Sport

Ready-treneren skuffet tross ny seier: – Kommer ikke opp på nivå

Det har blitt en vane, men vi fortsetter å skrive det – Ready sitt damelag vant igjen. Torsdag ble det likevel «bare» 4-2 over NTNUI i «bortekampen» på Gressbanen.

Kampen ble nemlig spilt på Gressbanen fordi NTNUI sin bane på Leangen i Trondheim ikke ble klar til spill denne sesongen. Dermed spiller NTNUI sine hjemmekamper borte, der de fleste blir spilt i starten av januar, før studentene drar opp igjen til Trondheim.

Der Ready har knust stort sett alt av motstand denne sesongen, ble det «bare» 4-2 over trondheimsstudentene torsdag kveld. Så sent som 28. desember slo Ready samme lag hele 10-0.

– Det var en jevn bandykamp over 90 minutter, der begge lag hadde flere gode muligheter. NTNUI sto lavt i 90 minutter og kontret på oss, og har flere gode skøyteløpere som er gode med ball. Vi er litt heldige som bare slipper inn to mål. De kunne fort scoret flere, konkluderer trener Gustav Eriksson, som ikke var veldig fornøyd med de 90 minuttene.

– Vi kommer ikke opp på nivå i det hele tatt, men det er deilig at vi tar to poeng på en såpass dårlig dag. Og det skal sies at NTNUI-keeperen sto en kjempekamp og, og hadde flere meget gode redninger, sier han.

Gikk gjennom hele laget

Mina Melbye satte inn 1-0 etter 27 minutter da hun stjal ballen fra en av forsvarsspillerne til NTNUI. Den lynhurtige spissen tok seg inn i boksen og la ballen lekkert opp i nettaket.

Marie Bolme sørget for Readys andre mål tre minutter ut i den andre omgangen. Hun fintet at hun ville ha corner, før hun snek seg inn langs dødlinja. To-tre sekunder senere dunket hun ballen i mål.

Så reduserte «hjemmelaget» NTNUI en gang, før de utlignet til 2-2 etter timen. 69 minutter var spilt da Ina Dahl satte inn 3-2, før Hermine Grove-Knutsen scoret Readys fjerde med et lekkert solomål da hun gikk gjennom hele NTNUI-laget og rundet keeperen. Det målet kom på overtid.

– Det var ikke en veldig bra kamp av oss, men to poeng er to poeng, sier Ina Dahl.

– Våre tre beste spillere er Isabel Robertsson, Hermine Grove Knutsen og Filippa Horn. Våre forsvarsklipper var avgjørende i kampen med en sterk defensiv jobb og god fysikk. Det er helt topp å ha disse spillerne på laget. Det er noen man ikke vil møte.

Ikke særlig fornøyd

Når de skal summere opp kampen i ettertid tar han kun med seg de to poengene.

– Vi er ikke der vi vil være og gjør en ganske dårlig kamp. Nå kommer vi til å trene hardt i to uker mens det er spillepause, for å ro 1.plassen i serien i mål. Vi vet hva vi kan og hvor gode vi kan være, så vi vet hva som kreves for å komme opp på det nivået. Vi har laget og spillet, så det kommer til å bli bra. Vi må bare jobbe hardt fremover, sier Eriksson.

Ready står med ni seirer på ni forsøk nå, etter at de vant igjen torsdag.

– Det er klart at det er heftig både for meg og jentene. Det er utrolig kult å fortsatt være ubeseiret. Vi satte et høyt mål før sesongen der vi ble enige om at vi ville vinne alle kampene vi skulle stille opp i, og enn så lenge er vi der. Så har jentene fått inn meg og da, med en syk vinnerskalle. Både på godt og vondt, sier han og ler.

– Jeg skriker og pusher de så bra jeg kan for å hjelpe dem. Jeg skal fortsette å gjøre det, så klarer de å holde begge beina plantet på jorden fremover og, sier Eriksson og smiler.


Mer fra Dagsavisen