Grüner tok nytt poeng mot topplag: – Vi bygger rutine for hver kamp

(Grüner - Stavanger Oilers 2-3 etter forlengning). For andre kamp på rad spilte Grüner 2-2 ved fulltid mot et topplag, men denne kvelden gikk det ekstra poenget til motstanderen.

GRÜNERHALLEN (Dagsavisen): Grüner ligger stadig nest sist på tabellen og fortsetter å spille jevne kamper. Med en imponerende seier mot Lillehammer i ryggen tok Grüner i mot Stavanger Oilers torsdag kveld. På papiret ser det ut som en borteseier, det gjorde det også etter første periode, men så våknet Grüner.

– Vi holder oss til planen, spiller enkelt og i lengderetning, forteller hjemmelagets ess Christoffer Gozzi etter ekstratiden. Vi fant ut av rytmen deres og hadde sjansene til å avgjøre til vår fordel, men dessverre ble det ikke sånn, sier en engasjert Gozzi etter den spennende avslutningen av kampen.

Bortelaget tar styringen

De første fem minuttene var et hurtig kaos før bortelaget satt inn grepet. Skuddene kom med få mellomrom utover i perioden, men gode redninger av Quentin Papillon i tillegg til utespillernes helhjerta blokkeringer holdt det målløst i 15 minutter. Til slutt satt den for Oilers. Det tolvte skuddet gikk inn bak Quentin Papillon. Oppskriftsmessig for Stavanger som kunne komme seg opp på andreplass på tabellen.

I den andre perioden fortsatte bortelaget å styre frem til halvveis ut i kampen. Da ble det plutselig mye å juble for på kort tid for et, til nå, rolig publikum i Grünerhallen. Først var det Petter Birkheim Andersen som utlignet i den intime hallen.

Helten mot Lillehammer, kaptein Gozzi, assisterte med en nydelig pasning. Og jubelen hadde ikke stilnet før Marius Hansen befinner seg en-mot-en i en straffe med Henrik Holm, bortelagets keeper. Hansen gikk først til høyre, så en lang bue på venstresiden før han skar inn og lurte pucken over keepers nærmeste skulder.

En periode med jubel

Hjemmelaget avsluttet perioden i overtall og John Gustav Berling var uhyre nære å doble ledelsen, men tiden rant ut og Oilers kom seg unna.

Stavanger kom ut i høyt tempo de siste tjue, naturligvis. Men Grüner forsvarte seg godt. 11 minutter ut i perioden fikk Grüner et gunstig brudd midt på banen. Alene med keeper kom Mattis Halvorsen. Skuddet blåste like over tverrliggeren. Like etter fikk Tobias Skuterud en tominutter for å være for røff.

Fra å være fryktelig nære å doble ledelsen befant de seg i undertall bare sekunder senere. Minuttet ble et vendepunkt i perioden. Grüner kom seg unna i undertall, men presset fra bortelaget vedvarte. Utligningen kom på kontroversielt vis. Dan Kissel styrte et skudd inn i mål, men det var snakk om en høy kølle i forkant. Dommerne brukte nesten et minutt foran skjermen før de til slutt godkjente scoringen.

Kampbildet forble det samme etter scoringen, men bortelaget klarte ikke å presse inn ett til før full tid ble nådd.

Vippet i bortelagets favør

Det skulle avgjøres i en tre-mot-tre duell for andre kamp på rad. Mot Lillehammer ble Gozzi helten, og han var selvsagt på isen da overtiden var i gang. Sammen med John Gustav Berling kom de plutselig to-mot-en. Gozzi skjøt, men keeper reddet. Pucken kom tilbake til Nozzi som sendte den inn foran mål der han trodde Berling ventet.

Men Berling var i andre tanker, han var allerede på vei hjemover for å forsvare. Dermed gled pucken over til bortelaget som i den påfølgende kontringen fikk den avgjørende scoringen.

– Det er veldig synd vi ikke får vinnermålet på overtid der. Men vi kunne også avgjort det tidligere. Vi lar dem ha mye puck, spesielt etter vi tok ledelsen. Det var alltid planen. Vi blir presset, men venter på de. Etterhvert finner vi ut av rytmen deres og holder skuddene og sjansene deres ute. Da vi har den holder vi pucken foran oss og går for det, sier Gozzi og fortsetter:

– Så scorer de 2-2 på en styring som er surt, vi føler den kunne vært unngått. På overtid har vi en enorm sjanse til å vinne kampen, men dessverre kommer den i vår egen ende denne gangen. I posisjonen vår på tabellen handler det om å ta de sjansene, forteller Gozzi lidenskapelig.

Grüner tar med seg et nytt poeng i dag, men angriperen tror poengfangsten bare så vidt er i gang for sentrumslaget.

– Dersom vi holder oss til strukturen vi har bygget i laget vil vi komme til å ta mange poeng. Laget er ungt og i utvikling, rutinen blir bygget for hver kamp. Selvom vi har unge spillere blir de stadig mer tilvant nivået i ligaen. Også kjenner vi vårt eget spill så jeg tror det er et spørsmål om tid før vi virkelig løsner for oss, poengmessig, avslutter Gozzi.

---

Eliteserien ishockey torsdag – runde 13

Grüner – Stavanger 2-3 e.f. (0-1, 2-0, 0-1, 0-1)

Grünerhallen, 179 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (14.40) Rob Allen Bordson (Daniel Bøen Rokseth, Markus Søberg).

2. periode: 1-1 (31.30) Petter Andersen (Ove Christoffer Gozzi), 2-1 (31.53) Marius Carho Hansen (straffe).

3. periode: 2-2 (55.30) Dan Kissel (Rokseth, Kristian Østby).

Forlengning: 2-3 (63.10) Kissel (Martin Lefebvre).

Utvisninger: Grüner 3 x 2 min., Stavanger 4 x 2 min.

Skudd: 23-37 (6-14, 9-9, 7-11, 1-3)