Sport

Svenske returnerer til Ready

Svenske Erik Andersson er klar for Ready igjen, seks år etter at han herjet for Oslo-klubben.

Det er nemlig en gammel kjenning som skal ikle seg Ready-drakten ut denne sesongen. Andersson spilte for Oslo-laget i 2015, da de røk ut i semifinalen for Solberg.

Han fikk sin debut i søndagens 6-3-seier over Sarpsborg.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Erik er en fantastisk gutt, som under sine tidligere år i Ready har vist sine kvaliteter på banen. Under gjeldende omstendigheter ser vi dette som en fantastisk forsterkning der vi får en bredere tropp å arbeide med, og en gutt, vi vet kommer til å bidra både på og utenfor isen. Erik kommer senest fra spill i svenske div. 1, der han tilhørte Djurgården Bandy, skriver Ready selv på Facebook.

Andersson selv gleder seg stort til å fullføre sesongen i Ready-drakt.

– Jeg har hatt en løpende dialog med Ready de siste årene, men det var jeg som kontaktet dem nå. Jeg ble tilbudt en jobb i Oslo hos en boligutvikler og har savnet både å spille bandy i Ready og Oslo. Det kjennes veldig bra å være tilbake, sier han til Dagsavisen.

Rikelig med erfaring

Svensken har rukket å bli 31 år og har tidligere spilt for Falu BS, Karlsbyheden, Tranås BOIS og Djurgården i Sverige, samt Ready i Norge. Med Tranås spilte han i Allsvenskan (nivå 2 i Sverige), så det er virkelig en solid spiller Ready får med seg resten av sesongen.

– Jeg var med mot Sarpsborg, men det blir fullt fokus på trening nå fremover, og så får vi se om jeg er aktuell til å spille flere kamper, sier Andersson, som kommer senest fra spill i Djurgården på nivå 3 i Sverige.

– Jeg stortrivdes i Ready sist gang jeg var her, og klubben og folka er helt fantastiske, men mye ble ødelagt på grunn av semifinaletapet for Solberg. Men utenom det er Ready en skikkelig familieforening med mange hyggelige og dyktige lagkamerater. Det var hovedårsaken til at jeg nå er tilbake, sier han.

Gleder seg stort

Kaptein Isac Jerner, som spilte med Andersson i 2015, gleder seg til å spille med svensken igjen.

– Det kommer til å fantastisk morsomt, både på og av isen. Når han er i form er han en attraksjon av en spiller og en av de beste spillerne jeg har æren av å ha spilt med. Han er et stort tilskudd til laget og klubben. Han har et stort bandyengasjement og blir en ressurs for hele klubben. Vi er selvfølgelig glade over å ha han tilbake som spiller, men jeg tror de yngre spillere og lagledere er minst like glade, sier Jerner.

– Hva kan han tilføre laget på vei mot NM-gull?

– Han styrker en allerede sterk tropp, og vi får et tilskudd som besitter gode ferdigheter vi trenger for å fortsette å bygge det spillet vi ønsker å spille.

Full av lovord

Også trener Lars Christian Sveen er glad for å ha Andersson på plass igjen.

– Han trives godt i Norge og har mange kompiser her, og har et ønske om å bidra i og rundt bandyen i Ready.

Hvordan er han som spiller?

– Han er en veldig bra bandyspiller. Han er teknisk, har bra spilleforståelse og har vært med i gamet noen år. I tillegg kommer han til å tilføre gode tanker og erfaringer blant mange av unggutta. Han kan mye bandy, så forhåpentligvis vil han kunne bistå klubben på ulike måter på sikt, sier «Boschi» og legger til:

– Når slike spillere vil tilbake til klubben, sier vi selvfølgelig ja. Vi håper vi kan få mye bruk for ham allerede denne sesongen. Han er en bra fyr å ha i garderoben og i laget. Vi er veldig glade for at Erik er med oss igjen.

Unggutt også klar

På selveste julaften presenterte Ready en annen spiller – 2003-modell Eskil Hiort. Han banket inn mål for Røa før 1. divisjonssesongen måtte settes på vent.

– Eskil er en stor og sterk spiller med gode kvaliteter med og uten ball, vi er glade for at Eskil nå har valgt å representere Ready og vi kommer til å gjøre alt i vår makt for å hjelpe han med og ta neste steg i karrieren, skrev Ready på Facebook da den signeringen gikk i boks.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen