Andersen fikset viktig Skeid-poeng på overtid: – Nå har vi tre cupfinaler foran oss

(Skeid - Notodden 2-2). Skeid så ut til å gå på et skjebnesvangert tap hjemme mot Notodden søndag. Så dukket innbytter Gabriel Andersen opp på overtid og sikret ett poeng.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Andersen, som kom inn etter 73 minutter, ble en slags matchvinner på overtid da han stanget inn 2-2. I tillegg hadde han en stor mulighet fem minutter på overtid – også den med hodet – men det forsøket gikk over mål. Dermed endte det 2-2 på Nordre Åsen.

- Vi går over til plan B på tampen der, så vi blir mer direkte. Mikkel (Tveiten) slår et bra innlegg som jeg ser jeg kan nå. Jeg kommer i høy fart og tenker at jeg aldri kommer til å tape den duellen noen gang. Det var deilig å få den i mål, sier Andersen om målet.

Om megasjansen like etter sier han:

- Den var jo utrolig stor, den og. Jeg bruker lang tid på å se ballen, fordi en motspiller står i veien. Jeg prøver å stusse ballen i hjørnet, men jeg header den i egen skulder og over mål. Man skal aldri heade i egen skulder, men jeg kan ikke gå rundt og tenke på det når vi har tre viktige kamper igjen.

Uavgjortresultatet gjør at Skeid nå har spilt tolv kamper på rad uten å tape – åtte seirer og fire uavgjorte. Sist det ble null poeng var 18. august, da de røk 0-1 for Odd 2 borte.

- Jeg er meget fornøyd med at vi får med oss ett poeng til slutt, men når ting har senket seg litt, tenker jeg nok at vi burde hatt med oss tre. Jeg er fornøyd med måten vi kommer tilbake på to ganger, sier trener Gard Holme.

- Alt i egne hender

2-2 gjør at Skeid nå har 49 poeng, poenget mer enn Egersund, som slo Fram Larvik 3-1 lørdag. Skeid har igjen Kjelsås (B), Rosenborg 2 (H) og Fram Larvik (B), og kan fortsatt avgjøre opprykket selv hvis de vinner sine resterende kamper.

- På hjemmebane i 2. divisjon, med de spillerne vi har, mener jeg jo vi bør vinne alle hjemmekampene vi spiller. Nå blir det tre cupfinaler foran oss, sier Andersen.

- Vi har fortsatt alt i våre egne hender og alt å spille for. Det er jo cupfinaler vi har foran oss nå, sier Holme.

Og blir det med Johnny Buduson? Det var snakk om at storscoreren måtte operere for noen uker siden og dermed være ute i mange måneder, men han har blitt frisk og scoret for Skeid 2 lørdag mot Lokomotiv Oslo. Han var ikke i troppen søndag, for spissen må ta steg for steg, men det kan veldig godt hende at Buduson, som står med 12 mål denne sesongen, blir å se for Skeid i de siste kampene.

Fortjent Notodden-ledelse

Skeid så ikke ut som noe topplag innledningsvis, og det var Notodden som skapte de største farlighetene de første 23 minuttene. Det var også fortjent da gjestene i hvitt tok ledelsen etter halvspilt 1. omgang.

Martin Holmen førte ballen fremover i banen og fant Kristian Eggen ute til høyre. Han slo knallhardt inn i boks og fant Melvin Fritzhell, som fra to meter pirket ballen i mål.

- Hvorfor er det så stille over der, sang Notodden-fansen til Skeid-oksene etter 0-1-målet.

Hjemmelaget var i det store og hele meget tannløse den første omgangen, men fikk ballen i målet like før pause. Ulrich Østigård Ness fant Abel Stensrud, som hamret ballen kontant i lengste hjørne. Dessverre for spisskometen var han i offside i det han mottok ballen.

- Jeg er ikke sikker på om det var offside. Den må i så fall ha vært sykt «tight», sier Stensrud.

Det gjorde at det også sto 1-0 til gjestene til pause, et fortjent resultat.

- Notodden gjør oss dårlige i 1. omgang. Vi blir passive og ikke aggressive nok. Det kommer seg litt inn mot pause, men det er ikke bra nok. Det var ikke helt ufortjent at de ledet, sier Holme.

Revansje for Stensrud

Men Stensrud skulle få sin revansje tidlig ut i den andre omgangen. Pettersen kom rundt på høyre og slo inn i boks, et innlegg som nok var ment til Marcus Melchior. Men den tidligere VIF-spilleren så at Stensrud var ledig i boks, så Melchior hoppet på genialt vis over ballen.

På bakre stolpe takket Stensrud for dét og satte ballen enkelt i mål til hans 15. mål denne sesongen.

Fem minutter senere var det smått utrolig at det ikke sto 2-1 til Notodden. Adrian Berntsen slo en genial stikker gjennom til Fritzhell, som tok ned ballen på brystet på åtte meter. Målscoreren skulle bare hamre ballen i mål, men hadde tatt på seg den berømte ryggsekken og skjøt ballen mange titalls meter over mål.

64 minutter var spilt da Skeid fikk en ny ball i nettet. Etter en corner sto Simen Hestnes merkelig alene på to meter og kunne styre inn et skudd fra Østigård Ness. Men også denne gangen ble det vinket for offside.

Scoring og nære hat trick

Så var det Notodden som igjen var nære. Willian Pozo-Venta fikk tid og rom til å skyte fra 20 meter. Notoddens nummer 19, som faktisk har vært på prøvespill hos Stoke og som har spilt i både Moldova og Polen, fikk bra trøkk i skuddet, men Lars Kvarekvål slang seg som en tiger og reddet mesterlig.

Men der han reddet forsøket fra Pozo-Venta, var han sjanseløs like etter. Samme mann dro av to Skeid-spillere før han fant Martin Holmen, som flikket videre til Fritzhell. Han skjøt i steget og sendte Notodden opp i 2-1.

- Hvorfor er det så stille over der, kom det igjen fra Notodden-fansen i retning Skeid-oksene etter ny scoring.

Gabriel Andersen fortviler etter å ha bommet på mål i slutten av kampen mot Notodden

Og det var smått utrolig at ikke Fritzhell scoret hat trick like etter, da Pettersen serverte ballen i beina på spissen. Svensken dro seg forbi Kvarekvål, men bommet på åpent mål.

- Han kommer ikke til å sove godt etter den missen der. Jeg hadde ikke klart å sove, sier Andersen.

- Vi var heldige der, erkjenner Holme.

Men på overtid fikk Skeid stilnet Notodden-fansen, da Andersen stanget inn 2-2.

- Vi får bygge på at vi klarte å komme tilbake i nok en kamp. Det er jeg fornøyd med, sier Holme.

Dermed blir det en ekstremt nervepirrende avslutning på denne sesongen for Skeid sin del.

---

Skeid-Notodden 2-2 (0-1)

PostNord-ligaen avdeling 2

Mål: 0-1 Tony Fritzhell (24), 1-1 Abel Stensrud (52), 1-2 Fritzhell (79), 2-2 Gabriel Andersen (90).

Skeid: Lars Kvarekvål – Stian Pettersen (Tomas Boye Borgersen inn etter 89), Fredrik Berglie, Hayder Altai, David Hickson – Ulrich Østigård Ness (Gabriel Andersen inn etter 73), Simen Hestnes, Shadi Ali (Mikkel Tveiten inn etter 89), Øystein Vestvatn (Jakob Napoleon Romsaas inn etter 74) – Marcus Melchior (Felix Anthonessen inn etter 62), Abel Stensrud.