trikkeligaen

Storseier for Ullern i Oslo-oppgjøret mot Nordstrand

(Nordstrand - Ullern 0-4). Ullern viste hvem som var sjefen da de møtte Oslo-nabo Nordstrand lørdag. Oslo vest-laget er serieledere etter lørdagens 4-0-seier.

Gjestene kom ut i 100 på Nordstrand kunstgress lørdag i stekende varme og ledet 2-0 etter 13 minutter og 3-0 etter 26 minutter.

Ballen stoppet opp

Bare fire minutter var passert da Benjamin Sunde sendte Ullern opp i 1-0, og det var en skikkelig forsvarstabbe av Nordstrand. Magnus Fosen slo en lang ball i bakrom mot Sunde, men ballen stoppet i det tørre kunstgresset. Keeper Christopher Tobiassen kom ut på halvdistanse, men klarte ikke nå ballen. Dermed hadde Sunde få problemer med å vippe ballen over keeper og i mål til 1-0.

2-0 kom etter en corner, da kampen var 13 minutter gammel. Lars Austnes slo inn en corner og fant Lars Følstad, som nærmest med kroppen vendt feil vei headet inn Ullerns andre. Og 13 minutter senere scoret Ullern igjen, og igjen på heading. Austnes slo inn en ball etter en corner og fant en umarkert Ismar Dizdar, som hadde få problemer med å stange inn 3-0.

Hadde en plan

92 minutter var spilt da Ullern gikk opp til 4-0. Dizdar spilte en genial stikker inn i boks til innbytter Bendik Foss Evensen, som var iskald alene med Tobiassen og la ballen lekkert over målvakten til 4-0.

– Vi er veldig fornøyde med tre poeng. Vi føler at vi gikk fra to kamper hvor vi ikke hadde spilt så godt som vi kunne. Vi hadde noe å bevise mot Nordstrand. Vi legger en god plan som vi følger godt. Spillerne leverer en 1. omgang som er veldig god. Vi ser veldig gode ut i 1. omgang, sier trener Didrik Bjella.

– I 2. omgang må Nordstrand ha mål for å henge med i kampen. Da ofrer de litt mer fremover. Vi legger oss litt bakpå, for vi leder jo 3-0. Vi er komfortable i lavt press og har god kontroll. Vi visste at de ville bli straffet for det på et eller annet tidspunkt, og det ble de på overtid, sier treneren.

På tabelltoppen

Seieren gjør at Ullern leder avdeling nummer seks etter tre spilte kamper med sju poeng. Ullern møter Bodø/Glimt 2 neste søndag.

– Vi tenker ikke så mye på å lede tabellen nå, det er fortsatt ti kamper igjen. Vi har vist at vi kan spille bra, som mot Nordstrand, og fryktelig dårlig, som mot Skjervøy. Vi må bare ta en kamp av gangen.

For Nordstrand ser det litt verre ut. Ett poeng og 3-11 i målforskjell etter tre kamper er fasit. De møter tabelljumbo Finnsnes borte neste søndag.

3. divisjon menn lørdag, avdeling 6:

Nordstrand - Ullern 0-4 (0-3)

Nordstrand kunstgress:

Mål: 0-1 Benjamin Sunde (4), 0-2 Lars Følstad (13), 0-3 Ismar Dizdar (26), 0-4 Bendik Foss Evensen (90+4)

Dommer: Jonas Johnsen, Bækkelaget.

Gule kort: Eirik Sveen, Mohammed Jatta, Nordstrand. Harold Biata Mufoncol, Ullern.

Nordstrand: Christopher Gjemdal Tobiassen - Mohammed Hopsdal Abbas, Destin Prince-Loic Mambouana, Hadi Al-Khafaji Undheim, Erlend Hafstad Eikeland - Eirik Sveen, Petter Kristiansen (Thomas Helgheim 71), Sverre Hakami Sandal - Christian Guillermo Njøten (Edvard Nordheim Kling 57), Mubarak Adan, Mohammed Jatta.

Ullern: Terje Kirsebom - Henrik Navarsete, Ismar Dizdar, Magnus Fosen, Håkon Mælumsæter Øverby - Nicholas Grøndalen Kristiansen (Harold Biata Mufoncol 77), Thomas Skog Martinussen, Lars Jensen Austnes (Bendik Foss Evensen 83) - Lars Følstad, Benjamin Sunde (Finn Badou Jor 70), Jens Bonde Aslaksrud (Mikael Foss Andersen 84).