Sport

Ny storseier for Ready-damene – full pott etter åtte kamper

Ready fortsetter å være i en egen klasse i Dameserien. Tirsdag feide de Drammen av banen med 8-2. Ullevål tapte 1-7 for Høvik.

MARIENLYST (Dagsavisen): Enda en seier gjør at Ready-trener Gustav Eriksson og co. kan feire nok en uke på tabelltopp. Ready står med åtte seirer på åtte forsøk og reiste dermed kjerringa innad i klubben, etter at herrelaget – med Eriksen som spiss – tapte 3-4 for Solberg søndag kveld.

– Det er så klart deilig for klubben sin del å slå tilbake umuiddelbart, og at jentene viser veien for gutta er kult. Det var tungt for min egen del søndag og mandag, men jentne gir meg en fantastisk energi og det er utrolig gøy å jobbe med dem. Det var en fantastisk seier over Drammen. De jobber veldig hardt for hverandre, og jeg synes vi ser vanskelig ut å slå, sier sier en energisk Eriksson.

– Det var en viktig seier for oss. Vi brukte litt tid på å komme oss inn i kampen, som var litt kjedelig siden vi hadde de beste forholdene man kan få under en bandykamp. Men da vi først kom oss inn i kampen, gjør vi veldig mye riktig og det vi har øvd på, sier tomålsscorer Ina Dahl.

Tidlig timeout og vakre scoringer

På perfekte forhold på Marienlyst tirsdag gikk Ready opp i 1-0 etter 13 minutter. Etter at Drammen røret det til i bakre rekker var Mina Cecilie Melbye på rett plass til rett tid. Hun la ballen lekkert opp i nærmeste kryss.

Men til tross for en ålreit åpning av Ready, tok faktisk gjestene timeout etter halvspilt 1. omgang. Timeouten så ut til å funke – bare fem minutter etter sto det 2-0. Nora Karita Bakke dro seg ned til linja og fant Ina Dahl, som var iskald alene med keeper.

– Jeg kjente at vi ikke fikk kampen dit vi ville, og fokuset vårt var også dårlig. Vi hadde problemer med at Drammen sto høyt på oss, så i timeouten byttet jeg posisjon på to spillere og pratet om at vi ikke måtte stresse og faktisk gjøre det vi bestemte oss for på forhånd. Og det fungerte. All cred til jentene som er fleksible og dyktige på å høre på det jeg sier, og faktisk gjøre det! Alle kan jo høre, men det skal faktisk gjøres noe også, sier Eriksson og ler.

– 1. omgang er jevn, men jeg føler fortsatt at vi hadde kontroll på Drammen. Likevel var vi ikke helt fornøyde med jobben vi gjorde i de første 45 minuttene. Jeg følte vi gjorde alt litt halvhjertet, legger målscorer Dahl til.

Og selv om det «bare» sto 2-0 til pause, kunne Ready scoret både tre, fire og fem mål i den første omgangen. Men Drammen-keeper Hanne Galleberg sto som en vegg - hun reddet tre skudd alene med keeper og en straffe.

– Kampen var jevn i starten og det var vanskelig å finne flyten i 1. omgang. Men jo mer vi kom inn i det, jo tryggere kjentes det fra sidelinjen. Vi har jo fokusert mye på det defensive, og det viste seg mot Drammen og.

Avgjorde tidlig i 2. omgang

Likevel avgjorde Ready i teorien kampen med fire mål i løpet av de første 22 minuttene i den andre omgangen. Først scoret Melbye sitt andre for kvelden da hun lekkert dro av to Drammen-forsvarere før hun la ballen kontant i mål. Da hadde det gått 48 minutter.

Timen var unnagjort da Bakke scoret sitt første etter å ha kriget ballen over linja, etter at Dahl ble stoppet av en kjemperedning av Galleberg. Så gjorde Dahl opp for missen med å sette inn 5-0 alene med keeper etter en finfin pasning fra Ella Møllhausen etter 65 minutter, før Anine Grönquist scoret 6-0 to minutter senere etter nok en målgivende pasning fra Møllhausen.

Fem minutter senere kunne Filippa Horn økt til 7-0 på straffe, men igjen reddet Galleberg. Like etter reduserte Drammen til 1-6 med sitt første skudd på mål, men hjemmelaget var aldri i nærheten av å kunne tukte de overlegne gjestene fra Oslo vest. Tre minutter før full tid satte Bakke inn 7-1, før Melbye økte til 8-1 med sin tredje scoring for kvelden på overtid. Drammen reduserte også helt på slutten, men Ready var overlegne og vant 8-2.

– I andre omgang spiller vi uten libero, for å få en ekstra spiller sentralt i banen. Vi var mye bedre i 2. omgang, men det var ikke veldig mye å skryte av. Jentene hadde ikke sin beste dag – alt klaffet ikke og lite gikk på skinner, men å vinne med seks mål på en sånn dag viser likevel hvilken klasse dette laget innehar. Helt fantastisk, sier treneren.

– 2. omgangen var bedre. Da hadde vi mer fart, spill og vilje. Vi viser hva vi kan og hva vi har trent på, vi får til eget spill bedre og balltempoet er høyere, sier Dahl.

Ullevål fikk det tøft mot et av topplagene i ligaen i Høvik. Det endte 7-2 til Høvik etter Ullevål-scoringer fra Martine Hansen Bakken og Ilse Ulven.

---

Kampfakta:

Dameserien i bandy

Drammen-Ready 2-8 (0-2)

Marienlyst, 60 tilskuere

Mål: 0-1 Mina Melbye (13), 0-2 Ina Dahl (27), 0-3 Melbye (48), 0-4 Nora Bakke (60), 0-5 Dahl (65), 0-6 Anine Grönquist (67), 1-6 Lene Aamodt (77), 1-7 Bakke (86), 2-7 Melbye (91), 2-8 Ruth Eline Borge (92).

---

Mer fra Dagsavisen