Sport

MS gjorde jobben mot Comet, og har skjebnen i egne hender: – Vi skal ha den plassen

MANGLERUD STAR - COMET 7-3: MS havnet under, men slo kraftig tilbake og vant til slutt komfortabelt hjemme mot Comet i den fjerde kvalikkampen. Med to kamper igjen er det opp til MS selv om de holder seg, eller ikke.

Det sto mye på spill da Comet gjestet Manglerud ishall torsdag kveld. Hjemmelaget trengte tre poeng for å henge seg ordentlig på i plassen om eliteseriebillett også neste sesong, mens Comet trengte seier for at ikke alt håp skulle være ute.

MS havnet nok en gang under fra start, men Emil Frøshaug dunket inn 1-1 halvannet minutt før første pause. Halvannet minutt etter pausen la samme mann på til 2-1 for Manglerud Star. At det var Emil Frøshaug som skulle fikse dette var det nok ikke mange som hadde gjetta på. Før kveldens kamp sto 28-åringen bokført med kun 10 mål på 395 seniorkamper i norsk ishockey.

Viktige mål

Hovedpersonen selv så ganske overraska ut da 2-1-målet også satt, på en fin overgang der han til slutt limte pucken i krysset. Han hadde ikke landa helt da vi snakka med han etter kampen heller.

– Det var ganske sjukt. Utrolig deilig! Jeg fikk mange sjanser til å skyte der, og veldig bra pasninger. De falt ganske langt ned og da fikk vi brukt backa litt. Det var moro, sa han etter kampen, før han snakker videre om 2-1-målet.

– Det kommer på en overgang der, og får en dritgod pasning av Pihlen (Pihlqvist) der. Det var deilig at den gikk inn. Det var et viktig punkt i kampen også.

For etter dette så Manglerud Star seg aldri tilbake. Nevnte Pihlqvist scoret selv to i løpet av andre periode, i tillegg scoret også Lucas Loob Trygg ett, og MS leda med 5-1 før tredje periode.

– Det løsner i andre der. Utrolig deilig at vi klarer å score litt mål i dag. Så det var moro, sier Frøshaug.

Fullførte med glans

I tredje periode kom det en ny tidlig scoring, men da var det Comet som igjen tegnet seg først i målprotokollen. Et lite håp ble tent, før MS-kaptein Joachim Engebråten Hermansen slukket det igjen snaut sju minutter ut i siste periode.

En liten gavepakke ga Comet nok en scoring, før Robin Olsen-Syversen fastsatte sluttresultatet til 7-3 med en scoring i åpent mål, etter at Comet tok ut keeper for å prøve på et mirakuløst comeback.

Narvik på lørdag: – Vi skal vise at dette er vår hjemmebane

Med seieren klatrer MS opp på sju poeng. Narvik og Grüner står begge med åtte poeng, etter at Narvik slo nettopp Grüner 5-0 på egen is.

MS møter nettopp Narvik på lørdag, hjemme på Manglerud. Deretter avsluttes kvaliken med bortekamp mot Grüner neste torsdag-

– Match igjen på lørdag. Man kan juble nå, men det er nå alvoret begynner?

– Ja, det er klart det. Nå er det noe å spille for hver match, vi skal ha den plassen. Det er det ikke noe tvil om. Vi går jo for seier, må bare nullstille igjen og ta med oss at vi scorer mye mål, og Haugen har mye bra redninger, sier Frøshaug.

MS tapte sin bortekamp mot Narvik med 3-2. Nå skal Oslo-gutta jakte revansje på egen is.

– Jeg syns jo at vi var det bedre laget der oppe, jeg syns jo det. Men vi må være litt mer kyniske i en del aspekter av spillet. Vi kan ikke gi bort overganger, forklarer Frøshaug, og fortsetter:

– Vi vet at det er opp til oss. Jeg syns jo at vi er det bedre laget, men man gå ut der og vise det, og score flere mål enn motstanderen. Vi skal gå ut knallhardt, og vise at dette er vår bane, og sette standarden fra start, er backens beskjed.

Kampen mot Narvik spilles lørdag klokka 16.00 i Manglerudhallen. Dette blir også MS sin siste hjemmekamp denne sesongen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen