Sport

Stor dramatikk da Grüner slo MS i kvaliken: – Vi føler oss litt rana

MANGLERUD STAR - GRÜNER 2-3 e.f: Manglerud Star var overlegne i de to første periodene, men sleit med å få pucken i mål. Til slutt sikret de seg ett poeng med et nødskrik i den tredje runden av kvalifiseringen til eliteserien

Manglerudhallen (Dagsavisen): Det ble dramatikk da Manglerud Star inviterte Grüner i tredje runde av kvalifiseringen til neste sesongs eliteserie i ishockey.

De to Oslo-klubbene har begge kommet inn i kvaliken fra eliteserien, der Narvik og Comet også befinner seg. Lørdagens oppgjør i Manglerudhallen var det første mellom klubbene etter seriespillet, der Grüner hadde seiret i tre av fem oppgjør mot MS.

To av de tre seierne i seriespillet hadde kommet i Manglerudhallen, og heller ikke denne lørdagen klarte MS å forhindre at Grüner sto igjen som seierherrer på deres egen is. Men det måtte forlengning til for å skille lagene, og Grüner tok to poeng med det som til slutt ble en 3-2-seier.

Papillon redda Grüner

Det så imidlertid lenge ut til at Manglerud Star skulle trekke det lengste strået. Hjemmelaget var ordentlig på fra start, og herjet tidvis med gjestene, og tok ledelsen fullt fortjent på tampen av første periode. I den andre fortsatte MS å levere glimrende hockey, og de hadde to skudd i stolpene, i tillegg til noen ordentlig store målsjanser, der Grüners målvakt Quentin Papillon stoppet vertskapet.

– Quentin gjør den jobben han er henta for, og holder oss inne i det i første periode. Så syns jeg det er mer jevnspilt i andre periode, uten at det er noen kjempestore sjanser til noe nav lagene. Så han holder oss inne en periode der, og jeg tenker at det er godt å ha sånne dager også, sier Grüners assistenttrener Andre Evensen til Dagsavisen etter kampen.

I den andre garderoben følte de at dette var en kamp de burde ha punktert tidlig.

– Vi var jo mye bedre enn dem i to perioder, og burde leda med 3-4 mål minst. Men sånn er hockeyen og idretten, sier MS-trener Knut Jørgen Stubdal.

Manglerud Stars assistenttrener Roy Johansen legger til:

– Målvakta holder dem inne i første perioden. Da har vi masse sjanser. Burde leda med mer enn en. Vi får ikke betalt for spillemessig overtak, og masse sjanser i første periode. 1-0 er for lite.

– 2-0 så hadde det vært dødt, supplerer Stubdal.

Best i 40 minutter

MS leverte noe av sin beste ishockey i løpet av de to første periodene, men sto altså bare igjen med 1-0 etter to perioder. Drøyt fem minutter ut i den tredje kom i stedet for utligningen fra Grüner. Et skudd fra Petter Birkheim Andersen fant veien mellom beina på MS-keeper Lars Haugen. Åtte minutter senere var plutselig Grüner i føringen, etter en scoring av Nicolai Eliesen.

– I tredje periode mister vi litt initiativet føler jeg, og de får målet. Vi går ikke ut for å beskytte ledelsen. Vi går ut for å fortsette å spille vårt spill, sier Stubdal.

– Fram til 1-1 hadde dem ikke noe, sier Roy Johansen.

De to MS-treneren var tydelig skuffa over at de ikke hadde klart å ta livet av denne kampen tidligere.

De siste seks minuttene ble det i stedet for et jag etter å selv skaffe en utligning.

Og den kom. Med en mann mer på isen tok MS målvakten og spilte seks mot fire. Keegan Milligan styrte en puck opp i stolpen, og på sin egen retur slo han pucken i mål via Papillon, og inn.

– Glad for at man slår tilbake?

– Ja, det kan bli viktig det. Men vi føler oss jo litt rana på en måte da. Men det er lov å ha god målvakt, sier en skuffet Stubdal.

– Men det er lov å ha målscorere også da?

– Ja, men vi har ikke noen notoriske målscorere. Vi kommer til sjansene, men vi skyter litt for lavt hver gang. En som koster ti-gangeren snapper den opp i hjørnet. Vi må bare fortsette. Vi har spilt to gode kamper. Vi kjørte jo over Narvik, og burde ha slått dem også, ut ifra sjanser, sier MS-sjefen.

Frekk variant avgjorde

2-2-målet sørget for at kampen gikk til forlengning. I spill tre mot tre vartet Grüner opp med en frekk variant da Petter Birkheim Andersen sendte pucken fra bak eget mål, forbi alle tre MS-spillerne og ga Grüner-kaptein Christoffer Gozzi muligheten aleine med Lars Haugen. Svensken limte pucken i vinkelen og sikret Grüner to poeng, mens MS måtte ta til takke med ett.

Grüners assistenttrener Evensen innrømmer at dette var en kamp som kunne endt med absolutt alle tenkelige utfall.

– Ja, det kunne det. Jeg syns jo først og fremst at det er en lagseier. Vi går ut der i tredje periode etter å ha spilt to dårlige perioder der jeg syns MS kontrollerer store deler av kampbildet. Så det at vi hever oss der i tredje er sterkt. På en måte syns jeg da at vi fortjener de to poenga. Jeg syns de er litt heldige med både utvisninga som skaffer dem overtallet, og målet de scorer. Så syns jeg vi dominerer i forlengninga, så at vi fikk med det ekstra poenget er greit. Så tenker jeg at 2-2 resultatet fra nøytrale øyne også kan være greit. Så alt i alt er vi fornøyd med å komme ut med to poeng, på en kveld det så ganske mørkt ut tidlig, forteller han.

Manglerud Stars assistenttrener Roy Johansen ergrer seg over at ikke MS fikk mer med seg tidlig i kampen.

– Det burde vært 3-0 etter første, men vi har ikke stolpene eller flyten med oss heller. Det er ikke så mye annet å gjør enn å tromme på videre, sier Johansen.

Stubdal mener at de også har mye å gå på når det kommer til selve avslutningene.

– Vi har for dårlige avslutninger og ikke nok trafikk, sånn at han ikke ser. Å skyte fra blå uten at det er noen foran er ikke vits i. Det er tilbakespill. Det er jo det vi har fokus på hele tida.

– Er dere bekymra nå?

– Det er åpent, svarer Roy Johansen på det.

– Vi har det i egne hender fremdeles, svarer Stubdal.

Grüner topper kvaliken med åtte poeng, mens MS i øyeblikket ligger på nedrykk med fire poeng etter tre kamper. Narvik, som ligger i mellom de to Oslo-klubbene har fem poeng.

Neste kamp for både MS og Grüner spilles torsdag. Da tar Manglerud Star imot Comet, mens Grüner reiser til Narvik.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen