Sport

Skadeutsatt MS sløste med sjansene – tapte årets første kamp

(Manglerud Star - Frisk Asker 1-4). Fem sentrale spillere manglet da MS innledet det nye året med 1-4-tap hjemme mot Frisk Asker.

MANGLERUD ISHALL (Dagsavisen): Det var for så vidt ikke bare Manglerud Star som slet med en tynn tropp. Også gjestene stilte til start uten seks av sine førstelagsspillere, men det var gjestene som håndterte fraværene best i en kamp med lav kvalitet, og mange sjanser.

For Manglerud Star manglet tre backer (Mats Trygg, Hampus Sjöbrink og Tord Thoresen), samt to løpere (Kjetil Martinsen og Jesper Öhrvall). MS-trener Knut Jørgen Stubdal savnet spesielt veteranen Trygg i torsdagens oppgjør.

– Han har jo evnene til å spille enkle, men bra pasninger ut fra egen sone. Så han skulle vi jo gjerne hatt med, og er han vi savner mest. Han er kneppet over de andre backene våre, sier Stubdal til Dagsavisen etter kampslutt.

– Han og Sjöbrink er jo de to kreative backene, så det merkes jo selvfølgelig, legger han til.

Han var også klar over at dette var en sjeldent god sjanse til å slå Frisk, som etter seieren nå ligger på tredjeplass på tabellen.

Gjestene hadde ikke spilt kamp siden 11. desember, og savnet blant annet ligaens beste poengplukker – David Morley.

– Dem mangla jo seks, og vi også, men dem er nok breiere enn oss. Det som kommer bak er nok bedre enn våre. Jeg har ikke så mye å fylle på med, sier Stubdal.

---

Dette er skadesituasjonen i MS:

  • Kjetil Martinsen (korona): Klar tidligst tirsdag mot Vålerenga.
  • Jesper Öhrvall (hodet). Fikk en smell på trening. Usikkert når han er tilbake.
  • Mats Trygg (hodet). Kan være klar på søndag mot Storhamar.
  • Tord Thoresen (øyet). Usikkert når han er tilbake.
  • Hampus Sjöbrink (anklene). Usikkert når han er tilbake.

---

Gamle synder

Manglerud Star viste i torsdagens kveld nok en gang hva det er de sliter med. Tre ganger kom de aleine med Henrik Fayen-Vestavik – tre ganger gikk Frisk Askers målvakt seirende ut av duellen. I tillegg blåste MS flere andre store muligheter. Det var ingen tvil om at det var store nok sjanser, men målet kom ikke før det sto 0-4 på måltavla, og det gjenstod knappe fem minutter.

– Det kunne vært mange flere mål her, i begge ender for så vidt. Vi klarte ikke å score på sjansene. Det blir vanskelig når man får sju-åtte gode sjanser, og bare scorer ett mål, forklarer Stubdal, som tross alt var glad for at scoringen kom helt på tampen.

– Det er greit å ikke bli nulla, det ser bedre ut. Men da er kampen over. Vi må score når vi er på talefot, og det er jevnt, sier han, og fortsetter:

– De fleste laga har gode målvakter, men vi få fine en måte å score på dem. Det gjør jo de som er på hylla over. Men det klarer ikke de spillerne som er her. Ikke ofte nok i hvert fall.

Var ikke med fra start

Det andre MS har slitt med denne sesongen er at de i deler av kampene er alt for dårlig. I dag var det første periode som ikke leverte.

Frisk tok ledelsen før det var spilt seks minutter, og hadde doblet etter 12 – begge målene av tidligere MS-spiller Mats Frøshaug.

– Det er den dårligste perioden vi har hatt så lenge jeg har vært her. Da er jo kampen over. Vi tar ikke igjen to mål vi. Da må vi ha flaks, eller kjempeflaks, sier Stubdal.

Seks minutter ut i andre periode smalt det igjen fra gjestene, et skudd som Lars Haugen burde redda, pressa seg i stedet for igjennom MS-keeperen, og skled så vidt over streken.

