Sport

Amerikansk duo skal skyte Ammerud til topps

Jordan Alexander Session og AJ Harris er Ammeruds nye basketduo fra USA. Lagkaptein Orji Okoroafor forventer store ting av duoen.

– De to blir veldig, veldig spennende. Begge ser veldig bra ut. Session kan spille Power Forward og Center og er atletisk og spenstig. Det ser ut som om han oppfyller ryktene som vi har hørt og høydepunktene som har blitt sendt. Harris er en Point Guard som har et bredt spekter og som er en smart spiller, som også er utrolig kjapp. Han har vist gode takter på trening Også er de begge fine karer. Det er viktig.

Det sier lagkaptein og evigunge Orji Okoroafor til Dagsavisen før seriestarten for Ammerud borte mot Tromsø søndag.

Importspillere

Orji er Ammeruds bærebjelke.

Det er nemlig vanlig i norsk basketball at lagene har såkalte importspillere som de henter inn fra hele verden – enten USA eller land fra Europa. Sist sesong hadde Ammerud Joshua Sykes og Ilarion Bonhomme på laget, mens de i år har hentet inn Session og Harris. De skal være med på å heve kvaliteten i laget og hentes inn som rene forsterkninger.

– Jeg er helt sikker på at de begge kommer til å levere. Og se opp for mange kule dunker fra Session, sier Orji. Han har vært med siden 2001 og skal bare spille denne sesongen, men fungerer som en slags assistenttrener på trening.

– Jeg liker å styre litt i bakgrunnen og veilede de som styrer, sier Orji, som jobber på Persbråten VGS som veileder for lærere og elever.

For ujevne

Session spilte for danske Næstvedt sist sesong, mens Harris var i det albanske topplaget Vllaznia. Der fikk han bare spilt én treningskamp før korona satte en stopper. Session gikk på Georgia State, mens Harris spilte for Mexico University.

– Nå trener jeg flere ganger hver dag for å komme i form, og merker at det blir bedre, sier Harris til basket.no.

Fjorårets sesong ble avsluttet etter halvspilt sesong grunnet koronaviruset. Da lå Ammerud på 8.-plass med fem seirer og elleve tap, mens Oslo-rival Centrum Tigers lå helt sist med bare én seier og 17 tap. Den ene seieren for Centrum sin del kom mot nettopp Ammerud. Det sier litt om ustabiliteten til Ammerud:

* De hadde 9 i odds da de imponerte og slo Asker (1.04 i odds) i oktober i fjor.

* De slo Tromsø med sju poeng (74–67) 15. november.

* Så tapte de for Tromsø med 22 poeng to uker senere.

– Vi har vært et lag som kan slå alle og som kan tape med 50 poeng for alle. Det gjør noe med gruppedynamikken, men jeg har troen på at vi er mye mer stabile i år. Vi kan slå hvem som helst hvis det klaffer. Så må det også klaffe, sier Orji.

Går med krykker

Andreas Isaksen har vært en av Ammeruds beste spillere de siste årene. Han har hatt et brudd i øverste del av leggbeinet og må i tiden fremover gå med krykker. Isaksen er nok klar til spill i slutten av oktober eller starten av november.

– Fra meg kan dere forvente en sulten Isaksen som skal forsterke det gode laget vi allerede har, sier han.

– Målsettingene denne sesongen, da?

– Vi tar en kamp om gangen og jobber mot å bli bedre gjennom sesongen slik at vi er godt rustet til sluttspill. Jeg forventer et Ammerud-lag som er på et nivå mye høyere enn våre tidligere sesonger fordi vi er mer disiplinerte og mer organiserte enn tidligere sesonger. I tillegg har vi beholdt flesteparten av spillerne fra sist sesong, som gjør at vi får kontinuitet i laget, sier Isaksen.

Et godt sportslig produkt er det viktigste denne sesongen, sier Orji.

– Vi trenger et lag som fungerer, som kan spille godt sammen og som kan bruke både styrker og svakheter. Så må vi si at målsettingen er hvert fall å klare sluttspill, så tar vi det derfra.

Og på spørsmål om hvorfor folk skal komme seg til Apalløkka og se Ammerud, sier Orji:

– Vi skal underholde publikum. Kampene som spilles med Ammerud blir jevne og spennende. Det er alltid tett og jevnt når vi spiller. Vi trenger publikum til å holde spenningen sammen med oss, og det kommer til å være nervepirrende å se sluttminuttene. Da får publikum noe tilbake for å se oss spille. I tillegg har vi flere spektakulære dunkere. Her er det bare å komme og holde seg fast på setet!

---

FAKTA

AMMERUD

Trener: Marco Alexander Sanders.

Spillere INN: AJ Harris (Vllaznia, Albania), Jordan Session (Næstved, Danmark).

Spillere UT: Joshua Sykes (Amicale, Luxembourg), Ilarion Bonhomme (Mykolaiv, Ukraina), Plaisir Nzitani Mukoko (basketpause), Christer Malto (Ammerud 1M/2M), Jonatan Hjelseth Mæhlum.

SPILLERSTALLEN 2021/22:

0 Andreas X. Isaksen, 00 Orji Okoroafor, 5 Jonathan Kleven-Fredriksen, 6 Mustafa Dibba, 8 Ouzhan Farzaneh, 9 Thomas Vangen, 10 Fredrik Hårstad Trana, 12 AJ Harris, 13 Aksel Barkvoll, 23 Jordan Session, 40 Aksel Borg. Riad Basic og Erick Silva fra Ammerud 1M er også i spillergruppa.

Sannsynlig starting-5: Harris, Okoroafor, Isaksen (Barkvoll), Session, Dibba.

---



Mer fra Dagsavisen