Poengdeling for KFUM i serieåpningen

(FK Jerv - KFUM Oslo 1-1): KFUM fikk aldri muligheten til å spille sitt finspill på Jervs hjemmebane i seriepremieren i OBOS-ligaen. Med vanskelige spilleforhold ble det kun ett poeng i sesongens første kamp.

LEVERMYR STADION (Dagsavisen): I ny formasjon med tre midtstoppere møtte KFUM Oslo Jerv i seriepremieren i OBOS-ligaen. I år som- i fjor, gjestet KFUM en naturgressmatte i Grimstad som var klart preget av regnvær både før og under kampen.

I fjor gikk KFUM i krigen og kjempet seg til tre poeng med en 1-0 seier. I sesongåpningen i år fikk Oslo-laget nesten en reprise fra fjorårets oppgjør, men fikk kun med seg ett poeng denne gangen.

Alagie Sanyangs frisparkmål for KFUM holdt ikke til tre poeng, da hjemmelaget fikk straffe et kvarter før slutt.

Jerv-dominans

Hjemmelaget fra Grimstad tok tidlig kontroll på kampen, og førte spillet på imponerende vis til tross for et naturgress som har sett bedre dager. KFUM var knapt over på Jervs banehalvdel de første 20 minuttene, og Grimstad-laget kunne fort vært i ledelsen.

Under de krevende spilleforholdene førte Jerv kampen og kom til flere gode muligheter. Men Knut-André Skjærstein i KFUM-buret unngikk å slå farlige returer med sine klissvåte keeperhansker da han ble satt på prøve av Jerv-angriperne, med Diego Campos i spissen.

Frisparkmål fra 25 meter

Mot spillets gang klarte «Kåffa» omsider å etablere et angrep på Jervs banehalvdel mot slutten av omgangen, og Tore André Sørås ble lagt i bakken 25 meter fra mål. Bortelaget fikk frispark i god innleggsposisjon, og Alagie Sanyang sto klar for KFUM.

Men Sanyang gikk for gull, og med en liten retningsforandring i Jerv-muren stusset ballen forbi keeper Øystein Øvretveidt og i mål. Kåffa gikk i ledelsen før pause, med sitt første og eneste skudd på mål i førsteomgang.

Burde økt ledelsen

Etter hvilen kom Kåffa tilbake på gresset med lavere skuldre, og hjemmelaget maktet ikke å dominere kampen i like stor grad som i førsteomgang. Andreomgangen var langt jevnere spillmessig.

Målscorer Sanyang burde blitt tomålsscorer fem minutter etter pause, da Kåffa slo en innøvd cornervariant langs bakken. Kaptein Stian Sortevik hælflikket videre fra det lave hjørnesparket, og Sanyang fikk muligheten nærmest upresset på åtte-ni meter.

Spissen hamret løs, men traff kun øvre del av stolpen, og krigen fortsatte med ettmålsledelse for KFUM.

Kåffa-keeper Skjærstein fortsatte sitt gode keeperspill og reddet de få forsøkene som kom.

Straffespark

Etter 74 minutters spill fikk hjemmelaget straffe, og nevnte Campos gjorde seg klar fra 11-metersmerket. Selv om Skjærstein gikk riktig vei, var costaricanerens skudd såpass godt plassert at KFUM-keeperen ikke nådde ut til ballen.

Dermed sto det 1-1 da det var et kvarter igjen å spille. Kampens siste minutter var preget av høye baller og lite etablert angrepsspill fra begge lag, og hverken KFUM eller Jerv klarte å komme til gode målsjanser.

Selv ikke fem tillagte minutter førte til flere store målsjanser, og to slitne lag fikk dermed ett poeng hver i sesongens første seriekamp i OBOS-ligaen.

Allerede onsdag spilles neste runde. Da tar KFUM i mot HamKam på Intility arena, den midlertidige hjemmebanen til laget fram til høsten. HamKam startet sterkt ved å slå Stjørdals/Blink 3-0 lørdag.

Jerv – KFUM Oslo 1-1 (0-1)

Levermyr stadion: 600 tilskuere.

Mål: 0-1 Alagie Sanyang (34), 1-1 Diego Campos (str. 75).

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen, Kråkerøy.

Gult kort: Willis Furtado, Iman Mafi, John Olav Norheim, Jerv, Stian Sortevik, Tore André Sørås, KFUM Oslo.

Jerv (4-2-3-1): Øystein Øvretveit – Torje Wichne, Akeem Latifu, Erik Tobias Sandberg, Iman Mafi – John Olav Norheim, Thomas Kok – Willis Furtado, Diego Campos (Ole Marius Håbestad fra 85.), Aboubacar Konté – Pibe.

KFUM Oslo (3-4-3): Knut André Skjærstein – Aaron Kiil Olsen, Jesper Taaje, Dadi Dodou Gaye – Keivan Ghaedamini, Stian Sortevik (David Tavakoli fra 82.), Tore André Sørås, Fredrik Kristensen Dahl – Håkon Hoseth (Remi-André Svindland fra 87.), Alagie Sanyang, Philip Romsaas (Daniel Fredheim Holm fra 62.).J

1. divisjon fotball menn lørdag, 1. runde:

Aalesund – Bryne 2-1, HamKam – Stjørdals-Blink 3-0, Jerv – KFUM Oslo 1-1, Ranheim – Grorud 1-0, Sogndal – Ull/Kisa 1-1, Strømmen – Raufoss 1-1, Åsane – Fredrikstad 2-3.

Senere kampstart: Sandnes Ulf – Start (20.00).