– Den bør vel kanskje Lars kunne ta, tenker jeg. Men han blir jo satt under press hele tida. Så tar han noe han ikke skal ta, og så slipper du inn en sånn lompe da, det er ganske vanlig for keepere det. Kan ikke skylde på Lars når vi bare scorer ett mål, er beskjeden fra MS-sjefen.

Ble bedre, for seint

Med 0-3 var veien lang fram for MS.

– Vi har som målsetning å bare slippe inn to mål, da har vi en sjans. Vi scorer jo ikke to mål i hver kamp heller, men hvis vi ikke slipper in mer enn to, har vi en fair sjanse, forteller han.

MS så imidlertid mye bedre ut i andre, og for så vidt også tredjeperiode, til tross for at det ble nok et baklengs i den siste perioden. Stubdal er klar på hvor det gikk galt i torsdagens kamp.

– Vi er ineffektive og fryktelig passive i første periode, det er der vi feiler. Andre- og tredjeperiode er vi der vi er, men vi må sette sjansene våre, sier han, og legger til:

– Hvorfor vi ikke er sånn fra start kan du jo spørre om. Vi har jo hatt en prat om hvordan vi skal gjøre det fra start, og så er vi ikke der før etter 20 minutter. Du kan jo lure på hvorfor dem ikke gjør det, men sånn er det noen ganger.

– Ja, men da spør jeg da; hvorfor er dere ikke med fra start?

– Hadde jeg visst det hadde jeg jo trykka på de knappene som gjorde at de starta på riktig måte. Men noen ganger starter vi bra, og så slukner vi utover. Så det er ett eller annen gærent hver gang da, sier en skuffa Stubdal, som etter en liten tenkepause fortsetter:

– Det har nok noe med ferdighetene i laget å gjøre. De er på plassene sine, men de er ikke der. Du må jobba med kølla, du må være aggressiv. Vi er for langt unna. Vi er ikke en plage. Vi er en liten mygg som du kan knipse vekk, og ikke en sint veps – som vi må være.

Takker ja til ett poeng på de to neste – så må MS vinne

Planen for MS nå er Storhamar borte på søndag, deretter venter Vålerenga på Jordal før Grüner kommer på besøk neste torsdag. Det blir en helt avgjørende kamp for Manglerud Star, som desperat ønsker å komme seg foran naboene fra Dælenenga, i fare for at man nå vil rykke ned dersom serien tar slutt.

Grüner snudde i sin kamp torsdag 0-4 til 7-5 hjemme mot Lillehammer, og er med det nå ni poeng foran Manglerud Star.

– Da begynner det å bli langt opp til de også. Men vi må ha fokus på kval, det har vi for så vidt hatt hele tida.

– Men man tenker vel på at man kan rykke ned dersom det blir stoppa, og at det sånn sett kan være viktig å ta igjen Grüner?

– Vi har jo den tanken i bakhodet at vi må forbi Grüner i tilfelle det blir stoppa. Det er det jo ingen som veit.

– Hvis jeg tilbyr deg ett poeng på de to kampene mot Storhamar og Vålerenga, før Grüner kommer; er du fornøyd da?

– Ja, det er jeg. Det tar jeg. Det viktigste er jo at vi spiller bra da. Så hvis vi spiller bra, og tar ett poeng er det greit.

– Men hvis du får valget mellom å spille kjempebra og få null, eller dårlig og få ett da?

– … må vel ta de poenga allikevel da, ler Stubdal.

– Men mot Grüner er det bare tre poeng som gjelder. Ikke noe å snakke om. Ellers blir det fryktelig vanskelig, avslutter han.

---

Kampfakta:

Manglerud Star – Frisk Asker 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)

50 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (5.44) Mats Frøshaug (Mikkel Christiansen, Sondre Bolling Vaaler), 0-2 (11.59) Frøshaug (Christiansen, Esbjørn Fogstad Vold).

2. periode: 0-3 (25.59) Viktor Granholm (Niklas Nevalainen, Anders Bastiansen).

3. periode: 0-4 (54.44) Vold, 1-4 (55.38) Robin Olsen-Syversen (Sebastian Johansen, Anders Jonassen).

Utvisninger: Manglerud Star 4 x 2 min., Frisk Asker 3 x 2 min.

---

Mer fra Dagsavisen