Etter 20 kamper kom Manglerud Stars første seier

(Grüner - Manglerud Star 2-6). - Dette var utrolig etterlengta, sier Mathias Trygg etter kampen. Laget hans måtte nemlig vente i nesten åtte uker og 20 kamper på den første trepoengeren denne sesongen.

GRÜNERHALLEN (Dagsavisen): Oppgjøret var svært viktig for begge klubbene. Oslolagene ligger på de to siste plassene og har mange poeng å ta igjen til Ringerike Panthers som ligger på den siste trygge 8.-plassen.

Hold deg oppdatert. Få nyhetsbrev fra Dagsavisens sportsavdeling

Med andre ord var det bare tre poeng som gjaldt for begge lagene søndag. Grüner har fått et større gap til Ringerike som slo Vålerenga nylig, mens for MS er det for lengst på tide å begynne å vinne kamper. De har vært nære i de siste kampene mot god motstand og har tilsynelatende bygget på noe. Søndag lyktes det endelig for de hvite og grønne. En solid andreperiode ble nøkkelen til suksess og endelig stoppet rekken uten seier.

Feststemning

– Det er utrolig deilig altså! Hørte vi var i nærheten av en rekord på antall kamper uten seier så dette er jo svært etterlengta, sier Mathias Trygg til Dagsavisen utenfor en MS-garderobe i full feststemning.

Kaptein Jesper Ohrvell scoret to av de viktigere målene i kampen og er naturligvis svært fornøyd med spillergruppen:

– Vi har ventet på dette så lenge, det er deilig at den endelig kom. Vi har spilt bra i mange matcher, men har hatt litt uflaks. I dag får vi de målene vi trenger og skaper god stemning i laget og vi vokser i kampen. Sett tilbake på hvordan sesongen har vært til nå er jeg utrolig stolt over gutta og den jobben de legger ned. Vi gir alt på trening og det er ingen som legger seg ned og gir opp selv om vi er i den posisjonen vi er i, sier svensken til Dagsavisen etter kampen.

Grüners kaptein Christoffer Guzzi forteller om en gjeng som naturligvis befinner seg i andre enden av stemningsskalaen:

– Det er en skuffet gjeng og dårlig stemning i garderoben nå. Vi vet selv at vi har satt oss selv i en dårlig posisjon, sier han til Dagsavisen.

Grüner best i starten

Kjempesjansen kom allerede i åpningsminuttet for Philip Lyngsmo Hansen. Han kom seg helt alene inn i målgården til MS keeper, men bommet i avslutningen. Manglerud første sjanse kom noen minutter senere. Canadieren Keegan Milligan kom også farlig nærme Quentin Papillon, men også her gikk keeperen seirende ut av duellen.

Det var to heltente lag som var klare for å kjempe. Det ble trykket til i duellene med rå fysikk. Vantet fikk kjørt seg med de tunge iskrigerne.

Det første powerplayet falt til bortelaget. Tobias Skuterud fikk to minutter for slashing, noe han var meget lite fornøyd med. Han brukte lang tid ut i fryseboksen. Men det var faktisk Grüner som var farligst frempå, Gozzi vant pucken og kom alene med keeper, men fluktet pucken over både målet og vantet.

Tok ledelsen

Bare sekunder etter at Grüner ble fulltallig igjen kom MS på et flott angrep. Til slutt var de to mot en i angrep. Robin Olsen-Syversen sendte pucken over til Jesper Ohrvall som scoret enkelt.

Da Kjetil Martinsen ble sendt til to minutters soning vakte det forvirring i sekretariatet. Martinsen prøvde seg på en håndballpasning, men det var visst ikke lov. Da han lurte på hva han ble utvist for fikk han svaret fra en av dommerne: «Du har ikke lov å kaste pucken!».

Grüner pøste på i angrep i en kamp som hadde skyhøyt tempo, men de misbrukte de mange skuddene de kom til. Men etter 16 minutter var Christoffer Gozzi kjapp i oppfatningen. Han stoppet en puck på vei ut fra målet til MS og spilte raskt til Tobias Skuterud alene med keeper. Skuterud lurte keeper og utlignet på elegant vis.

– Grüner kjørte over oss i første periode, sier Mathias Trygg.

To MS-mål sent i andre periode

Grüners målscorer Tobias Skuterud prøver å få til noe på egenhånd.

I starten av andre periode var Grüner i undertall, men igjen er de nærmest å score. Etter en lang klarering er Johnsgård først på pucken. Litt presset går skuddet utenfor. Deretter tar MS styringen i spillet. Det meste stemmer for de hvite og grønne som presser Grüner hardt. Hjemmelaget slet med å komme seg ut av egen målgård og presset vedvarte i store deler av perioden. Jesper Ohrvall var nærmest en scoring i de første ti minuttene.

