Niende strake tapet for MS: – Vi må slutte å knekke sammen

(Manglerud Star - Stavanger Oilers 1-6): MS-gutta hang med hodene etter at de lørdag gikk på sesongens niende strake tap, da Stavanger Oilers gjestet hovedstaden. Nok en gang hang gjestene med ganske lenge, men tapte til slutt stygt.

Manglerud ishall (Dagsavisen): Manglerud Star sliter med å sy sammen tre gode perioder denne sesongen, mot Stavanger Oilers var det få som levnet Oslo-gutta en sjanse, men de gule og grønne bet godt fra seg, og lå kun under 1-0 etter første periode.

I den andre startet de friskt, og utlignet like før det var spilt fem minutter. Lucas Loob Trygg (18) scoret målet som fikk hjemmelagets supportere på beina. Men derfra og ut perioden handlet alt om gjestene.

Men Lars Haugen hadde en god dag mellom stengene i MS-målet, og holdt hjemmelaget inne i kampen, og med kun ett baklengs også i andre periode hang Østensjø-klubben med, da lagene gikk til siste pause på 1-2.

Falt sammen igjen

Men for MS har det blitt en vane å klappe sammen i siste halvdel av kampene. Mot Ringerike sist slapp de inn fire i 2. periode, mot VIF slapp de inn fem, og mot Sparta slapp de inn to, da MS til slutt tapte 2-4. I tillegg røk alle poengene også mot Storhamar, der MS lå an til å vinne med kun få minutter igjen.

Historien gjentok seg igjen mot Stavanger, for i den tredje perioden fikk MS fire i sekken i løpet av de første ti minuttene, og løpet var kjørt.

– Det er mørkt. Vi må klare å spille tre perioder snart, sa MS-kaptein Joachim Engebråten Hermansen.

Han, sammen med resten av gutta hang med hodene i garderoben.

– Vi klarer ikke å respondere på det vi snakker om. Det er skuffende. Vi må klare å stole på hverandre, sier han videre til Dagsavisen.

Vet det kan snu

Hermansen har vært MS-spiller hele livet, og som kaptein er han klar på at han må gå foran som et godt eksempel nå.

– Alle vi som er en del av kapteinsteamet må gjøre det nå. Jeg har vært med på mørke perioder med Manglerud Star før. Vi må bare fortsette å tro på det vi gjør. Det hjelper ingen ting å grave hodet ned i sanda. Vi tar med oss noe positivt i dag også. Vi har jo vist flere ganger denne sesongen at vi kan være med å kjempe, men vi må slutte å knekke sammen, forklarer han.

– Vi må finne noen svar på de spørsmålene vi har nå. Vi får ikke egentlig det i dag heller, for nok en gang renner det inn flere rett etter at vi slipper inn, og kampen blir avgjort på ti helsvarte minutter nok en gang. Men det er mange kamper igjen, poengterer han til avslutningsvis.

MS har nå sluppet inn 51 mål på ti kamper. Det er hele 11 mer enn laget som har sluppet inn nest mest – Grüner.

MS står med kun én seier denne sesongen. Den kom etter sudden death hjemme mot Lillehammer i serieåpninga. Neste test for MS er nettopp Lillehammer, på torsdag.

Manglerud Star – Stavanger 1-6 (0-1, 1-1, 0-4)

Manglerud ishall: 386 tilskuere.

1. periode: 0-1 (5.20) Markus Søberg (Steven Whitney).

2. periode: 1-1 (24.49) Lucas Trygg (Kjetil Martinsen, Mathias Trygg), 1-2 (31.05) Whitney (Dennis Løvold Sveum, Søberg).

3. periode: 1-3 (41.52) Christoffer Karlsen (Patrick Ulriksen), 1-4 (45.38) André Bjelland Strandborg (Magnus Hoff, Thomas Berg-Paulsen), 1-5 (49.21) Søberg (Jarrett Burton, Whitney), 1-6 (50.49) Whitney (Burton, Karlsen).

Utvisninger: Manglerud Star 5 x 2 min., Stavanger 4 x 2 min.