Sport

Lekestue da Ready overtok tabelltoppen

Ready herjet til tider med Mjøndalen på Vassenga og knuste bruntrøyene hele 7-3. Dermed leder Oslo-laget igjen serien.

Ready hadde full kontroll de første 79 minuttene og ledet 5–0. Så scoret Mjøndalen tre mål på fire minutter og skapte fullstendig fyr i teltet. Da så Ready småshaky ut, men Stian Kavli og Gustav Eriksson scoret på hver sin retur på tampen og sørget for to nye poeng til Ready.

– Det ble unødvendig mye fyr i teltet etter min smak. Vi trenger ikke gjøre det så spennende for oss selv, da vi gir dem muligheten til å komme inn igjen i kampen med tre raske. Det er feilpasninger på egen halvdel og bare surr, men det var nok gøy å se på for publikum, sier Ready-trener Lars Christian Sveen, før han legger fleipete til:

– Det var ikke noe særlig gøy å se på for oss på trenerbenken, men heldigvis gikk det bra. Totalt sett var vi det beste laget og hadde kontroll, sier han.

– Vi har litt flyt

Etter en jevn og sjanserik åpning på kampen, var det Ready som tok ledelsen etter 13 minutter. Etter litt klabb og babb i boks endte ballen på køllebladet til Gustav Eriksson. Svensken var klinisk da han vippet ballen opp i nettaket.

2–0 var et faktum etter 24 minutter. Iskander Nugmanov kom seg ned til linja og banket ballen inn i boks. På tre-fire meter sto Eskil Hiort og pirket ballen i mål, etter at William Falch i MIF-buret reddet, men måtte gi retur.

Fem minutter senere sto det 3–0. Etter en mislykket corner havnet ballen ut igjen til cornerlegger Oscar Wingård. Han flippet ballen inn i feltet, der Stian Kavli fikk styrt ballen i mål på lekkert hockeyvis.

3–0 sto det til pause, selv om hjemmelaget så absolutt skapte flere farligheter. Likevel forsvarte Ready seg godt de første 45 minuttene, selv om de på langt nær spilte noe festbandy.

– Vi er ikke helt på nivå enda, og må opp et par hakk til. Vi scorer på sjansene vi får, det gjør ikke Mjøndalen. Det er forskjellen, sa kaptein Jerner etter de første 45.

– Jeg er fornøyd med at vi leder 3-0, og at vi skaper en del offensivt, selv om de ligger lavt. Jeg er ikke så fornøyd med at vi slipper de litt for ofte inn i midten, som gjør at vi blir litt passive bak der. Vi har litt flyt og, da de skulle hatt en straffe. Men alt i alt en ålreit omgang, sa trener Sveen, som la til at det var en del vind og at spillerne la merke til det.

Eriksson-hat trick stilnet Mjøndalen-comeback

Ready scoret det viktige fjerdemålet i kampen, da Nugmanov gjorde alt på egen hånd. Han tok med seg ball inn på Mjøndalens banehalvdel før han skjøt fra 25 meter. Ballen gikk langs isen, lekkert i mål.

Med 63 minutter på klokka så det ut som om det var spikeren i kista, da Eriksson igjen var på hugget i boksen og plukket opp en retur og satte inn 5-0!

Men spikeren i kista var ikke satt! Mjøndalen reduserte tre ganger på fem minutter med ti minutter igjen, og dermed var det for alvor kamp igjen på tampen med seks minutter igjen.

Heldigvis for Ready-fansen stilnet Kavli Mjøndalen-supporterne fire minutter før slutt da han pirket inn en retur etter en corner, før Eriksson fullbyrdet hat tricket med sin tredje retur like etter. Dermed endte det 7–3.

– Det var en forholdsvis jevn kamp, Ready scorer et par enkle mål. Vi klarer ikke sette sjansene, er dommen fra Mjøndalen-trener Bent Gommerud.

– Vi er tighte defensivt og spiller ganske bra offensiv bandy i 1. omgang, med både lange baller og spill langs isen. I 2. omgang blir vi litt passive, som er naturlig når man leder til pause. Vi slipper inn tre mål, som er ganske unødvendig. Utenom det – et hakk opp fra Ullern-kampen på onsdag, sier tremålsscorer Eriksson

Snart seriefinale

Han valgte å ikke fokusere voldsomt på målene.

– Tre mål er selvfølgelig kult å gjøre, men det er ikke det fokuset jeg vil ha. Jeg vil jobbe hardt og vise veien for gutta, og så se hvor mye krefter man har offensivt. Jeg er en spiller som scorer mye, men jeg vil vise at jeg har et stort register over hele banen, sier han.

Alles øynene er nå rettet mot seriefinalen mot Stabæk på Stabekkbanen onsdag 9. februar. Ready er akkurat nå à poeng med Stabæk, men har bedre målforskjell og leder serien. Verdt å nevne – Ready har en kamp mer spilt.

Likevel – den kampen tenker ikke trener Sveen mye på akkurat nå.

– Det er langt dit. Nå skal vi til Sarpsborg på søndag, som blir vår tredje kamp på fem dager. Den blir knallhard. De er også i form, sier Ready-treneren.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen