Sport

“Tåsenplogen” til bronsefinale i bryte-VM

Stig-Andre Berge vant sin første kamp i sitt siste VM og Oskar Marvik er klar for bronsekamp. Bryte-VM startet flott for Norge lørdag.

Oskar Marvik slo David Ovasapyan fra Armenia i klasse 130 kg under lørdagens kamper i årets bryte-VM på Jordal Amfi.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Oskar Marvik fikk en ny sjanse etter fredagens tap i kvartfinale, slo voldsomt tilbake lørdag og er klar for bronsekamp i 130 kilos klassen i bryte-VM på hjemmebane.

– Det var en taktisk kamp. Det var bare å pløye på, sa 25-åringen fra Tåsen til NRK etter at han var første nordmann i aksjon lørdag formiddag. Han slo David Ovasapyan fra Armenia i en jevn kamp, men der armeneren aldri klarte å svare på Marviks plogeegenskaper.

“Tåsenplogen” levde opp til tilnavnet da han presset motstanderen ut av ringen, nok til å ta de poengene han trengte.

Stig-Andre Berge takker publikum i Jordal Amfi etter sin første kamp lørdag.

Bronsekampen går senere lørdag. Der møter han chileneren Yasmani Acosta Fernandez.

Berge vant åpningskampen, men tapte neste

Neste mann ut var veteranen Stig-Andre Berge. Han lå tidlig under 0–2 for Hrachya Poghosyanfra Armenia, men kjempet seg tilbake ved å øke tempoet og kriget seg til 3-3, med fordel Berge.

– Det var ikke vakker bryting, men første kamp har alltid vært akilleshælen min, sa Berge til NRK etter at første bøyg var unnagjort.

Så kom Morten Thoresen (67kg) og fulgte opp de andre lagkameratene ved også å vinne sin første kamp. Han var den første som fikk inn en rulle på sin meksikanske motstander og da steg jubelbrølet i et varmt amfi.

Ruben Elias Been (87 kg) tapte sin åpningskamp.