre minutter etter det igjen. Da spilte Hasle-Løren i overtall.

Sinja Paurat var naturligvis skuffet etter kampen, men hun ser allerede fremover. Neste år skal Stavanger ta både serien og sluttspillet, sier hun.

Rania Asrih er derimot gira på at kongepokalen skal forbli i Oslo, men først blir det en pause fra hockey.

- Det er ikke ofte dette skjer så det må feires ordentlig først. Så skal det bli deilig med sommer og ferie fra hockey en stund, sa hun til TV 2.

Hockeysluttspillet for damer, også kalt Final Four, ble i sin helhet spilt i Grünerhallen denne helgen. Lørdag var det semifinaler, der dagens finalelag vant enkelt. Stavanger slo Wing 4-0, mens Hasle-Løren slo vertsklubben Grüner 5-0. Tidligere i dag var det bronsefinale mellom Grüner og Wing, en kamp som Wing vant etter forlengning. At Wing i det hele tatt var i Final Four var en liten sensasjon. De slo ut Vålerenga i kvalifiseringen til sluttspillet. Det ble fulgt opp med en enda større sensasjon, bronse i NM. Dette var altså dagen for underdogen.