Sesongen over for VIF - tapte kvartfinalen mot Storhamar

Vålerenga måtte vinne onsdagens kamp på Hamar for å sende kvartfinaleserien mot Storhamar til en sjuende og avgjørende kamp. Det klarte de ikke.

Tonen ble satt fra start i CC Amfi på Hamar tidlig. Allerede etter ett minutt lå den første pucken bak Tobias Breivold i VIF-buret. Vålerenga klarte aldri å komme tilbake, og tapte til slutt 4-1 foran 6.534 tilskuere i den gamle OL-amfien.

Dermed endte kvartfinaleserien mot Storhamar med 4-2 i kamper for hedmarkingene, og sesongen er over for Vålerenga.

Det er et kraftig slag for Oslo-klubben. Mange spådde VIF en stor sesong, slik ble det ikke. I serien endte det med en femteplass, men en god trend mot slutten av sesongen ga mange troen på at de kunne levere i sluttspillet. Når det nå endte med tap i kvartfinalen for laget som ble nummer sju i serien kan man trygt slå fast at sesongen til Vålerenga kan karakteriseres som en fiasko.

Tunge frafall

Selv om Storhamar tok en tidlig ledelse starta faktisk problemene for VIF allerede før kampstart. For hverken Stefan Espeland eller Jørgen Karterud, som begge måtte ut med skader i mandagens hjemmekamp mot Storhamar, kunne spille kampen. På toppen av det hele var heller ikke David Booth, som har vært involvert i over halvparten av Vålerengas mål i sluttspillet, med.

Før første pause hadde Storhamar lagt på til to, ved Sander Vold Engebråten, som ble matchvinner på Jordal amfi på mandag.

VIFs største mulighet i første periode kom ved Tobias Lindström, men kapteinen klarte ikke å score aleine med Storhamars målvakt.

Uvanlig langt undertall

Drøyt halvveis ut i andre periode pådro både Martin Røymark og Magnus Brekke Henriksen seg utvisninger for VIF. Sistnevnte ble sendt i dusjen for sin knetakling, og dermed ble den utvisningen en femminutter. I fem mot tre-spillet satte Jacob Lundell Noer pucken i mål for Storhamar, men dommerne så ikke at pucken hadde gått i mål, og spillet fortsatte helt til det gjensto 30 sekunder av Brekke Henriksens femminutter. Da det omsider ble stopp i spillet kikket dommerne på TV-bildene, og fikk se at pucken hadde vært i mål.

Dermed fikk ikke bare VIF seg en kalddusj i form av kveldens tredje baklengsmål, men klokka ble i tillegg stilt tilbake til det tidspunktet da scoringen kom. Det betød at VIF, som allerede hadde ridd av fire og et halvt minutt med både en og to mann mindre, igjen hadde over tre minutter i undertall. For der man på en vanlig to minutters utvisning får sende spilleren innpå igjen dersom motstanderlaget scorer, gjelder ikke dette på femminuttere.

Motbakken så ikke ut til å ha noen ende for VIF.

Med tre mål opp før den siste perioden så det imidlertid bare tungt ut. Ikke umulig.

Nær i undertall

VIF starta også tredje periode i overtall fem mot fire, men klarte ikke å skape noe særlig. I stedet for pådro Kalle Ekelund seg en 2+2 for høy kølle like etter at Storhamar ble fulltallige. Her holdt imidlertid Sebastian Johansen å score for VIF, med én mann mindre. Men pucken gikk via målvakten, i stolpen, og ut. I stedet for la Eirik Salsten på til 4-0 litt seinere i det samme overtallet.

Da var det 13 og et halvt minutt igjen av perioden. Med drøyt ni minutter igjen fikk VIF omsider pucken i mål. Johansen, som litt tidligere hadde brent en stor sjanse, satte pucken i mål på en tversoverpasning fra Sundberg, men dette var også det eneste VIF fikk med seg fra Hamar denne onsdagen.

Med drøyt seks minutter igjen fjernet nemlig Simen André Edvardsen all tvil, med sin andre scoring for kvelden, og VIF ble sendt hjem til tonene fra Gyllene Tiders “Sommartider” på anlegget i CC Amfi.

Med andre ord, dette ble startskuddet for en sommerferie som kom noe tidligere enn VIF hadde planlagt.

---

Storhamar – Vålerenga 5-1 (2-0, 1-0, 2-1)

6534 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (0.57) Simen Andre Edvardsen, 2-0 (9.19) Sander Vold Engebråten (Eskild Bakke Olsen, Mats Larsen Mostue).

2. periode: 3-0 (32.45) Jacob Noer (Mikael Zettergren, Engebråten).

3. periode: 4-0 (46.28) Eirik Salsten (Josh Nicholls, Erik De La Rose), 4-1 (50.55) Sebastian Johansen (Axel Sundberg, Mathis Olimb), 5-1 (53.53) Edvardsen (Rose, Andreas Øksnes).

Utvisninger: Storhamar 3 x 2 min., Vålerenga 5 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff),