Sport

Ullern og Ullevål tapte – tilskuerdrama og korona stoppet Skeid og Ready

Det ble en tung dag for Oslo-lagene i eliteserien i bandy søndag. Ullevål og Ullern tapte stort, mens Mjøndalen-Ready ble utsatt. Stabæk-Skeid ble avbrutt da en tilskuer segnet om.

Ullevål reiste til Sarpsborg uten toppspiss og goalgetter Jesper Sagen, som var hjemme grunnet korona. Det ble også tydelig utover i kampen, som til slutt endte med en 8-4-seier til Sarpsborg.

Ullevål tok faktisk ledelsen etter 13 minutter da Timian Strømdahl Fossli scoret etter pasning fra Jonas Tjomsland. Så scoret hjemmelaget fire mål på 23 mål, slik at det sto 4-1 like før pause. Ti sekunder før dommeren blåste til halvtid reduserte Jonas Gaare, og det så ut som om Ullevål skulle få en virkelig vitamininnsprøytning av reduseringen like før pause.

Det gjorde de ikke. Bare to minutter ut i 2. omgang satte evigunge Christer Lystad (49 år) inn sitt andre for kampen, før nyervervelsen fra Russland Ilya Ponomarev hamret inn et frislag etter pasning fra Lystad. Da tok Ullevål timeout, på 6-2.

Det hjalp ikke – to minutter etter sto det 7-2 da Ponomarev scoret sitt tredje, før han notert seg for sitt fjerde mål for kvelden 70 minutter ut i kampen. Ullevål reduserte ved Brage Falch Milde og Fredrik Hansen Bakken, men det endte med tap 4-8.

– Vi starter ganske bra, men lar Sarpsborg ta initiativet i kampen, og kommer aldri helt opp på nivå. Sarpsborg er bedre på alle områder, men vi ser frem mot hjemmekamp mot Skeid på onsdag, sier Jesper Bergersen, som på overraskende vis endte uten målpoeng søndag.

– Dette er slik vi skal spille bandy og helt klart den beste kampen vår denne sesongen. Vi hadde en tøff prat på lørdag, hvor vi måtte ta tak i ting. Det ga oss helt klart positive resultater i dag. Dette må vi bar jobbe videre med, for vi har et godt bandylag denne sesongen, sa Christer Lystad etter matchen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Stortap for Ullern

Ullern sjokkerte hele bandy-Norge da de slo Solberg 4-3 på borteis i slutten av november i fjor. Da var det ikke mulig å sette penger på at Solberg skulle vinne, men om de skulle vinne med ti mål eller mer!

Søndag fikk de hvitkledde fra Solbergelva sin revansje da de vant 9-3. Solberg ledet hele 6-0 etter den første omgangen og så seg aldri bakover, selv om det endte 3-3 i 2. omgang. Didrik Strømme, Simen Stockinger og Joachim Rønneberg scoret målene for Ullern.

– Vi møtte et veldig revansjesugent Solberg som har underpresterte noe i år. De er et veldig bra bandylag med mange gode bandyspillere. Vi burde ledet tidlig da vi kom alene med keeper, men er for upresise, og det får vi svi for. Vi slapp inn mange billige mål, og det er selvfølgelig veldig tungt, sier Ullerns Didrik Strømme.

– Å ligge under 0-6 til pause er rett og slett ikke bra nok, selv mot Solberg. 2. omgang er bedre for vår del, og spesielt defensivt er vi mye bedre. Det er nok en blanding av at Solberg senker seg litt etter å lede 6-0, samt at vi hever oss. Det blir selvfølgelig aldri veldig spennende, men vi scorer tre mål. Det er bra, sier Strømme, som peker på personlige feil som hovedgrunnen til at det blir stortap.

Solberg har hengt seg på i kampen om seriebronsen, og er a poeng med naboene Drammen og Mjøndalen som deler 3.plassen i øyeblikket. Men solbergelvingene har én kamp mer spilt.

Drammen og MIF fikk sine kamper mot henholdsvis Høvik (B) og Ready (H) utsatt på grunn av mange spillere i korona-karantene hos de to sistnevnte lag.

Skeid-kamp avbrutt etter drama

Skeid reiste til Stabekkbanen for å møte serieleder Stabæk til sesongens første kamp på Stabekkbanen, også kalt «Plassen». Oppgjøret var 34 minutter gammelt da en tilskuer segnet om. Tilskueren ble tatt hånd om av Stabæk-kaptein og lege Magnus Høgevold, samt Skeids Daniel Skrettingland, som er fysioterapeut. Etter hvert kom ambulanse til Plassen, for å hente tilskueren som heldigvis klarte å gå for egen maskin inn til ambulansen.

Det skal etter sigende ha gått bra med tilskueren, men det satte en støkk i samtlige som hadde møtt opp. Dommerne bestemte seg, sammen med trenerne, om å avbryte kampen. Når oppgjøret skal spilles igjen, er uvisst.

– Det føltes som det eneste riktige. Dette skulle være en fest, men av åpenbare årsaker ble det ikke det, sa Stabæk-trener Anders Christensen til Budstikka.

Positive Skeid-takter

Stabæk tok ledelsen etter bare tre minutter, og da tenkte nok mange med hjertet i Skeid at dette kom til å bli en lang ettermiddag med en haug av innslupne mål. Den gang ei – Skeid var meget kompakte og solide bakover, og det sto 1-0 da  hendelsen inntraff etter 34 minutter.

– Vi må vel si oss godt fornøyd med kampen i dag. Vi slipper inn et mål tidlig, men klarer likevel å kjempe oss inn i matchen. Klarer ikke skape så mye selv, men jobber godt for hverandre. Casper Kamfjord gjør en kjempematch i mål, men uansett så blir matchen veldig lite viktig når en på tribunen får et illebefinnende, sier Anders Kogstad.

– Det var helt riktig å avbryte kampen. Selv om vi ikke har tatt så mange poeng i de siste kampene så er det en del positivt å ta med seg, vi er gode i 1.omgangen mot Drammen, Mjøndalen og Sarpsborg. Mot Høvik leder vi lenge med to mål og mot Stabæk henger vi brukbart med. Nå retter vi fokuset mot lokaloppgjøret mot Ullevål. Det blir en viktig match. Så får vi håpe at Truls Skrettingland er tilbake til den matchen.

– Vi ble for ufokuserte og unøyaktige, og det var på grensen til flaut å se hvordan vi slurvet, sa Christensen om det han så av sine Stabæk-gutter.

Red. anm: Journalisten spiller selv bandy for Skeid.

Mer fra Dagsavisen