Smitten faller videre i Oslo – 32 nye smittede registrert siste døgn

32 personer er registrert smittet det siste døgnet i Oslo. For tredje døgn på rad faller antall smittede.

Saken er oppdatert. Antallet smittede siste døgn er fra Oslo kommune oppgitt å være 32, ikke 33.

Antall smittede i hovedstaden er 619 de siste fjorten dagene, ifølge statistikk fra helseetaten i Oslo kommune.

Det er flest menn som er rapportert smittet, og aldersgruppen 20–29 år har absolutt flest tilfeller registrerte smittede med 233 tilfeller.

St. Hanshaugen og Stovner er de to bydelene med flest smittede med henholdsvis 143,8 og 138,1 smittede per 100.000 innbyggere. Smittetallet er lavest i Vestre Aker og Ullern med et smittetall på henholdsvis 23,9 og 31, 8.

Tiltak

Forrige tirsdag innførte kommunen strengere regler ved å blant annet forby samlinger med mer enn ti personer i private hjem og oppfordret alle serveringssteder til å registrere alle gjester som et tiltak mot koronaspredning.

Helseminister Bent Høie (H) varslet søndag at han ikke utelukker å måtte gjøre nasjonale vedtak hvis ikke byrådet i Oslo følger opp rådene fra Helsedirektoratet.

Direktoratet har anbefalt en tiltakspakke for 14 dager, med blant annet forbud mot private samlinger på mer enn fem personer, men byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har sagt at kommunen vil avvente virkningen av innstrammingene de gjorde forrige uke før de overveier nye tiltak.

Les mer her: Høie truer Oslo med nasjonale vedtak. Raymond Johansen: Ingen planer om nye tiltak mandag

71 flere

På landsbasis var det ved midnatt registrert 13.697 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 71 meldte tilfeller siste døgn.

De siste to dagene er økningen på 153 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I gjennomsnitt tar det ett til to døgn fra et prøvesvar foreligger til det blir registrert i MSIS. Tallene kan dermed gi et misvisende bilde av smittesituasjonen de siste dagene, siden det ikke framkommer når prøven er tatt – bare når den er registrert.