Sport

Aker et steg nærmere historisk sluttspill etter seier i Oslo-derby

(Oppsal - Aker 20-34). Aker var sterkest i Oslo-oppgjøret mot Oppsal i Oppsal Arena søndag. Aker-jentene vant 30-24 og tok to viktige poeng i kampen om sluttspillet.

OPPSAL ARENA (Dagsavisen): Det var jevnt i store deler av kampen i Oppsal Arena søndag kveld. Aker ledet 14–12 til pause, 23–21 etter 50 minutter og var bare foran med fire mål (26–22) med fem minutter igjen, før en sterk sluttspurt sørget for en komfortabel seksmålsseier 30–24.

– Først og fremst er jeg veldig glad for at vi tar to poeng i en tøff og tett kamp. Det er harde kamper for tiden. Mange lag kjemper for å overleve i serien. Man merket at det var to lag som måtte ta de to poengene, sier Aker-trener Lars Harald Abelsen til Dagsavisen etter oppgjøret.

– Det var deilig å ta to poeng igjen, etter en dårlig periode i det siste. Nå er vi på sporet og begynner å få tilbake vinnerinstinktet. Vi starter ruskete, men når vi først får kontroll på kampen, er vi best. Jeg sitter med en følelse av at vi hadde kontroll så å si hele kampen, sier kampens toppscorer Marthine Svendsberget.

Samtidig innrømmer han at han merket at flere av Aker-spillerne var nervøse underveis.

– De er unge og blir nervøse, men jeg er veldig fornøyd. Vi visste at det kom til å bli en fysisk hard kamp, og vi klarte aldri helt å riste Oppsal av oss, før helt på slutten. Det var en ganske rotete kamp, men vi fikk satt forsvaret og scoret på en del kontringer. Samtidig synes jeg vi kjemper bra og gjør det vi har blitt enige om. Det må vi være fornøyde med, sier han videre.

Oppsals Henriette Jack Larsen var ganske fornøyd, til tross for tap.

– Det var bedre og morsommere å spille denne kampen enn det har vært på lenge. Det ble tøft mot slutten. Det var gøy at det var jevnt, så vi følte at vi hadde en sjans til å få med seg noe. Hele laget var i godt humør, og det var en skikkelig glede hos oss. Jeg er fornøyd med hvordan vi presterer.

Skryt til toppscorer

Svendsberget ble toppscorer i kampen. Abelsen var full av skryt om åttemålsscoreren etter seieren.

– Marthine var fantastisk god. Hun var veldig god fremover og ekstremt bra bakover. Hun er ekstremt skarp. Hun er en trussel gjennom hele kampen og er veldig viktig for oss. Hun gjør en fantastisk kamp, noe som selvfølgelig er utrolig gøy, sier treneren.

– Jeg er fornøyd med egen innsats. Jeg scoret noen enkle kontringsmål etter noen brudd, som gjorde at vi fikk dratt ifra. Det så ut til å prege Oppsal. Det satt for meg, sier Svendsberget selv.

Sluttspill for Aker?

Innbyrdes fortsetter Aker å ha god kontroll på Oppsal. Aker har vunnet de siste fem kampene mellom lagene, etter at Oppsal tok det første stikket da lagene for første gang møttes på toppnivå i 2019.

Seieren gjør at Aker nå er forbi Byåsen på 7.-plass, men trønderne har en kamp mindre spilt. Dermed ser det lyst ut for Aker sin del med tanke på sluttspill, selv om de fortsatt har åtte seriekamper igjen. Kan de bli historiske?

– Så lenge vi klarer å ligge der, er vi kjempefornøyde. Vi prøver alt vi kan å gå for den siste sluttspillsplassen, men det er klart at det blir tøft. Og vi har mange tøffe kamper igjen denne sesongen. Det er viktig for oss at vi vinner de rette kampene, spesielt mot tabellnaboene. Vi må slå Fredrikstad, Tertnes og Larvik som vi må slå, for å få spilt sluttspill. Men jeg tror det blir veldig jevnt. Det blir kamp til døra, sier Abelsen.

– Sluttspillet er målet vi satte oss før sesongen. Det både håper og tror jeg vi klarer. Det hadde vært sinnssykt kult, for det har vi aldri gjort før. Vi må ta med oss god- og krigefølelsen fra kampen mot Oppsal. Vi må ha samme vinnerinstinkt til hver kamp fremover. Og så må vi plukke poeng i de kampene vi selv forventer vi skal ta poeng i, sier Svendsberget.

Nedrykk for Oppsal?

Neste kamp for Aker er hjemme mot Follo.

– Nå må vi nullstille og jobbe knallhardt mot den. Den kampen blir veldig viktig for oss. Det blir alle kamper på tampen av denne sesongen, avslutter treneren.

Oppsal på sin side ligger fortsatt på nedrykksplass. De har åtte poeng etter 19 kamper og fire poeng opp til trygg grunn. Med andre ord – det spøker for videre eksistens for de hvitkledde i Rema 1000-ligaen.

– Nedrykksspøkelset kommer sakte, men sikkert fram, men det er ikke der fokuset vårt ligger akkurat nå. Vi må ta kamp for kamp og plukke poeng fremover. Det blir viktig, sier Oppsals Larsen.

Eliteserien kvinner søndag, 19. runde:

Fana – Romerike Ravens 28-25, Fredrikstad – Larvik 19-22, Oppsal – Aker 24-30

Mer fra Dagsavisen