Slik blir Oslos «sommerskole» i år

Oslo kommune har avlyst Sommerskolen for i år. I stedet gir Inga Marte Thorkildsen penger til bydelene for at de skal få laget alternativer.

Tirsdag la byrådet fram sitt reviderte budsjett for 2020. Det var preget av kutt, kutt og littegranne kutt ... pluss noen få tiltakspakker og ekstratilskudd. Og selv om sommerskolen er avlyst, i år har byrådet satt av 25 millioner kroner til «sommeraktiviteter til barn og unge». 

Men hva er det, utdanningsbyråd Inga Marte Thorkildsen?

– Vi har flytta 25 millioner kroner over til bydelene, så de kan lage sommertilbud også i juli. Sommerskolen er vanligvis én uke, men bare i juni eller august. Men ikke i juli.

– Hva er forskjellen på det og det som er avlyst?

– Du får ikke den vanlige sommerskolen hvor vi reiser på kryss og tvers og elever fra nesten 80 skoler kommer til for eksempel Bøler. Og som har nesten 1000 ansatte. Nå skal vi lage nærskoletilbud.

– Vil innholdet likne på sommerskolen?

– Det er jeg ikke sikker på. Etaten holder på med å utvikle tilbudet nå. Det vil være en blanding av morsomme og læringsstøttende aktiviteter. Og det som bydelene skal lage, det kommer til å være en blanding av sommerjobber, penger til idretten og det som bydelene selv har lyst til å gjøre.

– Så ... det blir sommerskole, altså?

– Det er ikke sikkert at det blir sommerskole akkurat sånn som vi kjenner den, for alle. Men det blir faktisk veldig kult, legger hun til.