MEDVIRKET: Slik skal den bli, den nye Vega Scene som skal bygges i Hausmannsgate. Om vi får de svevende skaterne i gata også er foreløpig uvisst.

Slik blir Vega Scene i Hausmania-kvartalet

– Dette er en klassisk parodi på medvirkning: Man får komme inn helt til slutt og velge farge, mener Hausmania-talsmann.

Vega Scene nærmer seg. Scenen skal bygges på «sirkustomta», den nesten tomme plassen mellom Elvebakken Skole og Hausmania i Oslo sentrum.

Etter at Oslo kommune i vår solgte tomta til den private utbyggeren Urbanium har de jobbet med hvordan den nye scenen skal se ut. Og nå er altså nye tegninger på plass.

«Elever ved Elvebakken videregående skole har bidratt til at fasaden på det nye kulturhuset ble mer Hausmania-ish enn først planlagt», skriver Urbanium i en pressemelding.

De har nemlig også tidligere gått ut med tegninger av det kommende kulturbygget, men da så det litt annerledes ut.

Bygget skal nå, ifølge meldingen, få en kledning av buede, teaterrøde aluminiumsplater som leder tankene mot et sceneteppe. Det skal stå ferdig høsten 2018, ifølge planen.

Les også: Dialogen mislyktes. Politiaksjon mot Hauskvartalet.

Medvirkingsprosess

For å komme fram til løsningen skal de ha gjennomført en medvirkningsprosess som involverer både brukere og naboer i Hauskvartalet, samt framtidige brukere.

Men den medvirkningsprosessen er ikke naboene særlig fornøyd med.

– Det er en klassisk parodi på medvirkning: Man får komme inn helt til slutt og velge farge, sier Ole Pedersen, som er styremedlem i Kulturhuset Hausmania.

– Kommer dere til å samarbeide med Vega Scene?

– Det vi ønsker er en helhetlig utvikling av kulturkvartalet. Men det som skjer nå er at man går til angrep på det som allerede skjer her, stykkevis og delt. Det gir ikke et godt grunnlag for samarbeid, sier han.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Flere scener

Det nye bygget skal bestå av flere saler oppå hverandre. I bunnen skal teatersalen ligge, i midten skal det være to mindre kinosaler samt en debattsal, og på toppen skal det være en stor kinosal.