Ready med sin tredje seier på fem dager – tap for Ullevål og Ullern

Ready imponerte ikke, men tok to viktige poeng med 6-3-seier over Sarpsborg. Ullern var sjanseløse mot Mjøndalen og tapte 2-8, mens Ullevål røk 4-6 for Drammen.

Ready spilte søndag sin tredje kamp på fem dager da de møtte Sarpsborg borte 13.00. Det var bare et og et halvt døgn etter at dommeren hadde blåst for 7-3-seier over Mjøndalen borte, så det har vært svært hektiske dager for Ready. I tillegg spilte de sen kamp mot Ullern onsdag etter å ha nesten ikke trent i starten av året som følge av koronasmitte.

Søndag tok de to sterke poeng da de vant 6-3, etter en god avslutning på kampen. Det sto nemlig 3–3 godt ut i den andre omgangen, før gjestene fra Oslo vest skrudde om og scoret tre mål. Gustav Eriksson gjorde sine «vante» tre mål, mens Fredrik Nordby scoret to.

– Det var en rar kamp, egentlig. Jeg føler at vi har full kontroll i første og gjør en bra omgang, der vi har sjanser til å gjøre 3–0 og 4–0. I stedet ender vi opp med å slippe inn to mål etter personlige feil. Jeg vet ikke om det er slitne hoder med tredje kampen på fem dager eller hva det er, sier kaptein Isac Jerner og fortsetter:

– 2. omgang blir ganske lik som den første. Vi driver kampen, og de vil kontre. Jeg starter omgangen med å drite meg ut og mister ballen på egen 16-meter så de får gjøre 3–3. Etter det fortsetter vi bare og vinner kampen fortjent, sier han videre.

Det samme sier trener Lars Christian Sveen.

– Vi har bra kontroll i 1. omgang, og skaper mer enn vi scorer på, men vi er for ukonsentrerte og slipper inn to litt enkle mål. Den andre omgangen bølger fram og tilbake, der de får en tidlig scoring og det kommer noen utvisninger som gjør at det blir litt endringer. Det føles som om vi er bedre gjennom hele kampen, selv om de også er gode og skaper sjanser på kontringer, forteller Sveen som sier det alltid er deilig med to nye poeng.

Ullevål slet med å komme opp på nivå

Ullevål tok en skalp mot Drammen da de vant 2–1 sist lagene møttes på tampen av fjoråret. Det samme skjedde ikke søndag.

Ullevål slet innledningsvis og måtte se Marius Mørch Andersen sette inn 1–0 til vertene etter ti minutter, da han kom alene med Simen Lycke Kjøllmoen. Drammen fortsatte å kjøre og hadde skapt hele seks cornere den første halvtimen, mens Ullevål i det store og hele slet med å skape sjanser.

Først etter 31 minutter skapte Jonas Gaare to store muligheter for Ullevål. Først skjøt han like utenfor fra venstre, mens han noen sekunder senere prøvde å sette ballen mellom beina på Oliver Hereta. Drammen-keeperen reddet imidlertid mesterlig.

36 minutter var spilt da tidligere Ullern-spiller Andreas Sletta ble felt i boks, slik at Drammen fikk straffe. Mørch Andersen var sikkerheten selv fra elleve meter og sendte Drammen opp i 2–0. Bare minuttet etter sto det 1–2. Jonas Tjomsland flippet gjennom til Jesper Sagen, som fikk kølla på ballen foran nesa på Hereta. Det gjorde at Drammen-keeperen var satt ut av spill, og dermed var det kamp igjen på Marienlyst. 2–1 sto seg også til pause.

Ullevål-comeback holdt bare nesten

Bare fem minutter ut i den andre omgangen økte Drammen til 3–1. Mørch Andersen satte fart mot Ullevål-målet og skjøt fra distanse, men skuddet ble stoppet. På returen dukket Even Thiseth opp, og spissen sentret ballen i mål til en tomålsledelse for Drammen.

Samme mann var på farten igjen tre og et halvt minutt senere. Mørch Andersen la ballen inn foran mål, der Thiseth ventet. Lycke Kjøllmoen rakk aldri ballen og ble stående og se på at Thiseth bare kunne spasere med ballen inn i det åpne målet til 4–1.

70 minutter ut i kampen gikk Drammen opp til 5–1. Thiseth satte ballen i stanga, før Joachim Undersund kranglet inn returen. Jesper Sagen reduserte til 5–2 ti minutter senere, før Sletta ga Drammen 6–2 på en retur like etter. Fredrik Bakken sørget for at Ullevål kom litt nærmere da han plasserte inn gjestenes tredje med fem minutter igjen, før Greger Svenn skapte ytterligere spenning like før slutt.

Likevel var det Drammen som vant kampen og tok to viktige poeng med 6–4.

– Den første omgangen er relativt jevnspilt. Vi skaper en del gode sjanser, men kommer ikke helt opp på det nivået vi ønsker. I andre omgang virker det som vi går ut med høye skuldre, og Drammen utnytter de sjansene de får og går tidlig opp i 4-1, sier Jesper Bergersen og fortsetter:

– Etter timeouten vi tar viser vi hva vi egentlig kan, men det blir for sent. Alt i alt en jevnspilt kamp, der Drammen trekker det lengste strået. For øvrig en motstander som byr opp til spill, det er moro, forteller Bergersen.

Stortap for Ullern

Etter et målløst første kvarter, tok Mjøndalen ledelsen hjemme mot Ullern etter 17 minutters spill. Målet kom etter en fantastisk flipp fra Robin Cras, som fant Mads Hansen. Han tok ballen ned med ryggen mot mål, og istedenfor å vende og komme alene med Askheim, skjøt Hansen feilvendt – på lekkert vis i mål.

Minuttet etter sto det 2–0. Cras slo nok en gang en lekker flipp, denne gang til storscorer Alexander Serov. Han dro av Askheim og la ballen pent i mål til 2–0. Etter det kom Ullern mer opp på nivå og skapte flere halvsjanser, men det var Mjøndalen som scoret omgangens tredje.

MIFs nysignering Dimitri Osokin spilte en vanvittig stikker gjennom til Erik Aaslid, som gjorde som Serov – dro av Askheim og satte ballen i mål. 3–0 var også stillingen til pause.

Den andre omgangen var 75 sekunder gammel da bruntrøyene gikk opp til 4–0. Hjemmelaget var tålmodige med ball og fant til slutt en åpning i Ullern-forsvaret. Serov var kald med Askheim og satte ballen i krysset. 5–0 var et faktum timen ut i kampen. Joachim Skinstad kom alene med Askheim og traff målvakten, som på merkelig vis fomlet ballen i eget mål.

Ullern tegnet seg endelig på scoringstavla etter 64 minutter. Nicolai Linnes Pedersen dro seg inn i banen og skjøt fra 25–30 meter. Ballen gikk langs isen, hardt i lengste hjørne. Da sto det 1-5, før Serov økte til 6–1 under minuttet senere – nok en gang alene med Askheim. 7-1-scoringen kom to minutter senere med en corner som gikk rett i nettaket.

Ullern reduserte til 7–2 kvarteret før slutt da Pedersen fant Andreas Clifford ute til høyre. Han dro seg inn i banen og la ballen på vakkert vis i krysset. Men også denne gangen ble gleden kortvarig – og igjen var det Serov som gjorde mål etter en corner. Han scoret kampens siste mål og fem totalt, og fastsatte sluttresultatet til 8-2-seier for Mjøndalen over Ullern.