Sport

Publikum hjalp VIF tilbake

Mathis Olimb kom tilbake og scoret sitt første mål på 14 år for Vålerenga.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): – Ja, det må vel være så lenge siden. Skal vi se, jeg var her vel sist i 2006-07-sesongen. En herlig ramme her, sier 35-åringen til Dagsavisen etter å ha vært med og senket siste sesongs seriemester Frisk Asker i denne sesongens første hjemmekamp.

Etter å ha ligget under 1–2 fire minutter før slutt, smalt det i VIF-leiren og kampen endte i 3–2 seier foran begeistrede supportere.

Europa rundt

Mathis Olimb ble VIFs første målscorer på Jordal denne sesongen.

Mathis Olimb scoret VIFs første mål som ga utligning til 1–1. Etter å ha vært proffspiller i en rekke klubber i USA g Europa er landslagsspilleren tilbake der han startet hele moroa.

Men det blir ingen hvile. Allerede lørdag ettermiddag er det ny kamp på samme sted når Sparta kommer.

– For oss var denne seieren lettelse og glede. Vi spilte bra, men fikk ikke uttelling. Men det var fullt fortjent da det skjedde, sier Olimb.

Det blir heftig program før VIF må ut av Jordal under VM i bryting i samme hall i oktober. Laget får blant annet sju bortekamper på rad.

Første kamp med publikum

– Etter å ha spilt for tomme tribuner hele fjorårssesongen, var det åpnet for 50 prosent av kapasiteten nå. Så snaut 2500 tilskuere var på plass.

– Det utgjør en forskjell, ja, sier keeper Tobias “Tobbe” Breivold, som faktisk aldri hadde spilt foran et så stort publikum før. Nå er han førstevalget i VIFs mål så lenge Steffen Søberg er skadet.

Den nye VIF-treneren Kenneth Larsen var selvsagt blid etter seier i første hjemmekamp, selv om den satt langt inne.

– Her hadde jeg vært fornøyd med det spillemessige vi levert, uansett hvordan kampen hadde endt, sier Larsen til Dagsavisen.

– Det var et helt annet tempo enn i åpningskampen, sier han.

VIF-spillerne innrømmet at det var uvant med brølene på Jordal. Men det ga mersmak. Og nå vil de gi supporterne gode grunner til å komme tilbake.





Mer fra Dagsavisen