Grüner presset serielederen til forlengning. - Sterkt av oss å slå tilbake

(Grüner - Stavanger 4-5 e. f.) Det lå lenge an til et nytt ettmålstap og null poeng etter at Grüner sløste i overtallsspillet samtidig som at Stavanger effektivt tok vare på sine powerplays, men 30 sekunder før slutt satt utligningen og dermed ble det i det minste ett poeng for Grüner mot serielederen.

GRÜNERHALLEN (Dagsavisen): - Det er sterkt av oss å komme tilbake og ta dette til forlengning etter en dårlig første periode der vi havner under med to mål, sier Grüners trener Morten Elverud til Dagsavisen.

Også i tredje periode lå laget hans under med to mål, men hentet det inn i siste liten.

Stolt over lagmoralen

- Jeg er veldig stolt over den gode moralen i gruppa. Her gir vi ikke opp selv om det ser håpløst ut, sier Elverud.

Stavanger tok ledelsen tidlig i kampen og Grüner måtte jage utligning omtrent hele kampen. De hadde også gode sjanser med flere minutter i spill fem mot tre og andre ovetrall, men fant ikke veien forbi Stavangers godt organiserte forsvar.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Det lå til rette for en utligning da Grüner spilte ganske nøyaktig de siste to minuttene i overtall og endelig skulle det lykkes. Joachim Sommer Nielsen pirket inn utligningen med et halvt minutt igjen på klokka.

I forlengningen var Marius Carho Hansen noen centimeter fra å sende Grünerløkka til himmels, men i den påfølgende kontringen avgjorde Martin Lefebre for serielederen.

- Det er som mot Storhamar sist, vi er fryktelig nærme å vinne, men så slipper vi inn i det påfølgende angrepet, sier Elverud som innrømmer at det er litt ekstra bittert når tapet kommer på en sånn måte.

- Gutta har spilt en god kamp og kjemper seg tilbake, men det er alltid bittert å tape i forlengningen, sier han.

Bortelaget tok kontroll

Stavanger tok oppskriftsmessig styringen fra start og ledet allerede før to minutter var gått. Bortelaget var tydelig etter å gjøre jobben fra start. Men halvveis i perioden kjempet Grüner seg tilbake. Etter noen gode minutter i offensiv sone havnet pucken hos Tim Robin Johnsgård som utlignet med sin andre scoring på to kamper.

Men så ble Petter Birkheim sendt i fryseboksen for en hekting som omtrent samtlige i Grünerhallen satte spørsmålstegn ved. Stavanger scorer nesten én av tre ganger i powerplay og dette ble en av disse. Men vondt ble fort til verre da Magnus Hoff la på bortelagets tredje bare sekunder etter droppen og plutselig så Grüners mulighet for poeng nærmest umulig ut.

Dommerteamet var derimot ikke ferdig med de rare avgjørelsene. Stavanger havnet plutselig tre mot fem da både Tommy Kristiansen og Anders Tangen Henriksen fikk to minutter utvisning for slashing. Noe Kristiansen høylytt lot hele hallen få høre sin mening om: «Dere må slutte å være midtpunktet hver gang det er TV-kamp!».

Grüner klarte ikke å ta vare på muligheten for en redusering.

Grüner best i andre

Andre periode startet meget positivt for Grüner. Johnsgård og Marius Carho Hansen kombinerte og vant pucken i offensiv sone, kom tre mot da Petter Birkheim meldte seg på. Johnsgård fant Birkheim som dunket inn reduseringen.

Og bortelaget fortsatte å slite med Grüners offensiv. De gikk også på nye utvisninger og midtveis i perioden var Grüner igjen fem mot tre, i rundt 25 sekunder. Denne gangen ble det heller ikke utnyttet, men Joachim Sommer Nielsen var uhyre nære da han traff stolpen.

Utover i perioden spilte Stavanger seg varmere og var nærmest en ny scoring, men Grüner gikk seirende ut av perioden 1–0.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi finner tilbake til grunnprinsippene våre og kommer oss opp og fram på skøytene. Det er sterkt av gutta å reise seg på denne måten, roser Elverud iskrigerne sine.

Utvisningskongen

Tim-Robin Johnsgård har scoret mot Stavanger.

Tobias Skuterud er Grüners utvisningskonge og fikk seg en ny tominutter rett etter hvilen. Det ble kostbart for Grüner da Carl Kristoffer Karlsen enkelt scoret Stavangers fjerde og det på nytt måtte jages to mål av de svarte og lilla. Stavanger fortsatte å styre spillet, men brant mange sjanser til å drepe oppgjøret. De var dødelig effektive i overtallsspillet, men fem mot fem var serielederen ikke like giftige.

For da Lauri Antero Nevala ut av ingenting reduserte til 3–4 med åtte minutter igjen på klokka var plutselig sjansen for poeng på nytt tent for Grüner. Og med ganske nøyaktig to minutter igjen på klokka fikk Grüner en siste sjanse i powerplay. Det lå kanskje i lufta at dette var tiden da det skulle lykkes, hele Grünerhallen, som for øvrig fikk slippe inn litt flere tilskuere i dag, oppildnet hjemmelaget. Jubelen var stor da Joachim Sommer Nielsen pirket inn utligningen Grüner hadde jaktet hele kampen og oppgjøret ble sendt til forlengning.

Det tok hele tre og et halvt minutt før Stavanger sikret det ekstra poenget. Rett etter at Marius Carho Hansen rundet keeper, men fikk pucken litt for langt unna seg til å føre inn seieren. Men det endte uansett med ett viktig poeng for hjemmelaget.

Da venter en ny hjemmekamp og et nytt storlag for Grüner. Frisk Asker kommer på torsdag med uthvilte bein etter at deres kamp mot Ringerike ble utsatt tirsdag. Ringerike fikk nylig påvist hele 18 smittetilfeller.

Det er også fare for smitte i Grüner etter at Vetle Salsten og William Mäkinen måtte stå over tirsdagens kamp, men Morten Elverud håper at de er klare til torsdagen.

- De snakket om noe ubehag i magen, men har altså samme symptomer. De har testet negativt i første omgang begge to, men jeg kan ikke friskmelde dem heller, sier Elverud. - Vi får bare håpe at de er smittefri og klare mot Frisk, avslutter treneren.

---

Eliteserien menn tirsdag, fra 31. runde:

Grüner – Stavanger 4-5 e.f. (1-3, 1-0, 2-1, 0-1)

Grünerhallen: 200 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (1.47) Markus Søberg (Sander Dilling Hurrød, Daniel Bøen Rokseth), 1-1 (11.43) Tim-Robin Johnsgård (Sander Frøberg), 1-2 (12.48) Søberg (Tommy Kristiansen, Rob Allen Bordson), 1-3 (13.15) Magnus Hoff (Nicolai Bryhnisveen, André Bjelland Strandborg).

2. periode: 2-3 (23) Petter Andersen (Marius Carho Hansen, Johnsgård).

3. periode: 2-4 (41.54) Christoffer Karlsen (Steven Whitney, Jarrett Taylor Burton), 3-4 (52) Lauri Nevala (Charlie Björlin, Joachim Sommer Nielsen), 4-4 (59.31) Nielsen (Andersen, Sean-Michel Sunnqvist).

Forlengning: 4-5 (64.03) Martin Lefebvre (Burton, Anders Tangen Henriksen).

Utvisninger: Grüner 4 x 2 min., Stavanger 5 x 2 min.