Etter 34 minutter tok MS ledelsen på ny, også denne gangen på en overgang. Grüner fulgte ikke med i bakre rekker og Kristoffer Pihlqvist fikk et hav av rom. Alene med Papillon scoret han rett opp i nærmeste hjørne. På benken kunne man observere enn fly forbanne Grüner-trener, Morten Elverud, som tydelig var frustrert over egne spillere.

Og fire minutter senere kom MS enkelt til igjen. Olsen-Syversen vant droppen og sendte pucken over til Jesper Ohrvall som satt sitt andre for dagen fra kloss hold. Grüner virket litt lamslåtte av Mangleruds plutselige tomålsledelse og slurvet med pucken i laget.

Hadde marginene med

Like etter 1–3 ble Kjetil Martinsen sendt alene med keeper, men heldigvis for Grüner var Papillon svært god da han dekket alle åpninger. Uansett vant MS perioden 2–0 og satt et solid fundament for den avgjørende siste perioden.

– Endelig har vi marginer på vår side og får 2–1 og 3–1 som skaper momentum for oss. Kanskje de ble litt mer passive, sier Trygg om den andre perioden.

Christoffer Gozzi peker også på momentum som en viktig faktor i det som skjedde mot slutten av perioden:

– Jeg syns de får det momentumet i enden av andre periode, men det er på grunn av dårlige beslutninger fra oss. Vi ikke smarte nok til å slå tilbake og blir tatt på overganger. Det tapper oss for energi og gir dem desto mer energi, sier han.

– Viktig at vi scoret 4–1 tidlig

For MS så det enda lysere ut da Mathias Trygg økte til 4–1 tidlig i tredje periode. Deres gode tendens fra andreperiode fortsatte. Med selvtillit i laget gjorde MS kreative, men trygge valg og så ut til å kose seg ute på isen. Grüner ble i større grad frustrerte og pådro seg utvisninger.

Et lite håp ble tent da Sander Frøberg dunket inn en redusering med litt under ti minutter igjen av kampen. Kunne det ryke i sluttminuttene for MS? Grüner prøvde å skape trykk mot bortelaget, men mulighetene uteble. Bortelaget hadde vært oppofrende for hverandre i hele kampen og gjorde alt de kunne for å sikre sin første seier for sesongen.

All tvil ble borte da Steffen Thoresen scoret 5–2 på assist fra Mathias Trygg. Igjen kom MS i overtall i angrep og Thoresen hadde mye nett å sikte på. Det ble også en sjette scoring minuttet senere fra Keegan Milligan som fastsatte sluttresultatet til 6–2.

– Vi vet jo at man kan bli litt nervøs med en tomålsledelse så å få 4–1 tidlig i den siste perioden tror jeg var veldig viktig for oss. Hockey handler jo mye om å bygge momentum og jeg tror den scoringen drepte deres mobilisering for å ta oss igjen, sier Mathias Trygg.

– Fremover må vi bare ta en kamp av gangen og få med oss poeng jevnt over. Det er en lang sesong, men vi gir alt og så får vi telle opp til slutt, sier han.

For Grüners del mener kaptein Gozzi at det er mye å rette på: – Det svikter for oss utover i kampen, etter en god start. Det blir for mange personlige feil og det er avgjørende for at vi taper også i dag, sier han.

Dermed ser bunnstriden slik ut: Manglerud Star 8, Grüner 12, Ringerike 23.

---

Grüner – Manglerud Star 2–6 (1-1, 0-2, 1-3)

Grünerhallen: 147 tilskuere.

1. periode: 0–1 (8.12) Jesper Öhrvall (Robin Olsen-Syversen, Steffen Thoresen), 1–1 (16.01) Tobias Skuterud (Ove Christoffer Gozzi).

2. periode: 1–2 (33.50) Kristoffer Pihlqvist (Lucas Trygg, Mats Trygg), 1–3 (37.32) Öhrvall (Olsen-Syversen).

3. periode: 1–4 (44.46) Mathias Trygg (Kjetil Martinsen, Trygg), 2–4 (50.17) Sander Frøberg (Charlie Björlin, Espen Kleppe Hermanrud), 2–5 (56.54) Thoresen (Trygg), 2–6 (58.12) Keegan Fitzgerald Milligan (Joachim E. Hermansen).

Utvisninger: Grüner 4 x 2 min., Manglerud Star 3 x 2 min.

Eliteserien ishockey menn søndag, 22. runde:

Stjernen – Stavanger 0–5 (0-1, 0-1, 0-3), Grüner – Manglerud Star 2–6 (1-1, 0-2, 1-3).

Spilt lørdag: Frisk Asker – Storhamar 5–3 (3-1, 1-2, 1-0), Sparta – Ringerike 5–4 (1-0, 3-3, 1-1), Vålerenga – Lillehammer 3–1 (1-1, 2-0, 0-0).