Sport

Kåffa klare for kvalik – møter Sogndal hjemme

(KFUM Oslo - Jerv 4-1) Kåffa gjorde sin del av jobben, samtidig tapte Sogndal for Ull/Kisa. Det medfører at Osloklubben har hjemmekamp i første kvalikkamp mot Sogndal kommende onsdag.

INTILITY (Dagsavisen). – Jeg er mektig stolt. Vi har mistet spillere, vi mistet Stian Sortevik midt i sesongen. Så ble Jørgen Hammer og Robin Rasch satt ut av spill, og i løpet av de siste dagene ble det klart at verken David Tavakoli eller Johannes Nunez kunne starte. Så går gutta inn og leverer når det gjelder som mest.

Det sa KFUMs trener Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampslutt.

Hold deg oppdatert. Få nyhetsbrev fra Dagsavisens sportsavdeling

Hjemmelaget er klar for kvalik-spill for deltakelse i neste sesongs eliteserie!

Kåffa la seg noe lavere enn vi er vant til å se fra den kanten. Smart. De hadde god kontroll defensivt, og var giftige framover. På topp var duoen Bilan Njie og Alagie Sanyang i toppslag.

1-0, etter åtte minutter. Bilal lå ute til venstre. Fikk ballen, førte den mot straffefeltet, kikket opp, og la en perfekt ball til makker Sanyang, som sendte ballen i nettet.

Jerv var innstilt

– Helt herlig pasning, og utførelsen min var også perfekt, smilte Sanyang til Dagsavisen etter kampslutt.

Etter 17 minutter la Tore Andre Sørås en flott stikker til Bilal, som sendte ballen i nettet da han kom alene med keeper. 2-0.

Jerv var allerede klare for kvalik-spill, men de ga alt, og ingen kan si at laget fra Grimstad serverte KFUM dette. De gikk inn i taklinger så det suste, men KFUM var altså smarte denne ettermiddagen på VIFs hjemmebane. Lysanlegget på Ekeberg er ikke godt nok for spill på dette nivået på denne tiden av året.

Begge lag kom til noen småsjanser, men det sto 2-0 til pause.

Og kun et drøyt minutt inn i 2. omgang var det duket for 3-0. Sanyang ble servert av kaptein Dadi Dodou Gaye, og sendte sin andre scoring i nettmaskene.

Dodo punkterte kampen

Jesper Taaje gjorde en sjelden feil, og spilte så ballen rett i beina på Jervs Felix Schröter, som reduserte til 3-1, men gjestene ble ikke spesielt farlige etter det, og all tvil ble feid til side da kaptein Gaye scoret sikkert etter flott pasning fra Bilal Njie. 4-1 etter 52 minutter.

Et skår i gleden for hjemmelaget er det at Tore Andre Sørås pådro seg sitt andre gule, og dermed rødt kort etter 73 minutter. Han må derfor stå over onsdagens batalje mot Sogndal.

Tett duell under KFUM-Jerv

Hadde Sogndal vunnet mot Ull/Kisa, så hadde de hatt fordel av hjemmekamp mot KFUM. Og at kampen skal spilles i Oslo, var selvsagt alle fornøyde med.

Positiv test

For, i løpet av de tre sesongene KFUM har vært på nest høyeste nivå, har lagene møtt hverandre seks ganger. Kåffa har vunnet alle tre i Oslo, og Sogndal alle tre hjemme i saftbygda!

Kun 322 betalende tilskuere hadde betalt for å se denne avgjørende kampen. Det var kaldt i hovedstaden, men trener Jørgen Isnes er ikke fornøyd med antallet. Likevel er han sterk i troa på at det kommer minst 1000 tilskuere onsdag.

Bilal Njie sa dette til Dagsavisen i garderoben etter matchen:

– Vi spilte bra, styrte kampen, og hadde god kontroll. Jeg er stolt over det denne spillergruppa får til. Viktige spillere er skadet, og Nunez avla en positiv koronatest tidligere i uka. Det førte til at alle vi andre måtte testes. Heldigvis var det OK med oss andre, men det skapte litt furore inn mot en så viktig kamp.

-Vi er brødre

Dagsavisen inviterte spissmakker og tomålsscorer Sanyang med på samtalen, det første han sa, var:

– Bilal er fenomenal. Han kjenner meg godt nå, og serverer de deiligste pasninger. Vi har tonen både på og utenfor banen.

Bilal bryter inn: – Vi er jo brødre. Og brødre kjenner hverandre. Vi henger mye sammen på fritida også. Vi har kjemi så det holder.

God stemning etter kampslutt

– Hvis dere slår Sogndal, venter Fredrikstad på bortebane i kvalikkamp nummer to. Det kan fort komme opp mot 7000-8000 tilskuere til den kampen. Pirrer det gutter?

– Gjett, a! Vi er i dytten nå, og det hadde vært nesten som en drøm å kunne spille en slik kamp, avsluttet Bilal, som scoret ett og hadde to målgivende denne lørdags ettermiddagen.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

KAMPFAKTA

KFUM Oslo – Jerv 4-1 (2-0)

Intility arena: 322 tilskuere.

Mål: 1-0 Alagie Sanyang (8), 2-0 Bilal Njie (17), 3-0 Sanyang (46), 3-1 Felix Schröter (49), 4-1 Dadi Dodou Gaye (52).

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset.

Gult kort: Tore André Sørås, KFUM Oslo, Willis Furtado, Thomas Kok, Erik Tobias Sandberg, Jerv.

Rødt kort: Tore André Sørås (74), KFUM Oslo.

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Vatne Brauti – Jesper Taaje, Aaron Kiil Olsen, Fredrik Kristensen Dahl – Dadi Dodou Gaye (Christopher Lindquist fra 90.), Moa Mahnin, Tore André Sørås, Keivan Ghaedamini – Alagie Sanyang, Remi-André Svindland (Kristian Solberg Aarstad fra 90.), Bilal Njie (Håkon Hoseth fra 82.).

Jerv (3-4-3): Øystein Øvretveit – Erik Tobias Sandberg (Håkon Krogelien fra 60.), John Olav Norheim (Ikhsan Fandi fra 60.), Daniel Arrocha – Torje Wichne, Thomas Kok, Mathias Wichmann, Iman Mafi – Willis Furtado (Felix Schröter fra 45.), Shuaibu Lalle Ibrahim (Pibe fra 45.), Diego Campos.

1. divisjon fotball menn lørdag, 30. og siste runde:

Bryne – Strømmen 0-2, Fredrikstad – Ranheim 3-1, Grorud – HamKam 1-2, KFUM Oslo – Jerv 4-1, Raufoss – Åsane 1-1, Start – Sandnes Ulf 2-2, Stjørdals-Blink – Aalesund 1-0, Ull/Kisa – Sogndal 2-1.

Opprykk til Eliteserien: HamKam og Aalesund.

Kvalifisering om spill i Eliteserien: Jerv, Fredrikstad, KFUM Oslo og Sogndal.

Kvalifisering om å holde plassen: Stjørdals/Blink.

Nedrykk til 2. divisjon: Strømmen og Ull/Kisa.




Mer fra Dagsavisen