Sport

Ny trener, ny daglig leder, men gammel målsetting for MS

Manglerud Star har jaktet ny trener, og ny daglig leder denne sommeren. Det har ikke vært helt problemfritt, men før sesongens første treningskamp mot Grüner lørdag er det meste på plass i drabantbyen.

Manglerud Star har hatt nok å henge fingrene i, i løpet av våren og sommeren. Tidlig på året forsvant mangeårige A-lagstrener Dave Livingston ut dørene med et lite brak. Først ble det varslet at assistenttrener André Lysenstøen skulle ta over, men han takket for seg, og dro til Narvik.

Kanadieren Ben Cooper ble tidlig lansert som arvtageren etter at Lysenstøen var ute av bildet, men i mai valgte han i siste sekund å dra til Red Bull Salzburg i stedet for.

Svaret på trenerspørsmålet fant de hos en annen kandier, Corey Neilson, som blant annet var Storbritannias hovedtrener under årets hockey-VM.

Men helt smertefritt har ikke reisen fra England til Norge gått.

– Han er kommet i gang nå, men han har jo allerede vært her i tre uker. Det har vært litt sånn med å få på plass alle papirer. Først trodde vi en trener kom, så trakk han seg så ble det Corey. Så jeg tror det ble hektsikt for styret med søknadspapirene. Men nå kan han være med å være trener, og være på arbeidsplassen, sier daglig leder i Manglerud Star, Ann-Brit Thorkildsen, til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet.

Mangeårig Manglerud Star-trener Dave Livingston er ikke med denne sesongen.

– Skryter veldig av han

Først måtte Neilson i karantenehotell, siden har man ventet på oppholdstillatelsen. I mellomtiden har spillende assistenttrener Mars Trygg, og U21-trenerne holdt i tømmene på Manglerud.

Spillerne har imidlertid fått snakket med treneren over nettet, og inntrykket virker å være godt.

– Veldig fornøyd med Corey, han er en systematiker. Har jo ikke fått hatt møte med gutta. De har sittet her, og han har sittet hjemme og hatt møte med dem på nettet. Det er måten de har kommunisert på. Jeg har jo titta litt innom, og de spør, og svarer, og ler litt og sånn da, smiler Thorkildsen, og legger til:

– Mats Trygg skryter veldig av han, og han har jo vært borti en del trenere i løpet av karrieren sin. Virker veldig fint altså.

Saken fortsetter under bildet.

Ann-Brit Thorkildsen, daglig leder MS.

Tredje dame på rad: – Helt bevisst

Trenerspørsmålet virker å endelig ha blitt besvart, men det er ikke den eneste utskiftningen på Manglerud før kommende sesong. I slutten av august forsvinner Thorkildsen selv ut, om ikke av klubben, så i hvert fall fra posisjonen som daglig leder.

Manglerud Star har allerede fått på plass etterfølgeren, som i likhet med Thorkildsen, og forgjengeren Cecilie Olsen, også er den dame.

– Det er et bevisst valg at vi ønsker å ha en kvinne, sier styreleder Birger Vestby til Dagsavisen.

– Vi mener at damene er veldig strukturerte, og pliktoppfyllende. Og så er det ikke så lett å få den mannepraten, det blir litt seriøsitet rundt lunsjbordet, og det er fint. Det er jo en klubb der glosene henger løst, ler han videre.

Han forteller videre at han gjerne skulle hatt med Thorkildsen videre, men at han samtidig er glad for at det ser ut til at hun blir værende i klubben.

– Ann-Brit er jo veldig flink. Vi hadde egentlig ikke lyst til å miste hun. Men det kan godt hende hun blir i klubben. Og det er positivt, sier Vestby.

Thorkildsen selv bekrefter at hun ønsker å bli værende i klubben.

Noe av det siste hun gjør som daglig leder er å hjelpe den nye på plass. Klubben ønsker imidlertid ikke å gå ut med annet enn at det er en kvinne som er tidligere svensk landslagsspiller i håndball, og som blant annet har vært prosjektleder for Oslo maraton.

– Vi har signert avtale som er klar fra 1. september. Hun har starta oppkjøring med Ann-Brit. Jobber 14 dager med hun nå. Så får vi se. Grunnen til at vi ikke har valgt å gå ut med navnet ennå er at det er så mange som begynner å prate, forklarer Vestby.

Saken fortsetter under bildet.

Styreleder i Manglerud Star, Birger Vestby.

Sikter mot åttendeplassen

Selv om det er mye nytt i klubben før sesongstarten er målsettingen en gammel kjenning. Nå sluttspillet er håpet, og med det mener MS at en realistisk målsetting er å havne på åttendeplass.

For selv om laget ikke ser veldig annerledes ut enn forrige sesong, er det imidlertid noen viktige spillere som har forsvunnet. Blant annet toppscorer Robin Haglund Mathisen.

De har hentet opp noen juniorer fra egen stall, i tillegg har de hentet to store backtalenter fra Storhamar i Tobias Degvold og Anders Jonassen.

Back-trøbbel?

Og akkurat på backplassen kan det være behov for folk. Manglerud Stars norsk-amerikanske back Hakon Nilsen har nemlig vært på try-out i den tsjekkiske klubben Rytiri Kladno. Nilsen har fått ut august på å finne ut hvor han ønsker å fortsette å spille ishockey. Skulle valget falle på en annen klubb enn MS kommer de imidlertid ikke til å erstatte han.

– Nei, det gjør vi nok ikke. Da får vi klare oss med det vi har, sier Vestby.

Samtidig har også veteran og spillende assistenttrener Mats Trygg fått seg en smell, som gjør at han er ute i seks uker. Dermed kan det se ganske tynt ut bakover for Manglerud Star når serien starter 11. september, hjemme mot Lillehammer.

Mer fra Dagsavisen