Sport

Dahl scoret fem da Ready vant med tosifret: – Ikke scoret hat trick på straffer før

Readys Ina Dahl var i fyr og flamme mot Ullevål tirsdag og noterte seg for hele fem mål, i kampen Ready vant hele 11-0.

Oppdatert med reaksjoner fra Ullevål-trener Håkan Wallden

Ina Dahl noterte seg for fire mål i 1. omgang, hvorav tre straffer, samt én i 2. omgang. I tillegg hadde hun tre målgivende pasninger i storseieren over byrival Ullevål.

– Jeg har ikke scoret hat trick på straffe før, og i hvert fall ikke i samme omgang. Det var jo veldig gøy. I tillegg bommet jeg på den forrige straffen min før denne kampen, så det var veldig deilig å score, sier femmålsscoreren til Dagsavisen.

– Ina gjør en veldig bra kamp. Hun er en dyktig spiller som hele tiden jobber hardt for å bli bedre. Det liker man som trener. Det er godt for hennes egne selvtillit og, skryter trener Gustav Eriksson.

Bytter gjerne toppscorertittel med NM-gull

Målene gjør at Readys lynspiss nå står med 22 mål denne sesongen totalt. Det holder til 2.-plass på toppscorerlisten, bare bak Høviks Laura Follesø. Hun ble tirsdagens målkonge med utrolige ni (!) mål mot Solberg og topper lista med 29 mål på ni kamper. Drammens Lene Aamodt vet også hvor målet står – landslagsspilleren er nummer tre med 18 mål på ni kamper.

– Laura er en veldig bra bandyspiller. Hva mer kan man si? Jeg tenker ikke så mye på toppscorertittelen. Det er gøy å komme høyt opp, men det er ikke hovedmålet mitt for sesongen. Den kan hun få, så kan vi vinne NM-gull, sier Dahl og ler.

– Det er jo selvfølgelig veldig gøy å score mål, og jeg føler jo jobben min er å sette ballen i mål. Tre målgivende er også veldig gøy. Det er en god følelse å spille fram de andre og se de score, ikke bare gå selv, sier hun.

Enda en seier gjør at Reday stadig er ubeseiret i dameserien. Laget fra Oslo vest har vunnet alle ni kampene de har spilt så langt denne sesongen. 18 poeng gjør at de nå er seks poeng foran Stabæk, som har to kamper mindre spilt.

– Det har jo aldri skjedd i klubbens historie, så det er veldig kult. Men vi må bare jobbe videre og fortsatt ha beina plantet på jordet. Jobben er ikke gjort enda, sier Dahl og hinter til at NM-gull er det eneste som gjelder for Ready denne sesongen.

Spinnvill omgang

Det var Ullevål som startet friskest. Hjemmelaget skapte to cornere de to første minuttene, men begge skuddene gikk langt over. Likevel var det Ready som scoret kampens første mål. Ina Dahl ble lagt hardt i bakken etter at hun vant ballen i Ullevåls 16-meter. Den landslagsuttatte spilleren tok straffen selv og la ballen lekkert nede i høyre hjørne.

22 minutter var spilt da Ready fikk straffe igjen, denne gang etter en høy kølle i Ullevål-boksen. Dahl fikk sjansen nok en gang fra elleve meter, og denne gangen banket hun den opp i nettaket til 2–0.

Seks minutter senere var hun på rett plass til rett tid etter å ha fått pasning av Anine Grönquist. Dahl satte ballen mellom beina på keeper og i mål til sitt tredje mål.

Og Dahl ga seg ikke med det. Linnea Grönquist fikk straffe da hun ble slått på skøytene tre minutter før pause. Igjen la Dahl ballen opp i nettaket på lekkert vis. 4–0 og fire mål fra Readys nummer 10.

Ready kom ut i hundre i den andre omgangen og avgjorde kampen de første fem minuttene. Først, etter 48 minutter, klarte ikke Ullevål å klarere en corner som ble liggende på strek etter et bra skudd fra Linnea Grönquist, slik at hjemmelaget scoret selvmål.

– Alle har mye spilleglede

To minutter senere sto det 6–0. Og hvem var på farten? Ja, du gjettet riktig – Ina Dahl! Etter surr i de bakre rekkene hos Ullevål kom Readys nummer 10 helt alene med keeper. Dahl dro av Sara Strand-Haugen og sentret ballen i det åpne målet.

Ullevål holdt så tett fram til det var spilt 70 minutter, og da gjorde bunnlaget en god figur med bra forsvarsspill. I løpet av denne perioden tok også Ready timeout. Så raknet det før Ullevål i en periode over 11 minutter, der de slapp inn fire mål. Marie Bolme (2), Nora Karita Bakke og Hermine Grove-Knutsen scoret for Ready i den perioden, før Ullevål tok timeout.

De klarte å snøre igjen sekken på tampen og slapp «bare» inn ett mål på tampen etter scoring av Bolme, hennes tredje for kvelden. Det endte dermed 11–0.

– Vi gjør en veldig bra kamp offensivt. Vi er kreative og finner hverandre, og alle har mye spilleglede. Samtidig er det litt kluss defensivt når vi forsvarer oss. Men alt i alt en bra kamp, sier Dahl.

– Jeg synes vi får til et bra offensivt spill med mange bra kombinasjoner, men vi blir litt for rett på og utålmodige iblant, når vi bygger opp spillet. Altfor ofte går vi på det første og beste, sier trener Eriksson.

Ready møter topplaget Høvik neste tirsdag på Gressbanen.

– Det blir veldig spennende. Vi må trene hardt fram til det. Jeg gleder meg, avslutter Dahl.

– Gjenspeiler ikke kampen

Til tross for 0-11-tap tar Ullevål-trener Håkan Wallden med seg enkelte positive ting fra kampen, der han mener hans jenter fortjente litt bedre enn det endte opp med.

– Vi bestemmer oss for å ligge høyt fra start, noe vi klarte meget bra i hele første omgang. Vi ligger under 0-4 til pause, men jeg synes vi spilte en bra omgang. Jeg vil si omgangen var årsbeste så langt når det kommer til å holde seg til planen vi har lagt før kampstart, sier Wallden og fortsetter:

– Vi bestemmer oss for å presse de høyere i 2. omgang. Det starter dårlig når de scorer to mål på to personlige feil. Det straffer seg. 0-11 er ikke et resultat som gjenspeiler kampen. Vi hadde fortjent noen mål. Vi må øve på avslutninger fremover og gjøre så få personlige feil som mulig, for de blir man hardt straffet for, legger han til.

Han er stolt over det jentene viste mot ligaens beste lag, og det de har vist så langt denne sesongen.

– Det har vært en positiv sesong så langt, og vi kommer stadig nærmere målet vårt om sluttspillplass. Det er bare Ullevåls andre sesong i dameserien. Alt i alt er jeg fornøyd med innsatsen til jentene. Jeg vil si at spillemessig så er Ready-kampen den beste kampen så langt denne sesongen, der vi faktisk store deler av kampen holder oss til det vi avtalt på forhånd, forteller Wallden.

Mer fra Dagsavisen