Sport

Solli reddet et viktig Kjelsås-poeng

KJELSÅS - ARENDAL 2-2 (1-2): Kjelsås-trener Eivind Kampen har ønsket seg en kaptein som står fram. Onsdag kveld fikk han nettopp det, da Jesper Solli skaffet straffespark, og selv scoret utligningsmålet da Kjelsås igjen havnet tidlig bakpå.

Grefsen stadion (Dagsavisen): I hjemmekampen mot opprykksjagende Arendal så det tidlig tøft ut for Kjelsås, som havnet under med 0-2 like før klokka bikka 37 minutter. Men Kjelsås kjempet seg tilbake. En straffescoring av Ole Erik Midtskogen like før pause ga kanskje Kjelsås den nødvendige troa, og etter 67 minutter dunket kaptein Jesper Solli inn 2-2 med venstrebenet.

Kjelsås-kaptein Solli ble i det hele tatt svært sentral i oppgjøret, da det også var han som skaffet straffesparket like før pause.

– Vi har hatt litt fokus på det den uka her – at han må stå fram. Solli har ikke vært dårlig i år, men han har ikke vært så god som Solli kan være, og i dag er han Solli. Han gjør de tinga som bare han kan, og blir jo avgjørende, hvis man kan kalle det det når det bare blir ett poeng. Han var strålende, sier trener Eivind Kampen etter oppgjøret.

Tidlig baklengs igjen

Hovedpersonen selv var også fornøyd med både scoring, og poeng. Men hadde håpet det kunne blitt enda mer, i en kamp der Kjelsås spillemessig var det beste laget.

– Alt i alt så er det kanskje greit med ett poeng, men vi er ikke fornøyd med 2-2 her, og vi trenger de poenga. Hadde ikke gjort noe om vi hadde vunnet her i dag heller, selv om de har et stangskudd på slutten der som like gjerne kunne gått inn, sier Solli.

Både han og trener Kampen var imidlertid enige om at det mest irriterende nok en gang var at de klarte å havne bakpå, og måtte jage. Lars Brotangen lagde straffespark på gjestenes første visitt innenfor 16-meteren, da det var spilt et kvarter. At Kjelsås slipper inn tidlig har blitt en gjenganger denne sesongen.

– Det begynner jo å bli nesten komedie ut av det, selv om jeg ikke ler mye. Det er vanskelig å finne noe systemfeil som fører til det også. For det er ikke et resultat av at vi blir rulla over, eller ikke henger sammen eller at avstandene er feil. Det bare falker ikke helt vår vei, forklarer Kampen, og fortsetter:

– Vi har opplevd det litt for mange ganger, men jeg er imponert over karakteren da. Du ligger under 2-0. Det er tøft. Det er beintøft. 1-0 er tøft, 2-0 er beintøft, og vi jobber oss tilbake, og i andreomgangen dytter vi jo på.

Fire rop, ett spark

For etter at Kjelsås fikk straffespark imot, og havnet under, så var de hyppig på tur inn i gjestenes felt, uten å få uttelling. Tre rop om straffespark ble ikke hørt, før Solli soleklart ble klippet ned innenfor, og Ole Erik Midtskogen til slutt kunne få legge kula på straffemerket, og sette inn reduseringen.

Da hadde allerede Arendal tatt ledelsen 0-2, etter et innlegg fra høyre, som ble stanget kontant i mål.

– Vi klarer jo alltid å rote det til og slippe inn. Litt uheldig den første, for det mener jeg ikke er straffespark. Det andre kan vi takke oss sjæl, det er ikke bra nok. Men det skjer ganske ofte at vi må hente oss inn igjen. Det har skjedd flere ganger i år det, poengterer Solli.

Heller ikke Kampen var fornøyd med hvor enkelt Arendal fikk den andre scoringen.

– Der sovner vi. Den må vi strekke henda i været på. Det er for dårlig. Vi møter et kjempegodt lag og de utnytter det når du sovner.

Saken fortsetter under bildet.

Ole Erik Midtskogen var sikker fra ellevemeteren da han fikk muligheten like før pause.

Mye bra gjennom hele kampen

Sjefen var likevel fornøyd med mye av det laget også presterte før pause i onsdagens kamp.

– Jeg syns førsteomgangen er ikke så dårlig den heller. Selv om man føler litt sånn at førsteomgangen var dårlig, og andreomgangen var god, men bortsett fra de måla vi slipper inn så er det en OK prestasjon det også, sier Kampen, som i likhet med kapteinen også hevet øyebrynene da Arendal fikk den tidlige straffa.

– Jeg ser ikke hva som skjer i den straffesituasjonen, men det så veldig rart ut herfra. Jeg trenger ikke mene så mye om det, men det kommer jo litt sånn ut av ingenting da.

Etter pause gikk Kjelsås hardt ut, og Jacob Hanstad var nær ved å ekspedere et innlegg fra Jesper Solli i mål allerede etter tre minutter.

Knallgode etter hvilen

Og de neste 25 minuttene skulle handle mye om Kjelsås, som presset Arendal godt tilbake, og hadde tilløp til gode muligheter hele veien.

– Vi har veldig bra momentum, og ruller opp angrep på angrep, men så mangler vi selvfølgelig det siste lille, men jeg syns vi jobber med riktig mentalitet og syns det ser ut som vi nærmer oss, forteller Kjelsås-treneren.

Og til slutt gjorde de mer enn å bare nærme seg. Da Jesper Solli fikk tak i ballen etter 67 minutter fikk han litt rom foran seg, og valgte å rette snuta mot mål, og trykket inn gasspedalen. Litt heldig smatt han forbi den første Arendal-spilleren, men derfra og inn var det pur klasse fra Kjelsås-kapteinen, som tråkka fram til 16-meterstreken, holdt unna et par Arendal-spillere, og dunket ballen ned i det høyre hjørnet, med venstrebeinet sitt.

– I dag så føler jeg vi får skapt litt mer foran deres kasse. Det har vi trent på også – prøve å få hodet fremoverretta.

– Det er jo litt nøkkelen på scoringa de også det?

– Absolutt. Jeg tar med ballen fremover, og faktisk fyrer av, svarer han med et smil, før han legger til:

– Jeg er ikke helt fornøyd med ett poeng, men vi må ta det med oss, og det er alltid deilig å hente det inn igjen, og vi viser at vi kan mot alle. Hvis vi greier å stramme opp, og ikke alltid havner bakpå, så skal vi få en jævlig fin høst, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Kaptein Jesper Solli jubler for 2-2-scoringen, som til slutt sikret Kjelsås ett poeng onsdag.

Kune tippa begge veier

Etter Kjelsås-scoringen gikk kampen inn i ti minutter der momentummet gradvis svingte litt over til Arendal. Det ble i hvert fall en mye jevnere kamp, uten at så mye egentlig skjedde. Men da kampen gikk inn i de siste i løpet av de siste ti minuttene hadde Arendal et skudd i stolpen, muligens via hansken til Kjelsås-målvakt Emil Fiskvik, – og ut.

Kjelsås på sin side skapte også nok til at de kunne tatt med seg alle tre poengene. Først sto både Erik Grønner, og Yaw Paintsil i kø på sju meter for å dunke ballen i mål. Det ble sistnevnte som forsøkte seg, men utrolig nok blåse han ballen over mål.

Saken fortsetter under bildet.

Kjelsås-spillerne fortviler etter at Yaw Paintsil blåste ballen over mål mot tampen av kampen.

Like før slutt ble innbytter Rasmus Løvseth spilt igjennom, men i stedet for å gå for avslutning selv, valgte han å prøve å finne Erik Grønner med en pasning, som ble brutt.

Men da ingen av disse mulighetene ble scoring måtte begge lag ta til takke med ett poeng hver.

Saken fortsetter under bildet.

Her blir pasningsforsøket til Rasmus Løvseth brutt.

– Kjempeviktig at vi får betalt

Det var imidlertid et veldig viktig poeng for Kjelsås, som sliter i bunnen av tabellen. Både tabellmessig, og følelsesmessig betydde det en del

- Ja, og kanskje mest det siste. Det er ikke noe tvil om at vi er et lag som har vært i ganske mye motgang. Så jeg er veldig imponert over av at vi ikke ser prega ut av det i det hele tatt. Moralen er supersterk. Det er ikke noe piping, og vi går på med riktige tanker i hodet. Så det er kjempeviktig at vi fikk betalt selvfølgelig. Hver gang du kommer tilbake etter å ha ligget under 2-0, så er det en framifrå prestasjon, avslutter Kampen.

Kampfakta:

PostNord-ligaen avd. 2 – runde 12

Kjelsås – Arendal 2-2 (1-2)

Grefsen stadion

Mål: 0-1 Andreas Hellum str. (16.), 0-2 Ermal Hajdari (37.), 1-2 Ole Erik Midtskogen str. (45.), 2-2 Jesper Solli (68.)

Kjelsås (4-3-3): Emil Fiskvik – Runar Brenden, Lars Brotangen, Sigurd Martinussen, Ola Bjørnland (Martin Fasting fra 72.) – Akinbola Akinyemi, Jesper Solli, Mansour Sinyan – Robin Yaw Paintsil, Ole Erik Midtskogen (Erik Emanuel Grønner fra 85.), Jacob Hanstad (Rasmus Løvseth fra 72.)

Gule kort: Robin Yaw Paintsil, Kjelsås. Andreas Hellum, Tobias Hafstad, Dirisa Gamachis, Kristian Strande, Arendal.

Dommer: Marius Bye (Aurskog-Høland)


Mer fra Dagsavisen