Sliteseier for Kjelsås, Ullern i hengemyra

(Kjelsås - Ullern 1-0). Simen Stamsø Møller lot seg ikke be tre ganger, og ble matchvinner. Kjelsås fikk kamp til døra av et Ullern-lag som sliter med å ta poeng i 2. divisjon, til tross for OK spill.

Bilde 1 av 2

Av Per Erik Moen

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Stor lettelse i Kjelsås-leiren, ditto deppestemning hos gjestene fra Oslo vest etter lørdagens oppgjør.

Rett før dommeren blåste av kampen, smalt ballen i stolpen bak hjemmelagets keeper. Ullern kunne fort fått med seg poeng, som har vært tilfelle i flere av de poengløse kampene til nå i sesongen.

– Det var disse marginene, da. Stolpe ut, noen dommeravgjørelser mot. Men, vi har alt det verktøyet vi trenger i verktøykassa, det gjelder bare å få snudd dette. Dagsavisen tippet oss på 7. plass før sesongen, målet er å verken skuffe dere, oss eller andre, sa Ullerns trener, Ole Johan Aas, til Dagsavisen etter kampen.

Stolper i veien

Det var på ingen måte urettferdig at hjemmelaget vant. De hadde skudd i stolper og tverrligger, og flest sjanser.  Kjelsås hadde også ballen mest, men vi satt hele tiden med følelsen av at Ullern skulle få med seg noe. Og det var altså bare en stolpe som sto i veien ti sekunder før slutt.

Simen Stamsø Møller spilte fra start for Kjelsås, og da blir laget alltid mer slagkraftig. Spissen ble frispilt to ganger, men var uvenn med ballen ved begge tilfeller, fikk ikke ballkontroll, og måltyvens kroppsspråk var ikke positivt.

Men på tredje forsøk lot ikke Stamsø Møller seg be igjen. Ti minutter ut i 2. omgang kom pasningen kom fra Magnus Aasarød, denne gangen var mottaket og utførelsen av kjent Stamsø Møller-klasse. Pang, ballen lå i nota bak Ullerns keeper Thomas Lia.

– Ullern er gode

– Kunstgresset var tørt, ballen spratt litt rart, og jeg var litt slapp i mottakene, så da ble det to sjanser uten god utførelse. Derfor veldig godt å se ballen gå inn og jeg ble matchvinner. Jeg vil gi honnør til Ullern. De var vanskeligere å spille mot enn Skeid i forrige kamp (1-1). Ullern er bedre enn tabellsituasjonen tilsier. Jeg skjønner rett og slett ikke hvorfor de ligger nest sist på tabellen, sier Stamsø Møller til Dagsavisen.

Kjelsås står uten tap i de fem siste seriekampene (tre seire og to uavgjort), og skal møte tabelljumbo Mo IL neste helg. Deretter kommer serieleder Tromsdalen til Kjelsås.

– Vi har som klart mål å slå Mo IL borte, og vi er alltid ute etter tre poeng på hjemmebane, så da er målet seks poeng på disse to kommende kampene. Klarer vi å slå Tromsdalen, så skaper vi litt furore og spenning på tabellen også, sa en meget lettet Kjelsås-trener Eivind Kampen til Dagsavisen etter kampslutt.

Kampen om topp 7

Det ble aldri en velspilt kamp på Kjelsås. Mye tut og kjør. Simen Stamsø Møller har en ide om hvorfor:

– Norges Fotballforbunds nye seriesystem fra neste sesong av, gjør jo at kun de syv øverste lagene overlever i 2. divisjon. Alle tenker febrilsk på å bli blant topp-7. Det fører til at det tenkes mye mer på poeng enn på prestasjon. Lagene er livredde for å rykke ned.

Kjelsås hadde en god sjanse etter fire minutters spill. En opplagt og god Jesper Solli knallet ballen i stolpen. Etter 22 minutter var Magnus Aasarød nær nettkjenning etter fin pasning fra lagkamerat Runar Brenden.

Ullern meldte seg på i sjansestatistikken etter 24 minutter. Bendik Håbjørg Lysvågs skudd var hardt og med retning nettmaskene, men hjemmelagets gode keeper Terje Kirsebom var pent nede og styrte ballen ut over dødlinja.

God Kjelsås-keeper

Et par minutter senere kom en av de nevnte Simen Stamsø Møller-sjansene han ikke scoret på, etter fint framspill av lillebror Julian.

Omgangens kanskje største mulighet hadde Kjelsås´Jesper Solli etter 29 minutters spill. Han nikket derimot det fine innlegget fra Julian Stamsø Møller rett utenfor.

Rett etter Simen Stamsø Møllers ledermål, var Andreas Dyve fri, men stolpen sto i veien. Kjelsås var nå inne i en god periode, men ble reddet av keeper Kirsebom etter 75 minutters spill. Ullern trykket på inne i Kjelsås-feltet, Martin Christiansen mottok ballen inne i feltet, fikk tverrvendt, fyrte av et hardt skudd, men ut var keeper Kirsebom kommet, og blokkerte skuddet med brystkassa.

Harstad skal beseires

Etter 78 minutter hadde så Kjelsås et voldsomt press innenfor Ullerns 16-meter. Ballen føyk både i stolpen og i tverrliggeren.

Ullern satset så alt på ett kort sekunder før slutt. Aleksander Bjerke Christensson kastet langt og presist inn i feltet, opp kom Tallak Bright-Taylor, som stusset ballen forbi alle, unntatt stolpen, som altså sto i veien for mye på Kjelsås denne lørdag ettermiddagen.

Ullern møter Harstad hjemme i neste kamp. Trener Ole Johan Aas har en kort kommentar til den kampen: