Sport

Sluttspill som gir ekstra energi

For første gang på tre år er et hockey-sluttspill i gang. – Deilig å kjenne på det ekstra trøkket det medfører, sier VIFs tomålsscorer fra første kamp, Martin Røymark.

Vålerenga innledet kvartfinalene ved å slå Storhamar 5–2 i Jordal søndag kveld, og nå fortsetter oppgjørene annenhver dag inntil et av lagene har vunnet fire kamper.

Tirsdag kveld droppes pucken i CC-Amfi på Hamar. Torsdag er det tredje kamp i Jordal Amfi. To av de mest tradisjonstunge lagene vet hvor annerledes disse kampene gjerne er sammenlignet med seriekamper.

I søndagens kamp på Jordal foran 3.200 tilskuere spratt tennene på isen etter et par minutters spill.

Blod og tenner fløt

Det skjedde etter et uhell der Storhamars Martin Rønnild skulle blokkere et skudd. Det medførte at han fikk pucken midt i ansiktet og blod og tenner fløt på Jordal. Han ble sendt til legevakta.

Kampen var preget av tøffe dueller og omstridte situasjoner. Vålerengas viktige 4-2-scoring var en slik. Vålerenga presset på, Martin Røymark dundret inn i Storhamars keeper Evan Buitenhuis, som falt bakover og slo hjelmen i isen. Pucken spratt videre og til slutt kunne Tobias Lindström feie inn den viktige 4-2-scoringen.

Storhamar-benken protesterte, men dommerne valgte ikke å sjekke scoringen på video. En viktig avgjørelse i VIFs favør.

– Ingen grunn til å annullere den. Det var jeg som ble crossjekka først, sier Martin Røymark til TV 2.

Omstridte scoringer

Vålerengas tredje mål ble kreditert Mathis Olimb etter at dommerne hadde studert video. Det var ingen tvil om scoringen, men hvordan kom den? For pucken spratt både i tverrligger og keeper før den gikk i mål.

– Det er slik det skal være i sluttspillet. Scoringene er gjerne ikke vakre, men de kan være omstridte. Da blir det temperatur. Det blir små marginer i hver kamp her, sier Martin Røymark, som regner med aggressivitet både på isen og fra tribunen i disse kampene.

På Jordal var det godt oppmøte fra Storhamar-fansen, som med et visst kroppsspråk viste tydelig hva de mente om enkelte dommersituasjoner.

– Vi jobber hardt sammen og viser styrke, sier en av VIFs viktigste spillere, David Booth.

Også han merker at temperaturen er opp noen hakk etter den lange transportetappen med seriekamper fram til sluttspiller der vinneren ender opp med kongepokalen.

Kvartfinalene i sluttspillet varer i teorien til 25. mars hvis det blir nødvendig å spille sju kamper for å plukke semifinalistene.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen