Skøyteforbundet ber byrådet ta grep om Oslo-isen

Norges Skøyteforbund er bekymret for de dårlige isforholdene på Valle Hovin og ber byrådet i Oslo om å ta affære.

Forbundet er bekymret for anleggssituasjonen for hurtigløp i hovedstaden generelt. Utbygging på Valle Hovin har vært diskutert i lang tid, og nå er forholdene så dårlige at det er kritisk for videre muligheter til å gå på skøyter der, mener NSF.

– Det var nærmest livsfarlig å på skøyter der da landslagsløperne hadde planlagt en trening der foran sesongen. Det går greit når det er mange nok kuldegrader slik som nå, men under mildværet i høst var det mange farlige sprekker i isen, sier generalsekretær Halvor Lauvstad i skøyteforbundet til NTB.

– Oslo må snart sette i gang og innfri løftene de har gitt for lenge siden. Anlegget på Valle har vært der i over 50 år, og nå gidder vi ikke vente lenger, fortsetter Lauvstad.

Haster

Mandag sendte skøyteforbundet derfor et brev til byrådsleder Raymond Johansen (Ap) hvor det ber byrådet om å fremme forslag som muliggjør en rehabilitering av Valle Hovin i løpet av 2019.

I Norge er det blitt bygget skøytehaller i Stavanger, Bjugn og Kristiansund. Det er de eneste hallene ved siden av Vikingskipet i Hamar. Det er også planer om en innendørsarena på Fana i Bergen.

Oslo har i flere år ropt etter en innendørsarena. Forholdene på ærverdige Valle Hovin har etter hvert ikke tålt tidens tann. Også på Frogner stadion er situasjonen vanskelig, noe som fører til enda tydeligere behov for å rehabilitere skøytebanen på Oslos østkant.

Beklager

Også byrådet beklager den vanskelige situasjonen for skøyteløpere som vil trene i hovedstaden.

– Når det gjelder nåværende situasjon på Valle, må vi ta det i revidert budsjett for 2019. Rør- og kjøleelementer må skiftes ut, og da må hele betongdekket bort. Det rekker vi ikke få til denne sesongen, forklarer byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo kommune, Rina Mariann Hansen (Ap), til NTB.

– Når det gjelder en permanent ishall, så har vi prosjektert den, men ikke fått på plass finansieringen, sier Hansen.

(NTB)